5 gode smøretips for barna i sommer

//annonse

Solen har tittet frem og vist oss at den kan varme når den vil.
Det er altså så deilig å være småbarnsmor på denne tiden.
Det er bare å åpne dørene og slippe apekattene ut, ingen votter, luer og dresser som skal utenpå de lange vinterskoa.Barna løper inn og ut som de vil nærmest, ja til og med minstemann fikser biffen selv nå og krabber opp og ned trappen med full kontroll.
Minstemor er ikke like begeistret for utetid enda, men håper det kommer seg iløpet av sommeren. Det bør det, så glad som vi er i å være ute.
Det er enkelt, om sommeren. MEN en utfordring møter oss hver eneste solskinnsdag.
SOLKREM.
Det går i grunnen ikke an å diskutere. Å smøre seg er viktig. Både for å beskytte huden mot UV stråler og ikke minst unngå å bli solbrent. Jeg snakker av erfaring når jeg sier at det er vondt.
Vi er en familie med blandet hud. Jeg er nærmest pigmentfri (hurra… not) og mannen blir brun bare han hører ordet sol. Barna har fått en miks, noen huden min andre pappa sin. Men reglen er felles uansett.
ALLE skal smøre seg.
Men, det er slik med smøring, som med tannpuss. Noen barn synes dette er pyton. Og smøreseansen kan fort bli preget av hyl og skrik og en sprellende unge som du ikke aner hvor du har smurt.
4 små soldater skal smøres her før soldagen kan begynne (5. frøken unngår vi solen så godt det lar seg gjøre siden hun kun er en måned) Men, vi kan med trygghet si at vi har gjort oss en del smøretips.
Tilbakemeldingene er klare, flere sliter med å smøre barna ordentlig.
Derfor tenkte vi å dele

5 gode smøretips til barna i sommer.

1. Det første man gjør.
Smør som en del av morgenstellet om du vet at dagen som kommer blir tilbragt i solen. Som regel er barna en smule mer tålmodig på morgenkvisten og de har som regel på seg kun undertøy og dermed får du smurt hele kroppen.

2. Velg standhaftig solkrem.
Selv om det er viktig å “fylle på” med smørning jevnt utover dagen, er det mye å hente i å velge en solkrem som tåler vann. Ikke bare blir kremen utsatt for vann om det er bading, men også om barnet svetter i varmen. Solkremene fra Cosmica er vannresistense og kan også påføres fuktig hud.

3. Spray en indianer.
Solkrem finnes i mange varianter, vår favoritt på barna er uten tvil sprayen.
Ofte sprayer vi et mønster på barnas hud før vi smører den ut. Barna bestiller hva vi skal spraye de til. Iløpet av sommeren har jeg solkremsprayet alt fra tiger til indianer.

4. Nok er nok?
Det kan nesten aldri bli nok solkrem, og den typiske feilen vi gjør (sånn bortsett fra å ikke smøre) er å ikke påføre nok solkrem. Mye er mye bedre enn for lite. Spesielt på de travleste barna kan det være en utfordring å være sikker på at man har smurt over alt og godt nok. En av solkremene til Cosmica etterlater seg et synlig filter(den kan du lese mer om her), så man rett og slett ser hvor man har smurt. Dette er perfekt på utsatte områder som skuldre og rygg på barna og på de travle små som knapt har tid før de vil ut å leke mer.
Ekstra kjekt er det at de er utviklet for barn med følsom hud, parfymefri og inneholder ikke alkoholer eller fargestoffer.

5. Skremselspropaganda?
Nå trenger du kanskje ikke vise det værste av det værste. Men for de litt større barna, kan det faktisk gjøre hele smøreprossesen litt enklere med å forklare godt hvorfor man smører. Våre barn har heldigvis ikke erfart å bli skikkelig solbrent så de vet igrunnen ikke hva vi prøver å unngå, men 10, 6 og 5 åringen har fått se bilder av solbrent hud og er klare over konsekvensene om de ikke smører seg skikkelig.

Et siste råd er vær alltid beredt.
Ha med en solkrem til en hver tid. Man vet aldri om solen bestemmer seg for å titte frem. Og i dette landet må vi jo nyte solen når vi kan.

 
 
Pssst: solkremene nevnt i innlegget fåes kjøpt hos Apotek1 og Boots apotek

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg