5 gode tips til deg som skal kjøpe vårsko til barna

//annonse

Åååå hyyysj kan du høre det?
Det er vann som sildrer og fugler som kvitrer.
Det er lyden av våååår.
Det er så fantastisk deilig når dagene blir lysere og varmere.
Når snøen (sakte men sikkert) smelter og vi kan ha bar asfalt å gå på.
Og det aller beste, er å få vårskoene på!
Husker du den følelsen?
Den er god som voksen også, men ingenting slår følelsen å løpe med lette barneben over bar asfalt den første dagen med nye vårsko.
Jeg husker jeg følte meg ustoppelig og lett som en sommerfugl.
jeg følte jeg kunne løpe herifra og til uendeligheten.

Som voksen ligger det derimot litt mer alvor rundt vårskoene.
Vår er en utfordrende tid å finne gode sko.
Vi har en liten flokk aktive barn som elsker å være ute. Som trives både i by og mark og som bruker seg mye når de først får være apekatter.
Å investere i gode sko med kvalitet betyr for oss sko som holder tett og ikke minst holder ut gjennom hele sesongen, og har vi flaks kan de ta over på høsten igjen.
Og ofte er vår erfaring at vårskoene rett som det er kan brukes løpet av sommeren også, jeg mener, vi bor tross alt i Norge
Vi har meget god erfaring med Eccoskoene fra i vinter. Brukt hver eneste dag ifra oktober og holder ut enda.
De har tålt vind og vær, grus, is, snø og sørpe. Vi håper vårskoene gir oss samme erfaring og velger med andre ord ECCO vårsko i år
 
 
Våren er en utfordring. Det er vått, kan være glatt, mye grus, søle og til tider kan det være litt småkaldt også.
Så hva tenker man på da, når man skal handle vårsko til barna?
Her har du 5 gode tips.
 

 1. Sjekk ståa.
  Mitt viktigste tips er å ta en titt på hva vinteren har gjort med de små bena. Denne vinteren har vært lang, hele fem måneder hos oss, det er klart at de små bena har vokst litt. Mål bena godt før du handler sko. Pass på at barna har god tyngde ned på gulvet når du måler.
  Samme regelen som vintersko gjelder også nå, en god cm å gå på er viktig for små voksende føtter.
 2. Tåle søle og vann.
  At skoene du går til innkjøp nå er vanntette er et must. Barnas sko fra ECCO har Goretex, en vanntett membran som puster.
  Med disse skoene kan de fortsatt stabbe innom den alt for fristende sølepytten uten at det er en krise og kalde barneføtter.
 3. God støtte!
  Selv om man forbinder vårskoene med lette befriende sko er det også viktig at skoene har god støtte. En solid hælkappe er viktig, selv for de litt større barna.
  Bøy skoen, den skal ikke bøyes på midten men der hvor foten naturlig bøyes og prøv å vri sålen, den skal ikke kunne vries som en vaskeklut.
  Skoene fra Ecco er utstyrt med noe så fancy som både ECCO FLUIDFORM™-teknologi  og ECCO BIOM NATURAL MOTION. Sagt på godt norsk er det sko som tilpasser seg bevegelse og gjør det enklere og bedre for barna å ferdes hvor de vil
 4. Slitesterk.
  Å velge slitesterke sko til våren er veldig viktig. Når isen forsvinner er ofte asfalten dekt med grus etter vinterens glatte dager.
  Dette sliter veldig på sko under lek og moro. Vår mest aktive kar på sju har fått Ecco Biom Vojage som er dekt med skinn for ekstra slitesterk overflate.
 5. Ut og inn hele dagen.
  Det beste med våren er at barna flyr inn og ut akkurat som de selv vil. Ingen votter og sko som må trekkes over. At vårskoene også har en lukke/åpne funksjon som barnet mester er både praktisk og ikke minst veldig veldig stas.
  Vårskoene fra ECCO er utstyr med enten borrelås eller “snurrelås” som sjuåringen kaller det. Dette mestrer selv de aller mine og det er enkelt å justere skoen slik at den sitter godt på barnefoten.

Mitt siste tips er å prøve begge skoene før man bestemmer seg. De fleste har to forskjellige bein og det er i grunnen temmelig kjekt at begge bena har det greit.
ECCOs utvalg i barnesko kan du finne HER.
Og du, tar du en titt der inne og finner en sko du liker, delta i konkurransen på facebookposten vår.

Lykke til og god våååååår.
 
 
 

35 kommentarer

Siste innlegg