Kaptein Sabeltann – Jakten på den Magiske Diamant.

Jeg vet ikke helt hvem som var mest spent på denne kvelden.

Voksne og barn gledet seg om kapp til kveldsforestilling med selveste Kaptein Sabeltann.

Jakten på den magiske diamant og 25 års jubileum skulle bli vår første (men absolutt ikke siste) forestilling med Kongen av havet i den store hovedrollen.

Vi tok oss god tid, og var i parken 1,5 time før forestillingen startet for å kjenne litt på følelsen og oppleve sjørøverstemningen når mørket senket seg over parken. Kl 21 tuslet vi inn med en junior Sabeltann foran oss, han var så klar som bare en pirat kunne bli.

Kaptein Sabeltannverden er åpen, det er også båtbasaren hvor det er litt karuseller osv.
Kan forøvrig legge inn et tips her om at det er lurt å kjøpe snacks å drikke i Kaptein Sabeltann verden da det er laaange køer i bodene ved sceneområdet.

22.30 satt vi klare, 30 min før forestillingen startet, ventetiden var nærmest uutholdelig.

2014-07-15 22.14.44

Vi satt på første rad, og selveste Terje Formoe satt ved siden av oss. Mannen som har skapt det hele ser så og si hver eneste forestilling. Forsikrer seg om at alt går sin gang hver eneste gang.

Kaptein Sabeltann er hans hjertebarn, og med stolthet kan han se at Sabeltann vokser og blir en større helt for hvert år.
I år er han altså 25 år, og klinker til med å komme på kinolerrettet og en ekstra storslått forestilling i Kristiansand Dyrepark

Formoe er en trivelig mann, og han var det nok kanskje bittelitt større stas for mamman og pappan å møte enn barna, som ikke helst skjønte hvem han var. Å få snakke med selve skaperen av Kaptein Sabeltann og den EKTE Kaptein Sabeltann for vår del var stort. stemmen i seg selv vakte gode barndomsminner. Noe av det viktigste for Formoe er at Sabeltann skal være både for liten og stor, selv om barna er hedersgjester er det viktig at de voksne også koser seg. Det merker barna godt, sier Formoe. Og om mamma og pappa koser seg med show, koser barna seg ENDA mer. Vi i idebanken liker tankegangen og mener selvfølgelig at han har heeeelt rett.

Plutselig var forestillingen i gang og vi forsvant med ett inn i en verden full av show, fantasi, sjørøvere og landkrabber.

DSC_1927

Historien er enkel, men akkurat passe innholdsrik nok slik at både liten og stor får med seg det meste.
Den magiske diamant kjente jeg umiddelbart igjen, den måtte jeg da ha sett før. Og jo da, et nikk fra Formoe bekrefter at dette er samme diamant som ble brukt i 1. gangs oppsetting av samme stykke.

Showet fenget både liten og stor, morsomt, spennende, skremmende og med mange musikalske perler.
Jeg må innrømme at ett eller annet treffer meg med musikken til Sabeltann universet, og når det er selveste Kongen selv som står å synger de rett foran meg, kjenner jeg det kribler litt ekstra i magen. Det kriblet nok enda mer hos han som satt i armkroken min. Hans store helt hadde i flere år vært denne mannen med merkelig hatt med fjær i.

 

Øynene var så store at de nærmeste datt ut og han klemte hånda mi ekstra hardt første gang båten til Kaptein Sabeltann kom kjørende inn.

DSC_1961

De har visst ikke spart på noe denne forestillingen, nå har vi ingenting å sammenligne med. Men kan nevne pyro, fyrverkeri og smell og brak. Men akkurat passe nok til å bare skremme oss akkurat nok. Litt skummelt må det jo være, det er selveste Kaptein Sabeltann.

DSC_1932

Hele forestillingen og alle sitteplasser er under åpen himmel og på trebenker.
Vi anbefaler å ha på seg godt med tøy, selv om det er om sommeren er det kaldt å sitte stille over lengre tid når solen har gått ned.
De selger sitteunderlag for en 50 lapp ved inngangen som absolutt anbefales å fiske med seg, eventuelt ta med selv.

Selv om dette var første gangen på forestilling har vi flere ganger vært i parken, HER kan du lese våre tips til Kristiansand Dyrepark

2 kommentarer

Siste innlegg