Calafant- Et PAPPtastisk produkt!

Hæ skal dette bli en borg?

cala Jepp, vi tok våre forhåndregler til dette store prosjektet. Ute og et verandagulv dekt av plastikk 😉

  Som du ser, er mellomste temmelig skeptisk. Superivrig var han ved frokostbordet da vi fortalte at vi skulle bygge en borg. Skuffelsen var tydelig når han fikk se den flate pappesken som stod klar ute på verandaen. Skal det bli en borg!? Men inni denne pakkesken skjulte deg seg nettopp det, en borg. En STOR borg. collage Jubelen stod i taket da Sprell.no lurte på om vi ønsket å prøve et slikt sett. Jeg har flere ganger sett på disse herlige papp produktene og tenkt at dette MÅ vi jo bare prøve. Det viste seg at vesla vår var selveste Picasso selv der hun tuslet rundt og tok en dæsj maling der hvor hun mente det passet. Mamman i huset kunne bare glemme å få en systematisk fargelagt borg. SKal innrømme at jeg kjente litt på at jeg gjeeerne skulle farget hele alene 😉 DSC09547 Barna synes det var stas å få bygge og male sin egen borg. Konsentrasjonen var stor og de holdt faktisk på lenge alle tre. DSC09550 Ungene byttet litt på hvilken farge de ville bruke og også maleverktøy. Store pensler, svamper og ruller var det beste på disse store flatene, og godt var det vi brukte plastikk og ikke hadde på oss penklærne for jammen ble det maling både her og der. collage12 Borgen som vi har, er et av de veldig store settene til Calafant, de har også mindre sett som også selges komplett med tuser til å fargelegge med, geniale på litt lengre reiser feks. collage1232 . Borgen er så stor at barnet selv får plass inni, i tillegg har det oppbevaringsmuligheter. Den er stor og kan settes sammen på forskjellige måter. Vi valgte å sette den opp som et skille på verandaen og hele seansen ble avsluttet med ekte ridderlunsj inne i borgen. DSC09583 Pappen er veldig sollid, og står støtt og godt enda selv etter mye herjing og lek. Borgen blir i dag brukt som butikk og gjemmested og garasje og oppbevaring for leker, da det er rom for det i tårnene. collage123     Synes du dette så moro ut? Så bra 🙂 Vi er så heldige å få dele ut et valgfritt calafant produkt til en av våre lesere. I samarbeid med sprell.no skal en av dere også få teste dette PAPPtastiske konseptet. collagekonk collagekonk2 collagekonk32

Sommer “must haves” – Våre 10 sommerfavoritter

Nå er Juli straks over, vi håper august vil gi oss mange gode soltimer og flotte sandete og vannete øyeblikk.

Som småbarnsmamma elsker jeg sommeren fordi vi bare kan ta på oss skoene og gå ut, uterommet blir mye brukt og vi får på en måte større plass. Vi er mye ute hele året, men ekstra mye på sommeren. Både utenfor huset og på oppdagelsesferder enten i naboskogen, stranda eller på lengre reiser.

Vi spiser is, griller, bader, soler, utforsker, leker, sykler, husker, dumper ja rett og slett koser oss gjennom sommeren.

Vi har noen sommerfavoritter, ting eller aktiviteter vi nesten ikke kunne vært for uten.
Her er vår topp 10 liste (i tilfeldig rekkefølge):

1. Aquaplay.
En fantastisk leke som barna kan holde på med i timesvis. Enkel å sette opp, fyll med vann og barna kan kjøle seg ned og leke.

aquaplay

(Bilde tatt i vår)

2. Badesko.
Senest i fjor skjønte jeg ikke vitsen, når jeg så barn løp rundt med badesko. Pfføy tenkte jeg, de har da ikke vondt av å tråkke på litt stener og sand. I år har jeg ei som er litt ustødig til bens, hun fikk badesko og det endte opp med at mellomste fikk det også. Disse bruker vi ikke bare på stranden, men også i basseng og i badekaret. I år har vi brukt badesko fra Reima, disse har hatt god kvalitet og sitter veldig godt på bena.

928596_282164001971522_508816557_n

3. Kristiansand Dyrepark.
I år var vårt tredje besøk i parken, vi rett og slett ELSKER den parken. Det var ekstra stas med Kaptein Sabeltann verden og forestilling i år, siden han på fire er et yrende Sabeltann Fan. Vi har i år innsett, det blir ikke sommer for oss uten dyreparken. Vi spurte ungene etter parkturen, hva de aller helst ville. En tur til syden eller dyreparken om de fikk velge. Svaret var i kor: DYREPARKEN!!!

4. wowcup
Årets sommerflørt, mor i huset er forelsket, og det i en drikkekopp.

wow1

5. Jordbær.
Nom nom nom, vi eeeelsker jordbær. Som syltetøy, smoothie, med vaniljesaus eller bare rett fra kurven.
mmmmmmm

2014-07-21 11

 

6. UV tøy.
Med tre barn blir det MYE smøring. Vi starter dagen på stranda uten og i stede for en tredje smørerunde tar vi på UV tøy mot slutten av dagen.

2014-07-23 16.50.18

7. Mountainbuggy plus one
Vår elskede søskenvogn har berget oss flere ganger, enten fordi vi har shoppet for mye eller når vi har to par med slitne barneben.
Plus one er ikke mye større enn en vanlig vogn, har god plass til to og danseplass til en. Fantastisk god å trille. Skal skrive mer om den senere jeg 😉

mb_buggies_overview_plus_one_comfort_hero

 

8. SwimFin
Denne tøffe saken har gjort så eldstefrøken har knekt lesekoden og mini har blitt en tøffing i vann.
SwimFin har dokumenterte resultater som viser at barna lærer å svømme 30 % raskere. Det vi synes er det aller beste med dette produtket er at barna VIL ha det på seg (vi var mektig lei armringekrangelen 😉


2014-07-23 15

 

9. Barnemusikk.no

Det blir en del kjøring om sommeren, vi hører mye på musikk i bilen. Vi kom over barnmusikk.no som har et helt arkiv fult med ferdige spillelister for barn på wimp og spotify. GENIALT!

942082_486566838087015_1905336008_n

10. Nettflix
God underholdning for både liten og stor når man trenger en pause fra solen eller litt kveldsunderholdning.

Hva er dine sommer “must-haves”?

Ingen småbarnshverdag uten – Geniale strandleker – Vinn sandpakke!

//skrevet i samarbeid med andemor.no

Vi har tre små barn med oss på stranda, når vi kommer, ser det igrunnen ut som vi har med oss et flyttelass.

Bøtter og spader, leker og flytegjenstander, mat, drikke, håndklær osv.

Screenshot 2014-07-27 21.42.22

Men det er virkelig verdt det.
Timene flyr unna når vi er på stranda, barna storkoser seg og vi voksne får faktisk begge armene fri noen minutter innimellom for å nyte litt sol, selv om det av og til kan være vanskelig å få til en rolig dag i solen som småbarnsmor.

I år har vi det jeg vil kalle noen helt geniale strandleker med oss, de har fått såpass mye oppmerksomhet på stranden at jeg velger å lage et innlegg til dere om de. På vei hjem fra Kristiansand stakk vi snuten innom Risør, eneverdig pga en herlig liten butikk som heter Andemor. De har et herlig lite sortiment helt geniale leker som jeg ikke har sett noe annet sted.

Jeg begynner med det aller beste. Scrunch bucket, HALELUJA sier jeg bare. En fullverdig bøtte, men tar overhode ikke plass når den ikke er i bruk. Denne er også kjekk om man skal på tur i skogen og trenger bøtte til vann osv.
bøtte

 

Den runde bøtten er kanskje ikke så plassbesparende, men helt super til de små når de blandt annet skal hente vann, Formen gjør at vannet holder seg i bøtten selv om barnet vingler mye på bøtta.

rundbøtte

Scoopsene har vi mye moro med, de er spade, siler og spill i et og samme.
Ballen som følger med kan man enten kaste og ta i mot med scoopsene eller man kan feks lage ballbane i sanden.

scoops
big_cuppi
Denne herlige lille saken  (triplet heter den altså) som ser ut som en tørkerull holder er minstas favoritt, her har hun rake, spade og sil og sikt i et og samme redskap, enkel og holde og hun får med seg akkurat passe noe sand hver gang.

spade

235974477

Disse sandslottformene har det vært kamp om på stranda, ikke bare barna elsker disse, men fedrene har falt pladask for disse.
Her er det kun fantasien som setter en stopper på hvordan slottet skal se ut, bare husk å bank hardt, hvis ikke faller det hele sammen når den største formen løftes av.

sandslott

Barna våre vil ofte fiske, håv har alltid vært med, men akk som den er i veien når vi pakker.
Andemor hadde en genial løsning her også. Sammenfoldbar håv. Disse tar superliten plass og kan også justeres i lengden slik at de minste og kan bruke de.

håv

Swimfin er den tøffeste av de alle, en haifinne som passer til barn i alder 4-8 år ca. Et tøft flyteelement du garantert slipper å krangle med barna for å ha på. Det hjelper barna til å flyte, men ikke for mye. Den skal vist gjøre at barn lærer seg å svømme 30 prosent raskere. Denne ble med oss fordi mellomste synes den var så tøff og vi skjønte at det kom til å bli lettere å få på han denne enn armringer som vi har en kamp med hver eneste gang.

Men obs obs, selv om barna har på seg flytehjelp, skal man ALLTID ha et øye med de i vann.
2014-07-23 15

Siste jeg vil nevne, er den som får minst oppmerksomhet men som for oss er blitt en følgesvenn.<

Vi har to gutter i familien som er i overkant glade i ball (far og sønn) Vi har ALLTID med oss en oppblåsbar ball. Men dessverre er disse ofte tynne og lette og forsvinner fort med vinden.

I samme serien som den helt geniale bøtten, kommer det også en ball. En ball i solid gummi, men som du enkelt blåser opp med et sugerør. Den tåler en trøkk, veier litt og har god sprett.

235986366

 

 

Sett noen av disse produktene før? Om svaret er nei, er det ikke så rart. For mange av produktene har kun vært her til lands i noen uker. Vi er storfornøyd med produktene fra Andemor Norge og får lov i samarbeid med de å dele ut en strandpakke til en av dere lesere.

 

 

 

collage strandpakkeVinneren er trukket:

Britt Heidi Noer
Gratulere så mye!
Send oss en mail med adresse til [email protected]

 

En rolig dag i solen.

Jeg løfter på gardinen og gløtter med mysende øyne ut…. blå himmel og fuglene synger.

I dag skal jeg nyte solen, få litt sol på kroppen og kjenne litt på at vi endelig har ferie.

Bøøøøskiiiive, maaamaaaa, bøøøøskive…

Men først frokost.

Etter en (som alltid) småkaotisk frokost med brødskiver på gulvet med gærne veien ned, leverpostei på tripptrapp stolen og veltet melkeglass, kommer vi oss tilslutt ut. Det er FANTASTISK ute, minst 27 varmegrader i luften. NÅ er livet herlig.

Jeg velger å fylle plaskebassenget, så har de små noe å kjøle seg ned på i denne varmen.

Jeg smører barn, på med solhatt og de er klare.

Fram med solsengen,

Jeg skal aaakkurat til å sette rompa neddi…

Mamma det sviiiiiiiiir..det sviiiiiiiiir…..sviiiiiir.
Mellomstemann står med armene i luften, spriker fingrene og kniper øya sammen.

Solkrem i øya.
Jeg går inn å henter klut og får tørket godt.

Så setter jeg rompa neddi, jeg skal aaakkurat til å rette ansiktet opp mot solen.

Mamma jeg er tøøøørst.

Ah, at jeg ikke tok med drikkeflasker ned.

Inn på kjøkkenet, en drikke til alle også ned igjen.
Alle sitter som tente lys å venter, i MIN solseng.

Nei kom dere ut, drikken setter jeg her ved inngangsdøren, den senga er min.

ÅÅååå sier tre små og krabber motvillig ut.

Kom igjen, ut av sengen.

Jeg nærmest kaster meg over solsengen i det siste forsvinner ut av den.
Rompa godt neddi, ansiktet opp mot solen, jeg skal aaaakurat til å ta et skikkelig magedrag og senke skuldra da..

 

Maaamaaaaa, hjeeeeep, mammaaaaa, hjeeeeeeeep.

Vesla står med et ben på  hver side av bassenget, den siste foten er visst tung å få over og foten innafor bassenget sklir sakte men sikkert.

Jeg spretter opp. Skal jeg hjelpe deg?
Sånn sier jeg og løfter vesla over så hun har begge ben i bassenget.

Juhuuu, superglis og rett på rompa og full plasking.

*KLIRR* En boks med skruer faller ned fra verandaen.

Gidder du å plukke opp kjære?

Mannen driver med siste rest på verandaen vår, akkurat nå skulle jeg jammen ønske det var jeg som var den handye her kjenner jeg.

Jeg får med meg eldste å plukker opp det som sikkert er 1000 skruer, MINST.
Siste skrue plukket opp og jeg ber mannen instendig om å ha boksen langs veggen og ikke kanten.
I det jeg snur meg sitter tre små å plasker i bassenget, PERFEKT.

Jeg småløper bort til solsengen, rompa godt neddi, ansiktet mot solen, dyyypt magedrag.

Ahhhhh dette er livet…

æææææsj, Matilde har bæææsja!
Pokker, opp ifra vannet, jepp da, en bleie full av premie.

Proppen ut, vannet må byttes.

I det jeg går inn har jeg tre gråtende små, en fordi hun må skifte bleie og to fordi vannet helles ut av bassenget.

Når jeg kommer ut, står mellomste fortsatt å hyler.

Kjære deg lille venn, det kommer nytt vann, mamma ville bare ikke at dere skulle bade i bæsjevannet til Matilde.
Joooo jeg viiiil bade i bæsjevann.
Jeg viiiill!

Oj se en ball sier jeg, gråten stopper momentant og den ballgale smågutten løper ut på gresset og sparker litt.

Nytt vann oppi, nå er det klart igjen unger.

aaaah det er kaaaldt jooooo, tre skuffa fjes mot meg.

Ja men da får dere vente til sola har varmet det opp litt.

Ja får så vidt satt rompa neddi solstolen igjen.

Jeg er suuulten, jeg gløtter på klokka, oj snart ett alt.

Lunsj er det så absolutt på tide med.

Inn å spise lunsj, vi tar den siste brødskiven. ÆSJ da må vi ut på butikken da.

Vell hjemme tenker jeg det jeg alltid tenker, jeg skal ALDDRI reise på butikken med alle tre igjen, at jeg aldri lærer.

Det er tid for middag idet vi ramler inn døra, blir enkelt i dag, ingen har matlyst i varmen.
Pølser i brød.

Jeg gløtter på klokka under måltid, i all verden, barnetvtid alt.

Hvor ble egentlig denne dagen av? Dagene bare flyr unna i dette herlige sommerværet.
Jeg føler igrunnen at jeg ikke har gjort noe?

Tannpussen med mellomstemann er i gang. Jeg kjenner han lukter solkrem, og kommer på hva den egentlig planen med dagen var.
En rolig dag i solen.

Hvor ble den av?

Vi leser siste rest av Folk og Røvere i Kardemommeby, nuss på panna og en god klem.

Jeg sniker meg ut, setter rompa i solsengen, vender blikket opp mot solen.
Puster godt inn med magen og slapper av i skuldrene.

Så fikk jeg en rolig dag i solen da..

Iallefall i 10 minutter.

2014-07-23 19.17.04

Lik om du også har hatt en rolig dag i solen i sommer 😉

Kaptein Sabeltann – Jakten på den Magiske Diamant.

Jeg vet ikke helt hvem som var mest spent på denne kvelden.

Voksne og barn gledet seg om kapp til kveldsforestilling med selveste Kaptein Sabeltann.

Jakten på den magiske diamant og 25 års jubileum skulle bli vår første (men absolutt ikke siste) forestilling med Kongen av havet i den store hovedrollen.

Vi tok oss god tid, og var i parken 1,5 time før forestillingen startet for å kjenne litt på følelsen og oppleve sjørøverstemningen når mørket senket seg over parken. Kl 21 tuslet vi inn med en junior Sabeltann foran oss, han var så klar som bare en pirat kunne bli.

Kaptein Sabeltannverden er åpen, det er også båtbasaren hvor det er litt karuseller osv.
Kan forøvrig legge inn et tips her om at det er lurt å kjøpe snacks å drikke i Kaptein Sabeltann verden da det er laaange køer i bodene ved sceneområdet.

22.30 satt vi klare, 30 min før forestillingen startet, ventetiden var nærmest uutholdelig.

2014-07-15 22.14.44

Vi satt på første rad, og selveste Terje Formoe satt ved siden av oss. Mannen som har skapt det hele ser så og si hver eneste forestilling. Forsikrer seg om at alt går sin gang hver eneste gang.

Kaptein Sabeltann er hans hjertebarn, og med stolthet kan han se at Sabeltann vokser og blir en større helt for hvert år.
I år er han altså 25 år, og klinker til med å komme på kinolerrettet og en ekstra storslått forestilling i Kristiansand Dyrepark

Formoe er en trivelig mann, og han var det nok kanskje bittelitt større stas for mamman og pappan å møte enn barna, som ikke helst skjønte hvem han var. Å få snakke med selve skaperen av Kaptein Sabeltann og den EKTE Kaptein Sabeltann for vår del var stort. stemmen i seg selv vakte gode barndomsminner. Noe av det viktigste for Formoe er at Sabeltann skal være både for liten og stor, selv om barna er hedersgjester er det viktig at de voksne også koser seg. Det merker barna godt, sier Formoe. Og om mamma og pappa koser seg med show, koser barna seg ENDA mer. Vi i idebanken liker tankegangen og mener selvfølgelig at han har heeeelt rett.

Plutselig var forestillingen i gang og vi forsvant med ett inn i en verden full av show, fantasi, sjørøvere og landkrabber.

DSC_1927

Historien er enkel, men akkurat passe innholdsrik nok slik at både liten og stor får med seg det meste.
Den magiske diamant kjente jeg umiddelbart igjen, den måtte jeg da ha sett før. Og jo da, et nikk fra Formoe bekrefter at dette er samme diamant som ble brukt i 1. gangs oppsetting av samme stykke.

Showet fenget både liten og stor, morsomt, spennende, skremmende og med mange musikalske perler.
Jeg må innrømme at ett eller annet treffer meg med musikken til Sabeltann universet, og når det er selveste Kongen selv som står å synger de rett foran meg, kjenner jeg det kribler litt ekstra i magen. Det kriblet nok enda mer hos han som satt i armkroken min. Hans store helt hadde i flere år vært denne mannen med merkelig hatt med fjær i.

 

Øynene var så store at de nærmeste datt ut og han klemte hånda mi ekstra hardt første gang båten til Kaptein Sabeltann kom kjørende inn.

DSC_1961

De har visst ikke spart på noe denne forestillingen, nå har vi ingenting å sammenligne med. Men kan nevne pyro, fyrverkeri og smell og brak. Men akkurat passe nok til å bare skremme oss akkurat nok. Litt skummelt må det jo være, det er selveste Kaptein Sabeltann.

DSC_1932

Hele forestillingen og alle sitteplasser er under åpen himmel og på trebenker.
Vi anbefaler å ha på seg godt med tøy, selv om det er om sommeren er det kaldt å sitte stille over lengre tid når solen har gått ned.
De selger sitteunderlag for en 50 lapp ved inngangen som absolutt anbefales å fiske med seg, eventuelt ta med selv.

Selv om dette var første gangen på forestilling har vi flere ganger vært i parken, HER kan du lese våre tips til Kristiansand Dyrepark

Vinner onsdag – Et lite sommer gavedryss

Vi har hatt flere spennende konkurranser gående mens vi var på ferie.
Har hatt en felletrekning for de i kveld.

Og her er en oversikt over vinnere:

Lascal trappegrind fra Norske Servicesystemer:
collagekonkt

Marthe Aakvik

 

 

Valgfritt 3 sprouts produkt fra Lillefin.no

3collage

Elisabeth og Tanita Green

 

Valgfri drømmepakke med Egner eller Kaptein Sabeltann produkter fra Egmont.

collage12

 

Hanne (fra landet)

Christine Kråkenes

May-Lene Johnsen

 

 Nye spennende konkurranser kommer til høsten.

Gi oss en LIKE om du liker våre konkurranser 🙂

Å huffamei å huffamei, jeg er så sint så fy!

Jeg er ofte sint, ja faktisk tror jeg jammen jeg er sint daglig.

Noen ganger litt sint, andre ganger mer sint og noen ganger veldig sint, så sint at jeg nesten sprekker.
Jeg er trebarnsmamma, har et barn som er 2 og skal klare alt selv, et på 3,5 som tester grenser og ei på 7 som markerer seg.

Klart jeg er sint, det er i grunnen min plikt til å være det innimellom, jeg er jo mamma.

Barna mine er vant med å se meg sint,  sinne er overhode ingen følelse jeg skjuler.

Men de både skjønner og ser godt når grensen min nåes og jeg går fra å være sint til å virkelig bli forbanna.
Det øyeblikket jeg setter kaffekoppen ekstra hardt i bordet og sier NÅÅÅÅ… da, daaa er det på tide å høre,
krise er det i det jeg bjeffer høyt og stemmen låter nærmest som Cruela Devile.

Når jeg stamper hardt opp trappa mens  jeg roper et av barnas navn fordi jeg bare veeet at de IGJEN gjør det jeg har
bedt de 1000 ganger om å la være å gjøre.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg gjentar det samme tingen igjen igjen og igjen og igjen.

“Hvor mange ganger har ikke mamma sagt? Jeg sa jo at…. Nå må du høre, dette har jeg sagt sååå mange ganger”

Eller hvor mange ganger det jeg ber istendig om at ting ikke gjøres, og de likevel gjøres.
Ikke kast den, Ikke kast den, Nå hører du, IKKE kast den.
BÆNG! der gikk den i veggen.
Og legg for all del til et bøllete  glis og en tergende latter oppi det hele.


rampe

 

Er du virkelig såååå sint mamma? Kan vi få mamma enda sintere? Hva må vi gjøre for å få det til å bikke helt.

Jesper Juul sier det kort og enkelt i sin artikkel i familiverden.no.l, svaret er JA  man både kan og aller helst skal være sint på barna. Jeg har en ting å si tilbake. TUSEN TAKK!

Jeg mener, sint er en følelse, en følelse barna har godt av å både se og oppleve at andre er.
Det er viktig å vise at alle kan bli sint, både liten og stor, og det er også viktig å gi rom for at barnet selv er sint.
Men sint er en følelse det er viktig å styre.

Begeret kan bli fullt, koppen kan renne over, tårnet kan bikke.
Men ikke til en hver pris.

Det er forskjell på situasjoner, tider, dager, oppførsel og ja la oss ikke glemme disse knappe manøvrene.

Ikke hørt om de sier du? Å jo da, de små små tingene som bare gjør at et hvert halvfult beger renner over.
De små tingene som ikke bare får meg sint, men får meg ukontrolert irritert og forbanna.

Det er vel disse episodene som ikke bør komme for ofte, den type sinne som kommer overraskende og tilsynelatende ut fra ingenting fra den som har trykket på riktig knapp. Min 3,5 åring ELSKER å benytte seg av disse manøvrene, lite innsats med MASSE MASSE belønning. Og han kjenner så alt for mange av de også.

Jeg er sint hver dag, men sinne er en følelse som må kontroleres, en følelse som ikke skal dukke opp før det virkelig er på tide.
Det er som nevnt min plikt å være sint, som mamma må jeg sørge for at barna mine forstår konsekvensene av å gjøre handlinger som ikke er greit.

Jeg blir ikke bare sint i situasjoner hvor det utføres handlinger som ikke er lov, men også skumle situasjoner kan sinne dukke opp.
Hvis jeg mister barnet i en større folkemengde, vis 2 åringen løper ut i veien uten en hånd å holde i, hvis 3,5 åringen tar av seg bilbeltet i fart, hvis 7 åringen går for langt ut i vannet selv om jeg har gitt henne en grense.

Sinne er for meg en følelse som dukker opp når det er nødvendig.
Når det er viktig for barnet at NÅ er det ALVOR. Nå tuller vi ikke lengre, dette er IKKE moro.
Og når jeg er der at den dukker opp når det IKKE er nødvendig.

vel.. da trenger a mor en timeout.

314928-11-1387543191384

For de finnes, de dagenen hvor begeret ikke bare renner fullstendig over, men og har lekkasje i bunn
Dager hvor jeg ikke bare smeller kaffekoppen i bordet, men nærmest river av hanken og roper ordene så høyt at budskapet forsvinner imellom glefsingen min. Dager hvor jeg nærmer meg trassen til 3,5 åringen i voksen size, dager hvor jeg både sier og gjør ting jeg angrer på i etterkant.

2014-02-25 05

Det er de dagene man må se seg i speilet, ta seg i nakken og ikke minst unnskylde seg ovenfor barnet. Slik oppførsel hadde jeg ikke tolerert fra noen mot meg, og forventer overhode ikke at mine barn skal tolerere det fra meg.

Men vi er mennesker, vi mammaer og pappaer også. Vi kan gjøre feil, vi kan eksplodere, vi kan klikke.
Og vi kan si unskyld.

Men sint skal vi være, ja det er vår plikt.

 

Lik denne posten om du også blir sint på dine barn 😉
Del den gjerne dersom du vil bidra til at sinne blir en godkjent følelse.

Superkrefter mammaer har!


I 10 år har jeg hatt disse superkreftene, kreftene som sakte men sikkert vokser fram etter en spire er plassert i den trygge magehulen.
Jeg har innsett det nå, jeg er en superhelt for mine fem små..og jeg ELSKER det.
Hvilke krefter har jeg spør du? Jeg har mange, la meg introdusere deg for 10 av de.

 

 

1. Magisk pust.
En dult, en kul, et skrubbsår, et fall, ingenting kan stå i mot en mammablås.
Smertene kan være så ekstreme at tårene spruter, men med et blås kan del hele være over.
2. Superhørsel.
Gjennom støy fra det meste kan vi høre barnas gråt og kjenne den igjen. Vi kan merke en host eller nys fra mini gjennom flere vegger og store avstander.

 

3.Øyne i nakken.
Uten å snu seg, kan en dreven mamma skjønne hva junior driver med  bak ryggen.
Det kan kanskje virke overdrevent og usansynlig, men tro meg, vi VET!.

4. Søppelbøtte kraften.
Om dette er en superkraft å være stolt av, vel det kan diskuteres. Men vi har iallefall evnene til en søppelbøtte og tar imot hva no enn slag søppel minsten skulle ha i henda. Mulig vi har kraften til å se ut som en også, for det faller mini helt naturlig å gi mamma søppelet selv om søppelbøtten er rettt ved.

5. Synsk.
Dette er kanskje en av de kreftene jeg digger aller mest. “Sett skoene dine i hylla” kan jeg rope ned når jeg hører mini trampe opp trappen… åååå hører jeg tilbake og hun stamper ned for å gjøre det. Hvordan jeg viste at hun ikke hadde gjort det? Aner ikke, men kult er det 😉 “Forsetter du med det der, ender det bare med at du faller å slår deg” Tre korte minutter etterpå…. DUNK.

6. Supernese.
Hun er den eneste i familien som kan skille mellom fjert og bæsj 😉

7. Kan stoppe tiden.
Hvordan ellers kan hun fange en kopp, skje, fat eller barn som er på vei til å falle på gulvet.

8. Telepati.
I over et år både skjønner vi og forstår hva et menneske føler uten at de sier et ord.

9. Blekksprut armer
En mamma har en evnen til å gjøre aktiviteter som krever minst åtte hender med kun to.
Jeg er sikker på at det er en mamma som står bak begrepet multitasking.

 

10. Vi lager mennesker.
Det er vel kanskje den største superkraften noen kan få. Vell, vi er jo sjeldent alene om akkurat denne kraften. Men med kun hjelp av en piiitteliten celle som ikke vi har selv, lager vi et helt barn. DET er den råeste superkraften jeg vet om.

 

 Hva slags superkrefter har du
og hvilken liker du best?

 

Del denne posten om du er stolt over dine superkrefter!

Bilferie med barn – 10 gode tips og 10 geniale produkter!

Bilferie med barn, ofte den ferien som høres mer idyllisk ut i hode enn den blir i praktsis.
Men om man forbereder seg godt, kan turen ofte bli mye bedre enn man hadde tenkt.
Vi har lang erfaring med barn i bil. Siden eldste på syv var liten ble hun med oss på lengre turer opp til familien i midtnorge.
Syv timers bilturer ble etterhvert ingen sak, men jammen har vi hatt forbedring i vår karriere.
Vi vil gjerne dele våre tips med dere.
Det er ingen hemmelighet, ikke er det bare ting du kan gjøre, men også ting du kan kjøpe for å gjøre turen bedre.
Ikke et must, men mye er altså å anbefale og verdt invisteringen.
Så la oss starte.

10 gode tips til bilturen

1. Ha tålmodighet.
Det er sjelden vår familie sitter så tett over så lang tid som i bil. Og innimellom kan lunta bli kort etter 1000 spørsmål fra 3 åringen og mas om vi er snart fremme fra 7 åringe.
Men tålmodighet er virkelig verdt det, det slår aldri feil. Fyrer jeg meg opp… da blir det kaos i hele bilen 😉
2. Ha noe godt å spise som IKKE er fult av sukker.
Det er viktig å tenke på hva man serverer både før og under en reise.
Ikke propp full av sukker og kliss før og underveis. Da unngår du maur i rompa og kvalme små i baksete.
 
3. Lek en lek.
Hva med å planlegge en aktivitet eller to på veien? Gjøre litt ekstra stas på turen med en felles aktivitet?
Her er vår BILBINGO som er veldig populær
collagebilbingo
4. Hør på lydbok/barnemusikk.
DVD spiller og nettbrett er god underholdning, men innimellom kan lydbok eller barnemusikk være en veldig god avveksling.
Jeg må innrømme jeg blir tummelumsk om vi skal høre på det en hel tur, men en bok eller en runde på barnemusikk er både hyggelig og fint. Her kan dere lese mer om hvor vi finner barnemusikken vår, og det så og si GRATIS, alt man trengeVi synger med hele gjengen, og ofte sovner minsta når vi har akkurat lydbok på høytalerene. Her handler vi mye lydbøker
 
5. Ha god tid.
Det finnes IKKE noe værre enn å stresse med små barn på slep. Nyt turen og kos dere underveis. Ha god margin og ikke stress mot målet, da blir turen aldri koselig. Man må ikke vente med å ha det hyggeli til man komme fram. Ferien starter i det man starter bilen 😉
6. Ha alltid med ball eller såpebobler.
Selv om vi stopper for å strekke på bena, betyr ikke det at barna løper løpsk med en gang vi åpner dørene. Ofte opplevde vi at de bare bla stående og ikke helt viste hva de skulle gjøre. Helt til mannen innførte ball trikset. Vi har ALLTID med oss en ball og etter vi fant ut at ikke alle steder var egnet for ball, ble det også med et rør med såpebobler også.
7. Vær beredt.
Man vet ALDRI hva som kanskje på tur, noen blir syke, uhell skjer, noen søler, kaster opp, ødelegger et plagg.
Ha skift til de dere tenker trenger det lett tilgjengelig.
 
8. Reis komfortabelt.
Ingen stramme linninger, sko som er lett å sparke av seg, lett kledd så man ikke blir for varm. Dere skal sitte lenge, og lenge i ro..sørg for at det blir så behagelig som mulig.
Ha med et teppe eller fem om det er kjølig eller dere skal reise mot kvelden. Bamser og en god pute til å hvile hode på.
9. Forbered barna.
Barn har ikke tidsperspektiv. At turen blir lang er ikke noe som sier barna stort. Man kan sammenligne det med noe annet, som feks at turen er like lang som skoledagen din, eller barnetv 6 ganger osv. Men man kan heller fortelle barna hva som skal skje underveis og snakke med barna om turen som kommer.
10015652_607079126045509_2898765689739363737_n
10. Belønn underveis.
Det er lite som ligger naturlig for våre små i at de skal sitte helt rolig i mange timer fastspent. Og det er jo nettopp dette vi krever på bilturen. Og legg gjerne til at vi ser at de helst ikke lager så mye lyd heller. Vi koser oss med småsnacks og mat på turen.
Og med jevne mellomrom går det en liten boks til de hver med noe godt eller en liten leke eller noe å se i.
2014-05-05 07.18.10
 
Men med hver boks får de også godord. Så flinke dere er baki der, Markus så flink du er som ikke sparker pappa i ryggen, Amalie så flink du er som sitter så fint mellom småsøskena dine og passer så fint på dem, også så flink du er matilde som sier ifra hver gang vi ser en traktor.
 
Vi har 3 små som er glade i å kjøre bil, og vi gjør så godt vi kan for at ferien skal starte i det vi starter bilen og ikke idet vi kommer fram. Siden jeg har familie som bor 50 mil unna blir det en del kjøring.
Å kjøre med tre små i baksete kan være utfordrende på lengre turer, og vi har møtt på de fleste. Vil også tipse dere om 10 produkter som kan bidra til å gjøre bilturen bedre.
 
 

10. geniale produkter til Bilferien:

1. DVD spiller/ nettbrett
Dette er en veldig fin redning på de aller lengste bilturene.
På de korteste turene prøver vi å ikke bruke de, nettopp for å prøve å være litt sammen.
Meeen jo mere vi er sammen jo galere vi blir 😉
Her vil vi komme med et lite innspill, sørg for trygg festing av skjermene og bruk gjerne høretelefoner, iallefall om det er flere skjermer i bruk samtidig
2. Trunki Snoozihedz
Denne geniale duppedingsen  har vært en redning på mange av våre bilture, flyturer og togturer. Kompakt sammenlagt, og inni skjuler det seg teppe og blåser man opp puten har man også en myk og deilig pute. Teppet er stort og varmt og har en lomme foran til feks kosedyr eller lignende.
hodepute
men det ALLER beste med denne, er hempene, slik at teppet henger fast i puten og dermed dekker overkroppen på barnet selv om det sitter. (jeg må innrømme at jeg også har lånt denne et par turer)
hodepute2
3. Aeoromov sitteunderlag
aerosleep
Spesielt i perioden barnet sitter bakovervendt opplever vi at det blir raskere klam og svett.Mye kan være at de sitter imot luftretningen til airconditionen (eneste logiske forklaring jeg finner)Klamt og svett barn, betyr (for oss iallefall) sur og survete barn. Aeoromov sørger for sirkulasjon av luft under barnet og dermed mindre klamme rygger og svette barn.
4. Ben-bat nakkestøtte
Hvor ofte har du ikke funnet barnet sånn:
pic46
Joa.. man kan som regel justere sete til en hvis grad, men ofte er setene såpass rette at barna henger med hode uansett.
Benbath nakkeputene har ikke bare støtte på sidene, men en magnet i front som hindrer at hode bikker framover.
collage

(Stolt gutt i nytt sete og med koseputen som han kaller det)

 
5. Søppelbøtte.
Iløpet av en biltur med oss blir det ofte en del søppel. Denne popup søppelbøtten er super å alltid ha i bilen.
6. Speil.
Det finnes mange forskjellige speil der ute, bevegelige, snakkende, bamseaktige osv. Vi har prøvd flere, men vår absolutt favoritt er speilet fra Prince Lionheart. Med en god vinkel trengs ingen justering og designet går inn i bilens interiør (ikke at det er så veeeldig viktig for meg.. men 😉 ) Men det JEG liker best.. er at Prince Lionheart har livstidsgaranti, UANSETT. så skulle det skje noe, vel så får du et nytt produkt.
speilcollage
7. Solskjerming på vindu
Etter vi fikk ny bil med sotet vindu har ikke dette vært et behov, men før var disse veldig kjekke.
Det finnes mange varianter. Alt ifra med mønster og figurer til  slike smarte som man kan rulle ned.

Disse fra Benbat er nøytrale, men lager fargespill til barnet med de sirklene når solen skinner gjennom.
benbat_bubble_dreams_car_sunshade_
8. Solskjerming bilstol
Om man ikke vil ha noe på vindu, kan man sette på solskjerm på bilstolen.Denne fleksible solskjermen til Tinkafu (designet av en norsk mamma) Kan også brukes på bilstolen i tillegg til på vogna.
img1489TF35_2
 
9.  Rygg organisator
Jeg har ikke telling på hvor mange rygg oranisatorer vi har ødelagt. Revnet i sømmer og i fester.
Så kom vi over Price Lionheart sin, den koster riktignok litt mer enn de andre vi har kjøpt til 99, men den også har LIVSTIDSGARANTI. Jeg trenger med andre ord ikke kjøpe en til, blir denne ødelag..får vi en ny 😉
042-682x1024

10. Trunki totebag.
Våre to største har en slik hver, den kan de fylle opp med det de ønsker, akkurat passe strl. Lett å bære med seg og lett å åpne, finne fram i. Det er to hemper bakpå som man kan bruke til å henge på bilstollommen, flysete osv.
Og en stropp som man kan klipse på å henge over nakkestøtten eller bære på skuldra

trunkitote
 
Da gjenstår det bare å ønske en god tur 🙂
Har du et godt tips, del det gjerne med oss i kommentarfeltet.
Skal du på biltur med familien, trykk LIKE under her 🙂
 

Småbarnstips : Barnemusikk.no

I morgen kaster vi oss i bil og skal legge ut på en minilangtur.
Vi er igrunnen ganske erfarne på langturer, så den fire timer lange turen som ligger foran oss er for oss en middels lang tur med barn.

Det er mye rart man kan gjøre for å underholde barna på tur.

Mye av turen lar vi de få underholde seg selv med bok, film og bare det å se omgivelsene rundt oss.

En felles aktivitet vi liker å gjøre i bil, er å synge.
Vi gauler i kor (takk og lov for at ingen hører oss) og ønskelåtene går på tur.

Der har jo ting forandret seg, er ikke lenge vi skal gå tilbake før vi hadde bilen stappande full av cder til en hver smak.
I dag bruker vi bluetooth i bilen og kobler opp telefon eller nettbrett og bruker wimp.

Jeg søkte litt på nett og kom over barnemusikk.no. Her ligger det spillelister klare for en hver smak.
Enten det er Kaptein sabeltann, Fantorangen, Egner, Karsten og Petra eller dere har andre favoritter finnes det alltids en liste her.

116822635110421710012791513184635107870569504572393497635060705007691317609115635060705245894941

 

Vi bruker Wimp, og har lastet ned den store listen med nesten 200 barnesanger  (den finner du også på spotify her) slik at vi kan spille de offline, da må vi vel være forberedt? 🙂  Jeg følger de på facebook også, da får man tips om nye spillelister og ny barnemusikk inspirasjon

Barnemusikk.no finner du her.

Del gjerne disse listene med dine venner på facebook!