Eggerøre, så enkelt og så vanvittig godt om man gjør det riktig.
Jeg var nok en av de som ihjelstekte eggene.. synes forsåvidt ikke det var noe vondt heller.
Men så fikk jeg oppleve en PERFEKT stekt eggerøre.
Himmelen åpnet seg og jeg fikk gåsehud, vell muligens litt overdrevent.
Men det hele var FANTASTISK godt.
Eggerøren ble servert av selveste Christer Berens, jepp denne karen:
Og her er hemmeligheten:
Og steketiden.
Så hvordan lager man en FANTASTISK god eggerøre?
Start med å sett en panne på platen med god varme.
Ha i litt smør og en god skinke oppskjært i strimler.
Stek skinken sprø og ha over på en tallerken med tørkepapir for å få av overflødig fett.
5 egg.
2-3 gode skjeer med creme fraiche
En liten slump melk/fløte.
Visp godt.
Så skal pannen være god og varm, ha en i god kladd smør
Hell over eggeblandingen og SKRU av platen.
Jepp, der er hemmelighet nummer to.
Varmen skal skrues av. og man skal røre forsiktig.
Og i det det hele begynner nesten å se ut som eggerøre, dra den av platen, strø over skinken og gressløk og voila.
Vi hadde eggerøre til middag i dag, serverte med godt brød, og salat laget av agurk, paprika og tomat med litt olivenolje og krydder.
NAM!
Mmm…. Må prøves.