Danmark for småbarnsfamilier – Billund

// reise sponset av visit denmark

Er det virkelig sant?
Mannen hadde et “klipe seg i armen øyeblikk” i det vi kjørte i land fra båten.
Det var et litt rart øyeblikk, plutselig innså vi at vi videreførte en tradisjon vi selv hadde vokst opp med. Både jeg og mannen hadde vært på flere Danmarksturer, men dette var da første gang i voksen rollen.
Nå var det vi som skulle skape minnene og en god ferie for liten og stor. Det var både skummelt, moro og spennende.
Er virkelig Danmark for småbarnsfamilier?
Vi har så langt ifra opplevd hele Danmark, for det er helt vanvittig hvor mye det lille landet har å tilby, men vi reiste dit de fleste trakter etter, nemlig Billund 🙂
Dette er våre erfaring av reise, bosted, opplevelser (de vi opplevde) og alt rundt.   La oss starte med båten: båten Vi tok Superspeed fra Larvik, båten bruker ca 3,5 time til Hirtshals.
Vi valgte denne båten for å få litt variasjon i reisen og for å komme fram raskere. Båten  er romslig og har god plass for små barneben til å røre litt på seg.
På dekk 7 er det en egen familie lounge. Her er det et klatreapparat, tv med en film og flere sittegrupper. Her er det lov å ha med seg medbragt mat og det er rom for å være en småbarnsfamilie. Denne loungen kunne så absolutt vært større, vi reiste nedover med kun 1000 pasasjerer (båten tar 2000) og det opplevdes veldig kaotisk og støyete der inne. Vi hadde ikke orket en hel reise der inne.
Vi hadde reservert bord på Catch me if you can, Båtens buffe resturant. Når man booker bord har man også de plassene hele reisen. Denne synes vi voksne var VELDIG VELDIG bra, fristende, ordentlig mat. Barna hadde egen buffe, med “standar” retter, pommes frites, pølser og en (veldig god) lasagne. Eldste frøken savnet noe pålegg som passet for barn. (vanlig ost, rødpølse eller lignende var ikke der) Dessert bordet var et lite høydepunkt, med egen softismaskin blandt annet. På denne buffeten er også all drikke inkludert.
Vi hadde med vognen opp fra bildekk, dette var pittelitt kronglete å få til, da bilene står tett i tett og vognen måtte bæres til heisen. Men med båttider midt i sovetidene til minsta var det kjekt med vogn. Skal du ha med vogn og har booket bord, kan du gi bedskjed i forveien til resturant og dere vil få et bord med plass til vogn ved.
Det var flere stellerom på båten som var helt ok. Taxfreebutikken har et godt utvalg også mye fint barnetøy fra mexx og nameit.
Konklusjon: Superspeed er topp alternativ for småbarnsfamilier
Vi tok båten rundt fem, og var dermed fremme rundt halv ni. Fra Hirtshals til Billund er det ca 3 timer bil. Veiene er i Danmark er veldig gode, uvant med så høye fartsgrenser i starten, men mannen kom fort inn i det. Det går veldig fint med så oversiktlige og fine veier. 130 var fartsgrensen de fleste steder.
 
Vi ankom Legoland holliday village rundt 00.30, temmelig slitne. Vi skulle bo på et piratrom med plass til fem. rommetcollage Legoland holliday village ligger ypperlig til, gåavstand til Legoland og Lalandia. Det er en god blandig av rom slik vi hadde, hytter, campingmuligheter og årets nyhet som er tematelt.
Vi bodde på piratværelse. Rommet var fint, luftig, stort og rent. Men for en familie på fem var det litt vel optimistisk å bo på et rom i tre netter. Iallefall med småbarn som gjerne vil legge seg til faste tider. Rommene er som sagt romslig, men har kun ett oppholdsrom og ingen veranda eller privat uteplass. Hadde vi kunne valgt hadde vi valgt hytte tenker jeg. Men rommet var et herlig sjørøver rom med morsomme detaljer. Høydepunktet var selvfølgelig skattekisten med lego i. (kjekt med litt underholdning til rommet også, ja i tilleg til nettbrettet da ;)) legolandrommet
Området rundt Legoland holliday village er stort, flere lekeplasser og i enden er det også noen dyr. Ene lekeplassen var ekstra stor med to hoppeputter, hinderløype og flere sklier. Kjempe fin lekeplass.
På det lokale supermarkede kunne også tråfirhjulinger leies. Dette så supermoro ut, men vi rakk dessverre ikke dette. Dagen etter pakket vi ivrig sekken, spiste frokost på buffeen på villagen (helt enkel men grei buffe) Og tuslet bort til Legoland.
Gåturen bort fra villagen tar ca 10 min (da etter treåringens tempo)   innganglegoland
Vi hadde kun en dag i parken til rådighet. Ideelt sett er det nok lurt med to, men ikke en nødvendighet. Vi rakk over de severdighetene vi ville ta, men vi hadde ingen store køer. Er man der i høysesong vil nok dagen også bli noe mer preget av kø og dermed tar lengre tid. Vil anbefale å starte med en tur i det høye tårnet, en togtur eller en tur med monorailen, eller kanskje alle tre.

monorail

Dette gir dere et lite overblikk over parken og barna kan peke i begeistreing på alt de vil gjøre 🙂 Våre to eldste har aldri vært så stille som under turen i toget. Da først innså de hvor mye spennende de hadde foran seg. legoland3
Det er virkelig noe for en hver alder i legoland. Det er berg og dalbaner som er så skumle at selv pappan ikke turte ta de 😉 Det er Duploland for de aller minste (og sjuåring likte det og) 3 åringen likte spesielt alle kjøretøy i den store legobyen. legolandduplo legobyen
Det er et aquariet,
aquarium
det er pingviner, det er rolige karuseller, det er snurrende karuseller, det er skumle attraksjoner,
Hounted house er det nyeste, der ville ingen av våre barn inn 😉 Screenshot 2014-05-25 12.44.18
Maten i selve parken er ensidig, Junkfood overalt, riktig nok fikk vi minigullerøtter og et eple til hver av barna når vi bestilte mat, men skulle gjerne sett noe andre alternativer enn pølser og pomfri til det meste. mat
Vi fant ut i etterkant at Hotel Legoland har en buffet som sikkert er et fullgodt alternativ. Ved neste besøk blir det nok med en niste i sekken 😉 Parken har god plass, ikke noe problem å ha med vogn, flere rasteplasser forskjellige steder, ønskes det å campe på gress, er det også muligheter for det helt i enden i parken så fremt det ikke er aktiviteter på scenen. morolegoland

Våre 5 topptips til LEGOLAND.

1. Mange av aktivitetene innebærer vann, og man blir VÅT! Det anbefales å ta med skift og eller badetøy.

2. Appen til Legoland er super å undersøke både før og under oppholdet.

3. Barn med allergi? Legoland hadde en allergi plakat ved hvert sted med matservering, PRAKTISK!

allergi

4. Er du der i høysesong anbefales å gå inn i parken og “jobbe deg utover” Da går du mot strømmen av mennesker og opplever litt mindre kø

5. Litt niste med i sekken er så absolutt ikke dumt 😉

moro2legoland Vi brukte en hel dag i parken. Sliten gjeng som kom hjem, Treåringen sovnet i vogna på vei hjem. Dagen etterpå ventet to fasiliteter på oss oss.
 
Vi startet med Givskud Zoo. giraff
Det er en liten kjøretur ifra Lego Holliday Village, ca 20 min. Ved innkjøringen kan man få kjøpt en cdguide, denne anbefales så absolutt og koster kun 30 kr. Putt den inn i cd spilleren med en gang dere får den og gjør som guiden sier. Vi ventet med å starte den og ble dermed en smule forvirret når vi kom inn, hadde vi satt igang guiden hadde vi hatt stålkontroll.
Konseptet på Givskud er todelt, noen dyr må man gå for å se, andre kjører man for å se. Givskud var kanskje ikke høydepunktet iløpet av Danmarksturen, da både vi og barna opplevde parken som litt forvirrende og slitsom.
To årsaker til dette. Det ene er at det er tungvint for en familie å ut og inn av bilen med alt av vogner, utstyr og unger, andre årsak er at områdene man skulle gå var litt uoversiktlig. Noe som gjorde at vi ble litt leie av å være målløse. Men, det skal sies, det er noe helt fantastisk ved å kjøre 2 m unna en giraff familie.
girafffamilie
Eller at en sulten løvinne går rett fordi bilen og tar en gløtt inn. løve

Våre 3 topp tips til givskud zoo.

1. Kjøp CD guiden og sett den på med en gang dere kjører inn i parken.

2. Ha tålmodige barn i bil, det er kø med bil inn til selve parken.

3. Pakk lett. Det er mye inn og ut av bilen, tenk på dette når du pakker.

Etter litt lunsj innabords var det på tide å besøke Lalandia. p200812281333-75477 Når man bor på Legoland Holliday village, Lalandia eller  Hotell Legoland kan man kjøpe resortpass som gir gratis inngang alle tre overnevnte plasser, absolutt verdt det. Lalandia hadde ingen av oss opplevd før, det er i utgangspunktet ganske nytt og det fantes ikke når jeg og mannen var her som barn. “Dette er jo himmeln” Utbrøt mannen når vi kom inn. Og jammen skulle det vise seg at han hadde rett..eller iallefall et fantastisk sted med MYE action. Her har jeg dessverre ikke noen bilder, da vårt mål var badeland, og der er det ikke aktuelt å ha med seg speilrefleksen. Men Lalandia hadde MYE mer å by på enn bare Aquadome. Lalandia kunne jeg skrevet uendelig mye om, det første som møter deg er en Gresk by, med simulert himmel. Man glemmer seg nesten og tror man har reist lengre enn til Danmark. Temperaturen i Lalandia er også som om man har reist til sydligere strøk. Og når man tuslet rundt i gatene ja da er det lett å late som at man er i syden. Lalandia_Billund_okt2010_0038 Går man litt inn i Lalandia skjønner man at det er en VERDEN av aktiviteter, bowling, lekeland, mini Lasvegas, familieunderholdning, skandinavias største badeland, vinterland med akebakke, klatrevegg og skøytebane, minigolf, fotball og håndball bane og mye mye mye mye mer. HER kan du bla deg gjennom bildegalleriet til Lalandia Vi hadde altså kun knapt en halv dag å bruke på Lalandia, vår prioritet ble da Aquadome som er skandinavias største badeland. Og for et fantastisk flott område, Bølgebasseng, vannsklier, labyrinter, boblebad, minibasseng for å nevne noe. Lalandia_karrusel Minstemor viste stoooor skepsis i starten og gråt utrøstelig. Jeg bestemte meg tilslutt for å pakke sammen og reise hjem, men så plutselig slo hun om og plasket i stor iver. Plutselig var sprut og bølger supergøy! 4 timer gikk fort der inne, og vips var det kvelden. På veien ut fikk vi oss litt mat og prøvde noen av spillmaskinene i MiniLasvegas på vei ut.

Våre 3 topptips for Lalandia.

1. Om du ikke bor i Lalandia, sett av en hel dag å bruke der inne. Det er MYE å oppleve.

2. Sett deg inn i området og hva som skjer eventuelt den dagen dere skal så dere får med dere høydepunkter.

3.Kle dere behagelig, mye inne på Lalandia innebærer mye bevegelse, HERLIG!

Dette ble vår siste dag i Billund, danmarkintro
Neste dag pakket vi sammen og satte snuten mot en liten vakker by, Kolding. Ca 30 min med bil og vi ankom Kolding Hotel Apartments, vi hadde blitt booket i en 6 personers leil med 2 soverom. Rommene var luftige, flotte, og rommet vårt hadde en koselig utsikt over den lille dammen som var selve hjerte av byen. For å komme inn til Byens koselige handlegater tuslet vi langs stien ved dammen. kolding2
 
Byen var full av sjarm, og et godt utvalg forskjellige butikker. Når har vi ikke akkurat en trekløver med små som elsker å shoppe, men mamman fikk da tittet litt. kolding
Det var godt å ha en dag å bare tusle rundt, bare være. Kolding fant vi ut også har mye å by på. Byen har også en fantastisk lekeplass som vi angrer vi ikke tuslet hele veien til. Kolding skulle vi svært gjerne hatt et par dager i og utforsket mer.
kolding3
Så det var med tungt hjerte at vi pakket baggen og satte snuten mot båten tidlig neste morgen. På vei til båten oppdagen vi at det lå et stort og flott aquariet, Nordsøen Oceanarium. Dessverre hadde vi ikke nok tid til å titte innom, men det er skrevet opp i boken. Dette stedet skal besøkes enten ved ankomst eller avreise neste gang.
Turen til Danmark har vært en av våre opplevelser som storfamilie på tur.
Det er virkelig noe for en hver smak. Vi skal definivt ta turen igjen. hadedanmark

 Hade Danmark, vi sees snart igjen.

Har du et godt tips for Danmarksfarere?
Del gjerne med oss i kommentarfeltet

/// Trykk LIKE om du skal eller har vært i Danmark.

 

// Reisen ble sponset av Billund.

19 kommentarer
  1. Sitter på båten nå på vei hjem fra campingguttetur med eldstemann på 7år. Vi bodde på Løkken Klit Camping som var et fint campingområde med gode fasiliteter og flott lekeplass (som det alltid er ikke Danmark). Løkken ligger bare en halvtime fra Hirtshals. Campingen ligger et par min med bil fra sentrum så ikke passe lengde dersom du liker en spasertur til byen. Byen er for øvrig nesten helt død frem til sommeren. Uke 29 og 30 er industriferien I Danmark og må alltid unngås når du skal til DK.
   Vi hadde en hyggelig tur med en halv dag I Fårup , helt uten kø, og en halv.dag I badeland I Blokkhus. Campingplassen hadde også badeland men dette var utendørs og oppvarmingen startet ikke Før neste uke så å bade I 15 graders vann fristet ikke.
   Min sønnsynes det var utrolig gøy med camping men savnet norske leke kamerater. Telt og mørket var ikke noe problem.

  2. Høres ut som en flott guttetur Ole Johan. Så herlig å få være alene sammen med pappa og bare være gutter.
   Ja de er gode på lekeplasser synes vi 🙂
   Hvordan synes du Fårup var? Hvilken aldersgruppe?

  3. Har vært i Fårup mange ganger, det er en park for alle aldre. De har blant annet minikaruseller, sandkasse og lekeapparater for de minste. Og så er det for de fleste aldre opp gjennom, helt til ungdom og voksne. De har f.eks. hinderløype, tømmerrenne, gullgraving, 4D kino, trampoliner, hoppepute, diverse båter, rafting, hesteridning, luftgeværskyting, spillboder, minigolf, diverse karuseller og så tror jeg det er 4 berg og dalbaner de har nå. Og så er det badeland som passer for alle. Maten er mye mer variert enn legoland. Om sommeren pleier de å ha frukt- og grøntbod. Og så har de griller, så man kan grille selv, og eget piknikområde. Mye bra. Color Line har dagstur med båt, bil og inngangsbillett om sommeren til en veldig grei pris, i alle fall fra Kristiansand. 🙂

  4. Ja, Fårup er en fin park for alle aldere. Høyde grensene på større atttaksjoner går på 105 og 120cm og det er godt og enkelt merket hva man kan kjøpe alene og hva man kan kjøre med en voksen.
   Ta med grillmat!! Masse flotte områder å spise på. Ellers har de div resturanter inkl Buffet restaurant. Men der var det mye folk.
   Og badelandet får vi prøve neste gang, det åpner i Juni.
   Kjøp billetter på hotell eller camping og forvent å betale 215 PR pers. Ellers kan du kjøpe i inngangen (lang kø) og må betale 260 PR pers. Barn under… 3 tror jeg.. er gratis 🙂
   Kort oppsummert : anbefales:–)

  5. Hei,
   Skal til Lalandia om tre uker og takker for nyttige tips og tanker! 🙂
   Et spørsmål: hvordan var det med mulighetene for å sette seg ned og ta en pause i Legoland? Er nemlig gravid og plaget med bekkenet, men turen er bestilt og guttene gleder seg, så får bare gjøre det beste ut av det.

  6. Godt spm. Legoland er absolutt bekken vennlig siden det er så og si heeeelt flatt. Det var også benker her og der som man kunne sette seg ned å ta en hvil på 🙂
   Kose dere masse, og om dere husker det, vil vi gjerne høre deres erfaringer etter turen her inne 🙂

  7. Hei 🙂 vi var også i legoland og givskud zoo ifjor sommer , absolutt å anbefale 🙂 både for store og små 🙂 vi tok også båten men da fra Gøteborg til København 🙂 jeg vil anbefale Riis ferie park, der bodde vi 🙂 vi leide en hytte, helt enkel hytte med lite kjøleskap og kokeplater så man enkelt kan lage Maten selv 🙂 et kjempe fint leke/ute område for både store og små, de hadde aktiviteter for barna også 🙂 utendørs basseng er det også der, like morro for alle 🙂 der er dursj der også men det må man betale ekstra for. Tar bare 15-20 min å kjøre til legoland 🙂 egen liten nær butikk der også, men er andre butikker i nærheten også. Ikke er det så dyrt heller 🙂

  8. Hvis dere sier fra ved innsjekking til ferja at dere har med barnevogn, så får dere plass nær heisen 🙂
   Og Nordsøen Oceanarium er absolutt å anbefale – mye mer å gjøre enn bare å se på fiskene, selv om det også er gøy. Vi kjøpte rett og slett årskort da vi var der i fjor 😉

  9. jeg skal til danmark i sommer. Vi tenkte å ta med ungene til dyreparken. men ingen av oss har førerkort. må man kjøre bil dær inne?

  10. I år skal vi for første gang ha Danmarksferie! På sykkel vel og merke! Vi blir 6 voksne og 7 barn på turen, i alderen 1-13 år.

  11. Givskudd zoo er fantastisk! Men kan være kjekt med to dager. Beste tipset vi fikk av personellet første gangen vi var der var å gå inn først og heller ta kjøreturen mot slutten av dagen (slipper køkjøring), så vi har lasset ned barnevogn og tralle å lagt i vei til fots. Planlegger 1-2 fôringer og planlegger litt hvilke dyr vi vil få med oss. Har med matpakker og bruker tid på de store lekeplassene. Mange fine plasser å ha piknik!! Safaritoget er også gøy å få med seg. Har man kun en dag til dyrehage anbefaler jeg gjerne Skærup zoo!! Passe stor dyrehage der de har foringsrunder to ganger i løpet av dagen. Kan kjøpe mat som kan gis til mange av dyrene, riding på hest, kjekk lekeplass og muligheter for å spise medbrakt.

  12. Hei. Vi bruker å være i Saltum. Men aldri vært på badeland i blokkhus,kan du fortelle litt om åssen det er?

  13. Aalborg zoo var ganske fantastisk. Vi var der i fjor.. Og for dere som er i nærheten av blokkhus så anbefaler jeg å ta en tur på gateaway. Det er t gigantisk naturområde med turstier,lekeapparater,muligheter for å grille og sånn. Det er gratis også. Her likte daværende tre,fire og seksåringn seg… Men også mine søsken på tretten og fjorten syntes det var morro. Ellers er den store stranda på saltum helt utrolig å se på,her kan man kjøre bil på stranda og til neste by….. Barna blir like satt ut av størrelsen på stranda hvert år.. Jeg kan også anbefale en tur innom grønhøj camping og Kambo feriesenter. Søk det opp på google.. Ellers har vi reist med både stena line, color line og fjord line over til Danmark og må si jeg foretrekker nok kanskje colorline..

  14. Danmark er bare fantastisk, uansett hvor enn reiser, om det så bare er Hirtshals. Super sentralt land, fårup, aalborg zoo, legoland , givskud zoo, alt enn var så heldige å oppleve når enn var små sjøl er så lett å videre føre til egne barn. Lange fine strender , fly med drager, fiske, finne skjell , tommel opp for vårt fantastiske nabo land??????

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg