Bananer i lange baner.

Bananen er en fantastisk frukt. Smaken av en banan er kanskje ikke så enestående, men det er heller dette med bruken av bananen! Du kan jo bruke den til absolutt alt!

Bananer kommer ferdig innpakket og er enkel å ta med i veska eller vognen som et lite mellommåltid. Den kan spises som fingermat eller moses med skje, og kan brukes som søtning i smoothier og bakevarer. Dessuten metter den godt.

Bananen inneholder endel kalium som er viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere optimalt. Dessuten inneholder bananen mye fiber, som har en stabiliserende effekt på fordøyelsen. Dette kan gi forstoppelse for små babymager hvis det gis i for store mengder, så vær litt obs på det. Det er likevel forskjell på fiberinnholdet i bananen ettersom hvor moden den er! Hvis du spiser en helt gul/grønn banan vil nemlig denne ha mye mer resistent stivelse (og dermed en mer stoppende effekt på magen), enn det en overmoden, halvbrun banan vil ha. Smaken er også ganske så forskjellig. Når bananene har fått ligge og modnes ordentlig blir bananene bare søtere og søtere. Med andre ord er det de godt modne, brunlige bananene som er best i bakevarer.

 

Oppskrift på bananpannekaker:

IMG_4767

Du trenger:

 • 2 dl hvetemel
 • 1 dl grovmalt mel
 • 3 dl melk
 • 4 stk egg
 • 2 stk moste bananer
 • 2 stk bananer i tynne skiver

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra de skivede bananene. Stek med margarin (eller smør) i en godt varm stekepanne. Når du har lagt oppi røren for en pannekake legger du noen skiver bananer utover pannekaken. Prøv å kutt disse skivene så tynne som mulig, for å unngå å brenne dem når de ligger med denne siden ned. Anbefaler å bruke ca 8 skiver eller fler pr. pannekake. Da blir de søte og saftige. Oppskriften over gir ca. 6-7 pannekaker.

Disse bananpannekakene er deilige å bruke som frokost i helgene når man har litt ekstra tid. Eller man kan lage dem til kveldsmat og steke opp litt ekstra slik at de kan sendes med i matpakkene til de små dagen etter.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg