Denne oppskriften MÅ jeg dele med dere. Dette er familiemat på sitt beste
Dette er en av rettene til godtlevert.no og eneste retten (sålangt) hvor alle tre barna spiser fisk.
Ja altså da mener jeg ren fisk. For fiskekaker osv sluker de selvsagt.
Denne retten er superenkel å lage, kan fin involvere barna i den og den er moro å spise.
Hva trenger du?
Oppskrift laget til 2 voksne og 3 barn
4-500 gr laks (eller annen type fisk)
salt og pepper
3-4 dl ris
(vi har brukt jasmin, men man kan fint bruke villris eller byggrynsris feks)
1,5 dl lettrømme
2 ss honning
1-2 fedd hvitløk
lime
hvetetortillas
(kan også bruke fullkorntortillas)
rødløk
agurk
Mango
God olje.
Følg kokeanvisningen til risen og gjør den klar først.
Kutt fisken i strimler, krydre godt med salt og pepper. Dryss litt olje over og bak i ovnen på 200 grader i ca 10 min.
Om du har dårlig tid skjærer du mindre biter
Ha 1,5 dl lettrømme i en skål, finkutt 1-2 hvitløksfedd, tilsett saft fra 1/2 lime og 2 ss flytende honning.
Kutt agurk, 1/2 rødløk og mango og bland dette til en herlig salat.
Varm tortillaene lett i mikro eller i folie ovn sammen med laksen.
Adams Matkasse hadde en pastasalat med varmrøkt laks en gang rett før sommerferien. Den var eneste fiskematen jeg har fått begge småguttene til å spise. Kan oversende oppskriften om du ønsker å prøve den. Trodde ikke verken jeg eller ungene skulle spise den, men det er en oppskrift jeg har brukt mye i sommer.
http://www.matprat.no/oppskrifter/familien/kremet-spagetti-med-kjottdeig-av-svin-bacon-og-erter/
Vi dropper ertene men denne er populær hos våre barn
Hei:) Adams matpause kom med en variant/egen vri på laks og mango. Det var overraskende godt! Ris, mango og agurk er tilbehør. Men utover det er det appelsinsaft (fersk presset ett på fisk og salat ) og sweetchili-saus. Opprinnelig skulle det da pakkes inn i vårruller av den typen som ikke skal frityrstekes, men det ble mest bare søl, så vi gikk for anretning på fat 🙂
Blitt en ukentlig rett hos oss som alle liker 🙂
Skal også prøve deres variant 🙂