10 ting som kjennertegner en god mamma

10 ting som kjennetegner en god mamma.

1, Fødsel.
Ja la oss starte der hvor det hele starter, ja altså ikke heeelt i starten, det får bli et annet kapittel, men selve fødselen. For en god mamma, hun føder nemlig naturlig, uten smertestillende og i stearinbelysning. En god mamma velger å benytte seg av lystgass, epidural eller annen smertestillende dersom hun trenger det og dersom keisersnitt er det riktige valget, går hun for det.


2. Den første næring.
En god mamma, vet at pupp er best, at morsmelk er spesialdesignet for barnet og det mest naturlige. En god mamma, vet at det er en tilstedeværende og oppegående, mindre sliten mamma som er det viktigste, så hun gir flaske dersom det er det beste for mor og barn.

3. Bleier.
Å bruke tøybleier, ta hensyn til miljøet og ha det mest naturlige mot barnas hud er et valg en god mamma gjør. En god mamma velger å gå for engangsbleier som sitter behagelig på barnet og gjør stell enkelt og effektivt.

 

4. Leggetider

En god mamma legger barna strukturert til samme tid hver eneste kveld, ingen tøying eller bøying på tiden, kl 19 er det tid for sengen. En god mamma lar barna være litt ekstra oppe en helt vanlig tirsdag bare fordi hun og barna har lyst på litt ekstra tid sammen.

5. Søvn.
Samsoving, så lenge barnet selv ønsker er hva en god mamma holder ut med, ja noen har de til og med i egen seng på sitt rom. En god mamma lar barnet sove på eget rom fra starten av dersom det er slik alle sover best.

6. Klær.
En god mamma kjøper alt nytt til sitt barn,fordi hun kan og har lyst, gjerne av en kjent designer eller kjedebutikk. En god mamma lar barna bruke klær som går i arv fra enten søsken, venner eller ukjente og lærer barna verdien i gjenbruk.

 

 

7. Middager

En god mamma lager alt fra bunnen av, gjerne sammen med barna. En god mamma vet at Toro Tomatsuppe eller grandiosa nå ikke tar knekken på noen. Og kun en god mamma vet, at innimellom så er det ikke verdens undergang om det ikke blir noen middag i det heltatt.

8. Hus og hjem.
Et ryddig hjem, hvor alt har sin faste plass og faktisk ligger der, er noe som virkelig kjennertegner en god mamma. For en god mamma vet at i et hus skal det synes at noen bor, at det ikke er krise om ting flyter litt så lenge alle har det godt.

9. Et nei er et nei.
En god mamma holder ved sitt nei, og rikker ikke. En god mamma vet å velge sine kamper og ser hvilke situasjoner hvor det kanskje er beste å lure inn et ja aliekvell.

10. Gjør sitt beste.
En god mamma, gjør sitt beste og gjerne enda litt til.
En god mamma elsker sine barn og setter de først, selv når de burde pleiet seg selv.
En god mamma er der, lytter og ser sine barn, gjerne mer enn hun trenger.
En god mamma, gjør det hun kan for at barna skal ha det godt.
En god mamma kjenner ofte på at hun kanskje ikke hun er en god mamma, fordi hun ikke gjør det samme som en annen mamma. En god mamma føler seg ofte mislykket selv hvor godt barna har det.
En god mamma føler ofte hun ikke strekker til
En god mamma, trenger å høre at hun er en god mamma.
Ikke at valgene hun har tatt er feil fordi hun ikke har gjort det samme som deg.

15 kommentarer
  1. Du er jammen en begavet og innsiktsfull skribent!!!! Tar av meg hatten gang på gang. På gang. På gang ❤️😊

  2. Gråter for den trengte æ i dag 😭 hilsen ho som har laga toro, vært super frustrert og sikkert aaaaalt for streng i mine barns øyne i dag ❤️😘

  3. Hei 🙂
   Og tusen takk for at du er du!
   Og for at du er så flink med ord❤️
   Må ærlig innrømme at jeg trykket på linken for å « sjekke» om jeg kvalifiserer til god mor, da jeg har følt meg helt elendig mislykket i det siste 😭 enda barna har det bra.
   Tusen takk for at du snakker om de tingene ingen snakker om!

  4. Nydelig skrevet ❤️ Vil bare legge til at en ikke trenger å ha født barnet for å være en god mamma også 😊 ❤️

   1. Enig:) Selv om det står «velger keisersnitt» så er det absolutt ikke bare de som velger det som må gå gjennom det❤️ Jeg hater at jeg ikke hverken har hatt en kropp som klarer starte fødsel eller har fått ut mine to barn. Har hatt ett stekt ønske om fødsel, gjerne så naturlig som mulig, men ender med maks overtid og igangsetting som ender med eviglange fødsler med alle midler før det ender i haste ks… 😭 Kjenner ofte på «at jeg ikke har «mestret» fødsel»

    1. Ja, jeg tenkte mer på medmødre og adoptivmødre f.eks. Synes nå absolutt keisersnitt går inn under fødsel i den forstand at barnet jo kommer ut. Men jeg skjønner at du synes det er sårt å ikke ha fått den opplevelsen ❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg