Hva sier du til disse herlighetene til frokost i morgen?
Som småbarnsforeldre er det ikke alltid man orker å gjøre så mye ut av frokosten – og ofte blir det det samme gamle dag etter dag. Men vet dere hva? Disse muffinsomelettene lager seg nesten helt selv, så her er det ingen unnskyldninger. Dessuten er egg fantastisk næringsrikt!
Som utdannet innen ernæring er det viktig for meg at maten vi gir til barna våre inneholder næringsstoffer som hjelper de små kroppene med å vokse og utvikle seg. Vel, egget er nesten i en klasse for seg selv.
Egg inneholder faktisk alle vitaminene med unntak av vitamin C. Egg inneholder også jern, kalium, kalsium, natrium, magnesium, fosfor, sink og selen. Dessuten er egget proppet med proteiner og inneholder alle de essensielle aminosyrene. Det er viktig for meg å få frem at mesteparten av disse næringsstoffene ligger i plommen, så få denne med i matlagingen til både store og små!
Så, over til frokostomelettene:
Du trenger:
- 1 ts olje
- 8 egg
- 4 ss kokosmelk
- 2 stk vårløk
- 1 paprika
- 150 gr laks
- 50 gr revet ost
- 12 stk muffinsformer (eller 1 muffinsbrett)
Du kan selvfølgelig variere både grønnsakene og kjøttet akkurat slik du selv vil. Hva er deres favoritter? Eller er det kanskje noe som barnet ditt egentlig ikke er så veldig begeistret for som du kan gjemme inni en liten muffinsomelett?
Har du ikke kokosmelk tilgjengelig, bare bytt ut med matfløte eller tilsvarende.
Slik gjør du:
- Smør muffinsformen med olje, og sett på ovnen på 180 grader
- Finhakk de grønnsakene du ønsker å ha i muffinsomelettene
- Rør sammen alle ingrediensene
(NB! Bruker du f.eks kylling, kjøttdeig eller lignende bør du steke eller koke kjøttet først, da det ikke vil bli gjennomstekt i ovnen) - Hell røren i muffinsformene og sett i ovnen. La stå midt i ovnen på 180 grader i ca 20 min.
Dette er en av mine aller mest populære oppskrifter. De er sunne, kan varieres i det uendelige og er utrolig enkle å lage. Håper dere liker dem!
Nam nam, det så godt ut 😉
Dette så godt og sunt ut ? Er de gode dagen etterpå også? Kan se fryses? Hva pleier dere å ha til?