Vi er, som flere av dere vet i ferd med å ferdigstille vårt nye kjøkken.
Alt er nytt av skuffer, skap og hvitevarer. Her er det mye å bli vant med på nytt.
I den forbindelse står jeg med et splitter nytt kjøleskap. Et jeg tenkte at det skulle bli sabla enkelt å holde orden i.
Helt til det ble fult.
Fullstendig KAOS!
Jeg valgte da å spørre dere på snapchat (følg meg gjerne : idebankmamma) om det fantes noen gode og enkle råd til et mer ryddig kjøleskap. Når har jo vi en ekstra utfordring også. Vi er mange.
Vi har faktisk to kjøleskap, så vi slipper å stappe det vi bruker daglig helt fult.
Men alikvell er det et sabla rot. I tillegg ønsker jeg meg en enklere løsning for pålegg.
Nå må jeg gå flere turer til bordet for å dekke på.
Rådene ramlet inn, jeg har ALDRI opplevd så stor engasjement faktisk.
Mange av rådene var enstemmig.
Men samlet de har jeg gjort,så her kommer.
5 gode råd for orden i kjøleskapet.
- En hylle til hvert.
Flere av dere deler inn kjøleskapet i seksjoner, en hylle til pålegg, et til egg, smør og yoghurt, en til drikke osv.
Dette gjør helt tydelig kjøleskapet mer oversiktlig og ikke minst ryddig.
Dette krever derimot at ALLE samarbeider og legger ting der det skal. Ikke en oppgave noen har vondt av, men av erfaring kan det være en utfordring å innarbeide. Her må det bygges opp et lager med tålmodighet. Kanskje merking av hyllene som en start er en ide? Det er også viktig å plassere ting brukervennlig, lave mennesker bør nå det de trenger på de nederste hyllene. - En kurv til alt.
Å putte pålegg i kurver er noe mange gjør.
Noen av dere har en stor kurv, andre har delt det inn i kategorier. frukt og grønt, kjøttpålegg, tuber, smør og majones. Her var det mange kategoriseringer ute å gikk.En gjenganger var en kurv fra Ikea. Denne er det mange av dere som bruker.Alikevell er det mange av dere som påpeker at det absolutt er en fordel med gjennomsiktige kurver.
En av dere hadde brukt en gammel grønnsaksskuff fra et tidligere kjøleskap. Supersmart.
For å utnytte plassen var det også en som tipset å bruke slike man arkiverer ark i, legge de flatt i kjøleskapet og dermed har man hyller. - Brett.
Et brett med pålegg er praktisk og oversiktlig synes mange av dere.
Da kan fortsatt pålegget ligge å flyte fritt, men man kan ved hjelp av en tur dekke på frokstbordet med alle påleggene man har. - Trilletralletrulle.
Dette tipset vil kanskje ikke gjøre det mer ryddig i kjøpeskapet, men å ha en trille tilgjengelig som man man fylle med det man trenger, for så å trille bort til bordet gjør jo på og avdekking mye enklere. Perfekt for småfolket i huset også. - Åpnet og uåpnet.
Hold åpnet og uåpnet adskilt i kjøleskapet. På den måten blir ikke påleggsutvalget doblet pga to åpne salamipakker og tre tuber skinkeost, og ikke minst blir det mindre og dekke av og på.
Mer oversikt, man bruker opp pålegget før man åpner nytt og dermed kaster man også mindre mat.
Vi har en egen hylle merket “spis meg først” der vi legger ting som er i ferd med å bli dårlig/gå ut på dato. For å redusere matsvinn☺