10 gode tips til deg som skal besøke familieparker i sommer!

Mange familier tilbringer timer og dager i forøyelsesparker, dyreparker, badeland og familieparker i sommer. Enten det er innenlands eller utenfor våre grenser.
Parkene er for mange små (og noen store) feriens STORE høydepunkt.
morolegoland
Vi er som familie veldig glad i å tilbringe noen dager i parken. Og det kiler kanskje like mye i min mage som i barnas idet vi svinger inn på parkeringsplassen.
Men, noen erfaringer har vi gjort oss, og det er så absolutt noen parker vi har hatt det bedre i enn andre, ikke fordi parken i seg selv er så mye bedre, men vi har forberedt oss bedre.
Jeg har laget en liste, med 10 punkter, en oppskrift på en vellykket tur til parken.
 

10 tips til deg som skal tilbringe noen timer i familiepark i sommer:

1. Kjøp billetter online.
Det lønner seg så absolutt å kjøpe billetter på parkenes hjemmeside. Ikke bare sparer du mest sannsynlig penger, du sparer også tid i kø.
2. Møt opp tidlig.
For det første går timene i parken unna så det synger, ofte går det tid i kø og venting og inni dette skal dere også spise og kose dere. Å ha god tid = god stemning for oss.
3. Unngå fellesferien.
Ok, så vet jeg at denne er nesten umulig, siden dette innlegget omhandler ferie og parker. Men dersom du har mulighet, ta parken tidlig eller sent i ferien.
4. Gå på do.
Ok, dette er kanskje det rareste, men mest fornuftige vi foreldre gjør.
Vi beordrer barna til å gå på do. I de fleste parker er det toalett før eller rett etter inngang.
Benytt disse, så er dere good to go for en god stund.
5. Lag en kjøpsavtale.
Før dere entrer parken, bli enige med barna om antall suvenirer de får ta med seg ut av parken.
De aller fleste parker har også en suvernirshop ved utgang, vent med shopping til da og du slipper å drasse med deg unødvendig rundt i parken.
6. Vogn = superpraktisk.
Vogn i parken er gull verdt. Her sparer vi aldri på størrelsen. God handlekurv og flere kroker på styret.
Vi slipper å bære mye og kan fint ha med oss både skift og proviant til veien.
7.Uten mat og drikke, duger helten ikke.
Parkenes mattilbud blir bedre og bedre, men i de største parkene har vi veldig god erfaring med å ta med oss mat selv. Det er rimeligere og ikke minst vet vi det er noe barna spiser. Smører gode rundstykker, har med godt med drikke, frukt og kjeks til en liten påfyll her og der. I parkene går det mye energi ut, da er det viktig med påfyll for å holde humør og energi oppe.
8. Ta pauser.
Derfor er det også viktig å ha god tid. Ta gode pauser, sett dere ned, nyt en is, en banan eller utsikten.
Ikke stress dere gjennom parken. Jeg husker de første parkturene hadde jeg knapt tid til å la barna være innom lekeplassene, for det var det jo overalt ellers.. men spesielt minsta stoooorkoser seg på disse fantastiske lekeplassene i parkene.
moro2legoland
 
9. Vær beredt.
Ha med klær til all slags vær, gjerne et skift til de minste eller de som ikke tåler å gå i feks våte tøy (mange karuseller blir man gjerne litt våt) Ikke glem solkrem, solbriller og solhatter. Ikke særlig moro å bli solbrent iløpet av dagen. Og ikke glem KAMERA.
10. Bli kjent med parken.
I dag har mange parker egne apper, eller kart på nettet.
Sett dere inn i hva parkene har å tilby, se om det finnes artikler, bloggposter eller lignende om parkene som deler erfaringer. Kanskje dere skal starte innerst og jobbe dere ut? Eller gå til de karusellene dere gleder dere aller mest til først? Skal dere i dyrepark kan det være lurt å få en oversikt over når de forskjellige dyrene mates og demonstreres så dere ikke går glipp av muligheter.
Og sist men ikke minst….
KOS DERE!
Hvilke parker skal dere besøke i år?

17 kommentarer
  1. Vi har sesongkort på hunderfossen, det er like morsomt og være der vær gang 🙂 Så dit blir det noen turer. Vi skal en tur med barnas båt , pirat cruse noe som barna gleder seg vilt til 🙂 Også skal vi på tusenfryd etter vi har vært på båt tur 🙂 Elsker og reise til familie parker , det gjør barna også. så håper vi på mange fine dager med sol og bading for vi liker og reise på nye og gamle steder og bade om sommeren 🙂

  2. Takk for mange godetips!
   Her blir det Hunderfossen og Lilleputthammer i år. 🙂

  3. Vi skal til Danmark. Så det blir legoland, løveparken(give zoo), Odense zoo, djurs sommerland. De er iallefall planlagt

  4. Vi skal til dyreparken i Kristiansand. Men vi drar i pinsa. Satser på mindre folk da. ? Vi skal være i parken 2 hele dager for å få muligheten til å kose oss uten stress. Ikke bare spennende for tulla, men for meg også. Jeg har aldri vært der. ?

  5. Vi har årskort på tusenfryd og i år skal vi i tillegg til legoland i august med 3 barn!! Alle gleder seg?

  6. Her blir det mikkelparken med våre tre unger på 2 uker, 3 år og snart 5år ? Blir nok mykje leik på pappaen siden minstejenta krever mammaen sin mykje ? Er ein fantastisk plass å være for ungene og voksne.

  7. Skal til Legoland i juli. Midt i høysesongen…men det var bare da vi begge to hadde ferie, så da måtte det bare bli sånn 🙂

  8. Vi har årskort i dyreparken i Kristiansand, så vil bruke den. Skal også 2 dager til Djurs i DK 🎉

  9. Takk for supre tips!
   Vi elsker familieparker.
   I år blir det Hunderfossen eventyrpark og Lilleputthammer. Med en på 8,5år, 4,5år og 7 mnd gamle tvillinger.
   Og vi tar da med et sett med besteforeldre.

  10. Blir en dagstur på hunderfossen, barnas bodegår og lilleputt hammer pluss at storebror vil innom veimuseumet på øyer, fint med familie i nærheten

  11. Takk for suverene tips, Nina!
   Vi booket Danmarkstur på starten av året og er lykkelige for at vi får dratt. Skal i Aalborg Zoo og tenker vi prøver oss på minst én park til den uka. Riktig god sommer til deg og dine!🥰

  12. Vi skulle egentlig til orsa rovdyrspark men ettersom det ikke blir dit drar vi til bjørneparken.

  13. Min søster og tantebarn liker seg godt på Foldvik i larvik/Stavern.
   Så dit tenker vi å dra i år første sommer som familie på 3 😊
   Tror den passer best for de minste

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg