Disse kjeksene baker jeg ALLTID dobbel porsjon av.
Kjeksene er veldig populære hos barna, og kan serveres med god samvittighet.
Vi har de på lur i bilen, med på tur, i matboksen, før middag, til kvelds osv.
I tillegg er de VELDIG enkle å lage.
Hva trenger du?
(ca 20 kjeks)
250 gr havregryn
2 ss sukker
1/2 ts kardemomme
100 gr smeltet smør
2 egg
1 ss flytende honning
Saften fra 1/2-1 appelsin.
Sett på ovnen på 160 grader.
Pisk egg , kardemomme og sukker lett sammen.
Tilsett havregryn.
Rør inn honningen.
Bland inn smøret
Tilsett appelsinsaften.
La blandingen stå å svelle i 10 min
Fordel blandingen utover bakebrett, Disse flyter neste ikke utover.
Stek kjeksen 12-15 min til de blir lett gyldne.
Oppbevares i lufttettboks, hvis de kommer så langt 😉
// Trykk LIKE dersom du synes det er alrigth vi deler slike oppskrifter på bloggen.
Dette var en super oppskrift!! Takk for tipset, nå vet jeg iallefall hva jeg skal gjøre i dag 😉
Så bra, de er knall gode. La meg få høre hva dere synes 🙂
Er dei like gode om en dropper appelsinen?
Går det an å erstatte honningen med noe annet?
Nei 😉 Det er appelsinene som gjør de ekstra gode 😉
Honningen er ment for gi de litt ekstra sødme, du kan eventuelt bruke sirup eller litt mer sukker.
Blir disse myke eller harde?
Kjeksa vart veldig gode, takk for tips 🙂
Men mine vart mjuke, og datt veldig ifrå kvarandre i små barnehender.. Korleis blir dine?
Mine ble myke og detter litt fra hverandre. Skal de være sånn. Måtte ha de lengre i ovnen og på ca 180 grader på brett nr 2.
Heeeeei! Hvilken type havregryn bruker du på disse? Tenkte å prøve å lage disse i ettermiddag 🙂
Hei. Finnes det noe annet man kan bruke i stedet for egg?
Håper på svar!