2 uker uten kjøkken – vi trenger råd og sniktitt på det nye kjøkkenet.

Som mange av dere leste, gikk vår lørdag med på å tømme skuffer og skap, kjøkkenet ble tømt for alt vi eide og hadde og gjort klart til nedrigg  søndag.

Vi skal bytte ut kjøkkenet, et lite funksjonabelt kjøkken for en stor (og stadig voksende) familie var i ferd med å gå oss litt på nervene. Vi bruker kjøkkenet mye og dette kjøkkenet rommet oss rett og slett ikke.

Upraktisk, rotete (akkurat DET var vel kanskje ikke kjøkkenet sin feil) men også alt alt for lite for oss.

Et lite kjøkken satt i et stort rom, dårlig utnyttet.

Også sååå masse skap a gitt..skap over alt.
Og er det noe jeg ikke er spesielt begeistret over så er det skap.

Nå blir det skuffer og kun skuffer… hurra!
Vi endte med IKEA kjøkken, ha ha jeg som var så bastant på at det skulle vi IKKE ha 😉
Men pris og service var avgjørende her, og ikke minst designmulighetene.

Stor øy hvor vi sammen kan gjøre kjøkkenoppgaver, masse skuffer, to oppvaskmaskiner (!!!) komfyrer i arbeidshøyde, stekeplate hvor jeg står med ansiktet ut mot alle andre istede for ryggen til.

Med stooort kjøleskap og fryseskap og en stor vask med plass til å skylle store brett osv.

Men, noen lange dager frem til dag skal unnagjøres.
Til tider har vi tilgang til oppvaskmaksin og komfyr.
Men hovedregelen er mikro…thats it.

Så…. Vi trenger gode råd og tips!
What to eat? what to do?

19 kommentarer
  1. Følger med på denne. Vi skal ta kjøkkenet vårt om en måned og vil være uten kjøkken i fire uker??? Det er straffen for å velge granittbenkeplate. Jåleri straffer seg alltid? Planen min er lage store gryter med pastasauser, kjøttkaker, gryteretter osv som kan fryses ned i porsjonspakker og så varmes i mikroen. Også skal jeg kjøpe den induksjonskokeplaten fra IKEA som kan plugges inn i vanlig støpsel sånn at jeg kan koke pasta, poteter og ris til. Vårt delikate 70-talls vaskerom vil være provisorisk kjøkken i perioden. Grøss? Men det blir fantastisk med nytt kjøkken??

  2. Sender over en styrkeklem og masse pågangsmot. Høres ut som du har tid til å forberede deg hakke bedre enn meg 😉

  3. Dere kunne laga opp endel middag og bare varma opp. Eller kanskje naboer, venner og familie kan bidra litt?
   Ellers kan man jo grille ute også nå da ☺ Pølser, foliepakker med fisk/grønnsaker, hamburgere, pizza på stein, suppe kanskje, hvis dere har en kjele som tåler det. Mye man kan lage på bål/grill.

  4. Så sant dere kan droppe å koble ut komfyren før dagen før det nye kjøkkenet skal inn, så har du kokemuligheter om ikke annet! Vi kjørte papp og plast. Orket ikke mer arbeid enn nødvendig? vi fikk ordnet det slik at vi ikke trengte å kaste komfyren før kvelden før det nye kjøkkenet kom . Ellers er det bare å bruke venner og familie?

  5. Vi har IKEA kjøkken,kjøpte for 6 år siden,og er storfornøyde. Vi bytta med en gang vi kjøpte huset,for det gamle var helt ubrukelig. Skap som stod inni hverandre,og ikke plass til tingene våre (og vi kom fra en mindre leilighet da vi flytta). Heldigvis ordna vi det før vi fikk barn,og så var det fint å få gavekort når vi kjøpte hvitevarer der også. Vi har kjøleskuffen på kjøkkenet,sammen med et lite fryseskap. Så har vi det gamle kombiskap vårt på vaskerommet hvor vi har drikke og sånt.

  6. Kjempefint blir det! Men skjønner utfordringen dere har fremfor dere!
   Hva med å lage lapskaus i store gryter, fryse ned porsjoner og varme i mikro?
   Samme kan du gjøre med tacogryte, gulasj, supper av diverse typer!
   Og noen dager kan dere jo lage grøt?
   Hvis det er mulig å låne kokeplater (minikjøkken) kan dere jo også lage retter som bare krever to gryter/stekepanner: pannekaker, pasta og kjøttdeig, fiskepinner i lompe (stor favoritt her hos barna!), laks med potet og agurksalat, omelett.
   Masse lykke til!??

  7. Vi flytter inn hos svigers når kjøkkenet vårt skal tas, hvis ikke hadde det blitt håpløst

  8. Hadde gått for Fjordland hver dag i 2 uker? Du kan heller se på situasjonen som en gave; miniferie fra å lage middag?

  9. Gode ideer dette altså, hadde ikke den tiden, det er ikke like praktisk å lage store porsjoner uten vask, benk osv.
   men mange gode ideer her altså 🙂 Tusen takk.

  10. Kjøleskuff snuser vi på i tillegg til det fulle kjøleskapet… det får eventuelt komme etterhvert..men skal sørge for at elektriker legger opp muligheten.

  11. Ja vi har ropt ut til de rundt oss at vi tar gledelig mot en middagsinvitasjon i ukene fremover 😉

  12. alt jeg kunne ha gjort kaster jeg ikke bort energien med å tenke på 😛 men fakta er at ting har skjedd så fort når det først skjedde at jeg knapt hadde tid til å lage opp noe..så det gikk ikke.

   Blir nok noen måltider ute, noen borte og noen brødmåltid 🙂

  13. har dokk grill? grill laks i folie med mer. så lenge du har et bord du kan forberede på så går det. eller om dokk har bl.annet, så er det mye som kan lages der

  14. Hei, vi er en familie på 4(2voksne,2små barn) som er 3uka uten kjøkken! Og d er fortsatt 1uke til før skapene begynner å settes opp.. vi har kun vedovn i stua å koke mat på så d som har funket er alt som kan stekes i jernpanna(pannekaker, fisk, karbonader, taco kjøttdeig og div) melne poteter er lett å få trekt, wokgrønnsaker og mye papp å spise på.. liker ikke papp men for en periode..har kun utslagsvask på vaskerom til oppvask…

  15. Engangs er et must! Har dere tilgang til micro? vår favoritt da vi bygde nytt kjøkken i høst ble ferdigstekte pannekaker som varmes i micro. Fjordland risengrynsgrøt, kinamat fra frysedisken og rett i koppen funker også. Lykke til!

  16. Vi flytta både stue og kjøkken ned i kjelleren mens vi pussa opp! Mannens kontorpult ble til kjøkkenbenk, kokeplate, mikro og grill ble den store redningen! Riskokeren til tupperware var perfekt i denne perioden ? funker vist til pasta også har jeg hørt ?

  17. Pitabrød med kokt skinke eller spekeskinke, ost, grønnsaker og rømmedressing. Alt som trengs er brødrister for å varme pitabrødene

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg