Familiemat – Grove rundstykker.

I dag ble det alt alt alt for tidlig morgen.
Tiden må vi jo utnytte så i dag baket jeg grove  rundstykker til resten av familien kom tusslende opp.
du trenger:
1.del
100 gr havregryn.
50 gr solsikkekjerner
25 gr (2,5 ss) linfrø
2,5 dl vann.
2.del
200 gr sammalt hvete fin
200 gr spelt
500 gr hvetemel
1 ts salt
1 pose tørrgjær eventuelt 30 gr fersk.
3 dl melk
2,5 dl vann
3-4 ss smeltet smør.
Du starter med del 1.
Kok opp vannet og hell det over kornblandingen.
rundstykker rundstykker1
la dette stå å svelle mens du blander sammen det tørre i del 2
Varm opp melk, vann og smeltet smør.
Start med å bland inn den svellede kornblandingen (viktig at denne ikke er varmere enn fingervarm),
rundstykker2
tilsett så den lunkede vann, melk og smør blandingen.
Elt til deigen slipper bollen men er litt klissete.
rundstykker3
Heves til dobbelt strl.
rundstykker4
 
Så er det bare å bake ut deigen i ønsket form og fasong.
Jeg valgte fletterundstykker denne gangen,
skjær tre strimler av kjevlet deig og flett sammen.
Del så opp i passende rundstykkestørrelser.
rundstykker5
rundstykke6
Pass på å ha lik strl på rundstykkene.
etterheves i min 30 min, gjerne lengre.
stekes på nederste rille,  200 gr i 12-15 min
Var så vidt jeg rakk å bilde av de ferske ved frokostbordet..for svisj så ble det stille rundt spisebordet og nesten alle rundstykkene på første brett var spist opp
rundstykke7
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg