Skrevet i samarbeid med godtlevert.no
Hjemmelaget burger.
Mmmm man får nesten vann i munnen bare av å si det.
Bare prøv..
Hjemmelaget burger..
I denne ukens levering fra godtlevert.no var hjemmelaget burger en av oppskriftene.
Og denne var så god og enkel at jeg deler den gjerne med dere. Dette viste seg å være 100% familiemat.
Hva trenger du:
Vi laget tilsammen 6 burgere:
650 gr kvernet kjøttdeig.
1 egg.
1 ss worcestersaus
Salt og Pepper etter smak
1 liten chalottløk (kan sløyfes)
Tilbehør:
500 gr kokte poteter
Grønnsaker etter ønske, vi hadde:
Tomat
Rødløk
Salat
Agurk
Dressing til salaten:
1 fedd hvitløk
4-5 ss olivenolja
1 skvis sitronsaft.
Hva vi kjøpte ferdig:
grove hamburgerbrød
En god hamburgerdressing.
Slik gjør du.
La kjøttdeig og egg ligge på kjøkkenbenken minimum 30 min før du begynner.
De kokte potene deles i båter, krydres med ønsket krydder og oljes godt.
Stekes til gyllen farge. 200 grader varmluft.
Miks sammen kjøttdeig, egg, worcestersaus og krydder.
Form til ønskelig store hamburgere
Husk at burgerene krymper ved steking, så lag de gjerne større enn brødene.
Et godt tips er å lage rutemønster i burgerene før man steker. Dette gir bedre stekeskorpe og de krymper ikke like mye.
Burgene stekes på varm panne med en god klikk smør.
Ca 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.
For litt ekstra piff på tilbehøret fulgte vi tipset til Ole Martin (Godt levert sin kokk)
Hakk hvitløk, bland det sammen olje og en skvis sitronsaft med litt salt og pepper.
Kutt salat i små tynne strimler, bland dressingen inn. (denne kan med fordel stå å godgjøre seg litt)
Istede for store tomater, kuttet vi opp små cherrytomater og blandet sammen med finkuttet rødløk.
Agurk ble enkelt kuttet opp i tynne skiver (tips: bruk ostehøvel)
Vi valgte å servere slik at man selv kunne lage sin egen burger.
Håper det vil smake, velbekomme