//Samarbeid med Gallerian Strømstad
Det aller morsomste med halloween er at man kan leke seg med maten, for det ER jo moro å leke med maten.
Det finnes mye grøsselig mat man kan lage, her er det bare fantasien som setter grenser…og for min del matlysten. For det er moro å leke med mat, gjør den litt ekstra skummel eller grøsselig, MEN man skal ikke miste matlysten helt…
I samarbeid med Strømstad Mat på Gallerian Strømstad, en av mine favoritt matbutikker (les mer om den her) har vi satt sammen en grøsselig treretter (som ikke tar vekk matlysten helt.. men gjør det hele litt grøsselig) Jeg har valgt enkle løsninger, som gjør rettene raskt å forberede i tillegg til at det er tatt hensyn til at barna er hovedgjest.
Forrett:
Nachochips med gresskarspydipp.
Denne retten kan fint stå fremme når gjestene kommer, sammen med en litt spooky longdrink til voksne og barn er dette en fin liten snack som de kan forsyne seg av mens hovedretten gjør seg klar.
Du trenger:
Gresskar, guacamole (jeg har kjøpt ferdig) Tacosaus/salsa og nachochips
Den er rask å lage samme dag, gresskaret kan skjæres ut dagen i forkant..
Jeg valgte å kjøpe alle ingrendiensene ferdig, for å enkle jobben på en ellers så travel mandag. Og heldigvis så finner man Plus size av det meste hos Strømstad Mat, noe som gjør festen ekstra økonomisk.
Hovedrett: Edderkopp pizza.
Hvem liker ikke pizza? Lukten som brer seg ut når pizzaen nærmer seg ferdig gjør at enhver mage rumler.
Pizza er en favoritt blandt de fleste barna her (Matilde spiser det ikke) Og vi vet godt at gjestene liker pizza.
Ekstra god blir den med Strømstad mats økologiske mel og en enkle pizzasaus med mye smak er en økologisk pastasaus vi har falt helt for.
Du trenger:
Pizzadeig: 5 dl mel, 3 ss olje, 1 ts salg og en halv gjær. Nok lunkent vann til at deigen slipper bollen.
Heves 45 min før den bakes ut på brett.
Topping: Skal du lage vår trenger du ønsket pizzasaus, ost og pepperoni.
Her er mulighetene mange, vi har valgt å gå for en edderkopp variant, men her finnes det utallig inspirasjon på nett, spindelvev, hodeskaller, Frankenstein, monster.
Dessert: Gravlundsuprise.
Mmmm sjokolade, nesten alle jeg kjenner liker sjokolade, derfor er denne ganske så safe.
Du trenger: Instant sjokolademouse eller pudding, oreokjeks og dekor.
Her har vi fylt porsjonsglass med sjokoladepudding, lagt inn en liten dekor (det er en kjærlighet i enden av hånda og toppet med oreokjeks for litt “jord” effekt.
Serveres gjerne med litt blodig vaniljesaus (vaniljesaus med rød konditorfarge)
Halloween er mandag 31. oktober, har du alt klart til festen?
Hvis ikke er det skremmende mye å spare på å ta turen over grensen, DET anbefales.