Og jeg tror faktisk ikke jeg overdriver, kaken er knall god! Veldig lett å lage og ser ganske så smashing ut om jeg får si det selv .Jeg er ingen baker, og familien er ikke superglad i kaker, men denne er en favoritt hos alle. MÅ bakes hver eneste bursdag.
Så da deler jeg denne kaken med dere tenkte jeg.
Kaken er mektig, men jeg lager den liiiiit mindre mektig ved å ikke bruke fløte i mousse feks
Man trenger:
3 singelpakker oreo
100 g smør
2dl melis
1 pk Philadelfia
fløte
2 ss sukker
1 pk toro lys sjokolademousse (kaken blir absolutt best med denne moussen, den er blandt annet å få tak i på kiwi)
3 dl melk
Jeg har brukt bake it easyformen fra porsgrunn på denne kaken, den er GENIAL til oreokake.
Kaken lages i tre lag, skal ikke stekes og er aller aller best om den får stå en natt.
først tar man nesten to pakker oreo (la det bli igjen 4-5 kjeks i den ene pakken)
Putt kjeksen i en dobbel brødpose (viktig med dobbel hvis ikke risikerer du å ha oreo all over) mos kjeksen godt med kjevle..så den ser ca sånn ut
Bland inn 100 gram smeltet smør.
og spre det godt utover bunn i formen.. hakk over med gaffel slik at bunnen ikke blir for kompakt.. den vil da se noe alla dette ut:
La dette stå kaldt i ca 30 min så det stivner.
Romtemperert Philadelfia blandes med 2 dl melis, vispes til en lett luftig masse.
boksen med fløte blandes med 2 ss sukker
piskes til krem
2/3 av kremen blandes inn i ostemassen forsiktig med slikkepott
Denne blandingen fordeles utover bunnen på kaken.
5-6 oreokjeks brytes opp i små biter og puttes neddi ostemassen.
Sett formen kaldt igjen.
pisk sjokolademousse lett og luftig (følg posens anvising)
Jeg bruker ekstra lett melk når jeg lager denne for å ikke lage kaken mer mektig enn den trenger å være
knekk opp 7 oreokjeks i små biter (lik de som du puttet i ostemassen) og bland de forsiktig inn i moussen.
Fordel moussen utover kaken som lag nr tre.
Nå må kaken stå kjølig mist en time
siste trinn er å spre den siste kremen i ett tynt tynt lag med krem helt øverst som 4 og sist lag.
Kremen dekoreres.. jeg har prøvd det meste, sjokoladesaus i sikk sakk, store oreobiter osv.. men min favoritt er å kutte oreokjeks opp i små små små biter og strø utover på toppen..
la kaken stå seg over natten..
bruk en kniv å skjer langs kanten før du løsner formen..
og da har du en himmelsk oreokake
ENJOY!
Enig! Den kaka er farlig god! 🙂
Eeenda bedre fryst! Og eeeeeenda bedre med hjemmelagd sjokolademousse av stratos 😉
Husker jeg laget denne for første gang når jeg fant oppskriften på NM. Beste kaken!
heei! når det står 1 pk philadelfia ost, er det den med 300 g eller er det den med 200 g? fint med kjapt svar 😉
den minste tenker jeg, men ingen fare om du bruker den med 300, da bare kan du spe på litt ekstra melis 😉
Går denne an å fryse? hvor stor er formen du har brukt ca i cm?
Hvor stor er formen i cm..
Fløte? Hvor mye, en liten eller 5dl?
jeg må spørre som de over: hvor stor er formen i cm??
Skal man beholde kremen mellom kjeksan? Eller skal den fjærnes?
Den skal beholdes 🙂
Ok. Takk 😉
Hva gjør du med kremen mellom kjeksen? Brukes den sammen med philadelfianen?
I dag har eg laga etter di oppskrift! Spent på forskjellen frå den eg har laga før 😉 Klar for dåp i morgon 😉
Hvor stor er formen du bruker?
Veldig god, men altfor lite av alt. Alle delene dekket kun såvidt forrige del. Dårlig oppskrift! Til andre, doble oppskrifta!
Kanskje du brukte for stor kakeform..?
Hmmm, her får vi denne tykkelsen hver eneste gang vi lager kaken? Kunne det være for stor form kanskje?
Hei! Hvor stor er formen?? Lurer på om jeg må doble oppskriften da jeg bare har stor type, eller lage 1.5 porsjon.. Ser veldig god ut!
Hvor stor er formen??? 24 cm da eller? Hadde vært fint med svar 🙂
Går det ant og ete den samme dagen du laget den??
Er det verre ambefalt eller smaker den berre ikkje godt samme dagen/faller i fra verandre??
Fint me kjapt svar for eg skal lage den i dag 🙂
Beklager sent svar.. er på ferie.
Men det går fint.
Hei
Hvordan lager du denne moussen? Takknemlig for svar da jeg skal lage oreokake I dag og fryse den til helgen etter din erfaring☺
Hei!
Hvis jeg lager kaken dagen før, er det bedre å holde kaken kjørlig i formen hele natten, eller burde jeg ta av formen kvelden før? 🙂
bare ha den i formen og la en kniv gli langs kanten av formen før du løsner den 🙂
Ser flere har spurt om det sammen og av en eller annen grunn har ingen av de blitt svart? Hvor stor er kakeformen og hvor stor er pakken med fløte?
Jeg beklager, men hvor stor form jeg bruker er jeg usikker på he he. “standar”? 🙂
Bruker en liten fløte, men opplever ofte at det blir pittelitt lite 🙂 Så gjør ingenting med 4 dl fløte
Kan denne fryses?