Her i huset er (nesten) alle glade i grøt.
Og grøt, det er rett og slett 100% pappa mat.
Så enkelt å lage da gitt.
Det er mange fordeler med grøt, rimelig, sunt (iallefall noen varianter) mettende og raskt å lage.
Havregrøt har vært en klassiker hos oss både til middag, kvelds og frokost.
Denne varianten er så god at til og med mannen tar en porsjon.
Ekstra god havregrøt:
(ca 3 porsoner)
1 dl havremel
1 dl lettkokt havregryn
3-4 ss linfrø (kan sløyfes)
1 liten ts kardemomme
1/2 ts salt
3-4 dl melk
2 dl vann
1-2 ss smør
og gjerne en god skvett fløte om du har.
Kokes til ønsket tykkelse, hos oss ca 3 minutter, akkurat passe en hektisk morgen eller ettermiddag.
Serveres med sukker og kanel dersom ønskelig.
Også veldig godt med et lite smørøye, friske bær og eller frukt.
Denne var ekkel, rett og slett.
Fant sådanne tørkede blåbær på butikken – det var også et hit å blande i..
Fantastisk god, ny favorittgrøt hos store og små 🙂
Prøver den nå, men lurer på mens jeg står her og rører.. Blir det ikke litt overkill med vann også oppi!?
jo du kan fint holde deg til bare melk 🙂
Kan man bruke vanlig hvetemel?
Det har vi ikke testet ut Marie 🙂 Men er noe med havremel som setter god smak altså.
Veldig godt med havregrynsrøt med grov knuste biter av bixit havrekjeks og eplebiter på og litt sukker og kanel ?