10 fordeler småbarnsforeldre har.

Det er med bittersøt følelse man kjenner på det, at man savner tiden før barn.
Man kan nesten spørre seg om det er lov. Når man sitter beriket med livets største gave.

Men jeg skal være ærlig å si at jeg rett som det er har kjent på at livet uten barn sitter å blafrer med fordelene sine rett foran min mine blå ringer under øynene og slitne ammepupper.

Det skjer noe med oss alle når en fersk bløt bylt blir lagt på brystet og man plutselig er forelder.
Lørdagskveldene er perfekte med helt andre elementer enn før.
Gamle meg, ville ha kalt meg  jeg kjip, jeg legger meg 22 på en lørdag, skifter bleier utallige ganger i døgnet, prioriterer klesvask foran spontantur på byen med jentegjengen. Eller foretrekker å sitte hjemme å se en film istede for å gå på kino fordi jeg synes volumet er en smuuule for  høyt?

Jeg skal fortelle dere en ting jeg, at det finnes flere fordeler ved å være mamma og pappa.
Jeg kan jo begynne med 10 av de 😉

1. Jeg blir ikke ensom som gammel.
Vel man vet jo aldri hva som kommer til å skje i framtiden, men sjansen er iallefall stor for at jeg har en god familie rundt meg når bena er for gamle og grå til å bære meg rundt. Jeg vil aldri bli ensom og jeg får oppleve gleden av å se gener gå videre i generasjoner.

2. Alle temaparkene.
FOR en verden, og med små barn på slep har man all unnskyldning i verden til å ta hver eneste en av alle karuseller man ønsker, man må bare overtale minsten til å bli med først.

3. Det viktigste.
Det er INGENTING som kan måle seg med kveldsrunden jeg har før jeg tusler i seng. Å betrakte mine fem små ler, stryke de over håret og kysse de god natt i pannen, mens hjerte svulmer over og jeg tenker at jeg umulig kan elske de mer. SÅ kommer neste dag og jeg innser at hjerte bare vokser for hver eneste dag og det beste er, de elsker meg minst like mye tilbake.

4. De små gleder.
Som sliten (ja for det er jeg) småbarnsmor ser jeg at jeg har blitt ufattelig lett å glede. Å bli mamma har gjort meg soft, rett og slett , men og åpnet øyene mine for det gode som skjer i det meste rundt oss.. Jeg vil gå så langt å kalle meg utakknemlig i min ikkemamma tilstand. Men det skulle nok mere til enn at en krusedull på et ark, en konglesau, en selvplukket blomsterbukett er nok til å glede meg før

 

5. I <3 Disney.
Vi får med oss alle de fantastiske Disneyfilmene, og du som tenker pføøy hva er det for en tåpelig fordel. Tro meg, du vet ikke hva du går glipp av. Jeg sier bare Let it goooooo, let it goooooo. Jeg er VAIIIAAANAAAAAA!
Ingenting åpner tårekanalene som en skikkelig god disneyfilm.

 

6. Du har ALLTID en unskyldning.
Du vet, den invitasjonen du virkelig ikke vil takke ja til, men du føler det presset opp til en vegg? Det er klart, ærlighet varer lengst, men når man har barn, kan man alltids skylde på de.
Beklager rotet, men du skjønner barna…
Beklager jeg er sen men du skjønner minsten han..
Jeg må dessverre reise nå, tulla savner mamma…

Allltid en unnskyldning… deilig!

7. Stødig som et fjell.
Vell, det er vel kanskje å ta i, men det skal mer til enn en liten krise før hele lasset velter. Med barn på slep er man forberedt på det meste etterhvert. Man blir vesentlig mer løsningsorientert med små soldater på slep.

8.Se verden gjennom nye øyne
Jeg vet, jeg vet. Det høres så ufattelig klisje ut. Jeg husker  at en annen mamma sa det til meg når jeg ventet mitt første. Gled deg, sa hun. For du kommer til å se verden gjennom nye øyne. Jeg husker jeg tenkte oh my GOD. Men hun hadde så rett. Å oppleve verden med barna får meg til å se på alt med nye øyne. Alt de legger merke til som vi glatt tråkker over fordi vi enten har sett og opplevd det før eller tenker det for lite til å gi oppmerksomhet. Jeg glemmer å ta vare på og være takknemlig for alt jeg har, Barna minner meg på dette med sine handlinger, ofte.

 

9. Queen of multitasking.
Bygge lego, amme, røre i (Toro) suppa og ha en samtale med mannen…slå den du 😉
Som mamma til 1,2 eller 3 blir man en reser på å gjøre flere ting samtidig.

10. Du er en superstjerne, en superhelt.
Det er helt sant! Som mamma eller pappa er og forblir du (iallefall til de er sånn rundt 13) en superstjerne.
Uansett hva du gjør, eller sier så er du den beste personen i verden. Ikke bare den beste, men også den vakreste, klokeste og morsomste. Du blir den viktigste personen i dine barns liv, ingenting kan erstatte deg, den følelsen er rett og slett ubeskrivelig.

 

GLED DEG!

Hvilken fordel liker du aller best?

 

 

1 kommentar
    1. I pkt 3 skriver du om dine 5 små, ikke 7 🙂 Og er ellers så enig med deg, i alt 👍🤗

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg