Svineschnitzel er like godt å spise som det er moro å si 😉
Og passer godt innunder vår familiemat kategori.
Denne oppskriften er enkel, og tar ca 20-25 min å lage.
Oppskriften er hentet fra menyen til godtlevert.no
Hva trenger du:
6-700 gr poteter
650 gr svinekjøtt.
1 boks kesam
150 gr sukkererter
litt smør
Olje
hvetemel
2 egg
griljemel
salg og pepper
Sweet and sour saus
flytende honning.
Start med å skrelle poteter og del i terninger.
Kok potetterningene møre (UTEN SALT)
Mens potetene koker legger du kjøttet utover en fjøl slik.
Banker de hardt (deilig å få ut litt frustrasjon) så de blir slik:
Jeg legger plastfolie over og slår med kjele.
Så vender du kjøtttet i hvetemel.
Deretter en runde i egg (her mangler jeg bilde da jeg ble en smule klissete på fingra)
Også en runde i griljemel med litt salt og pepper.
Dette stekes i god å varm panne med en blanding smør og olje i.
(kan fint holdes varme i varmluft 100 grader mens du gjør det andre klart.
Ertedippen er enkel:
Kutt opp sukkerertene i småbiter.
tilsett en halvboks med kesam, litt honningog
en god dæsj sweet and sour.
Smak til med litt salt og pepper.
(den kan med fordel lages dagen før, jo lengre den får stå jo bedre)
Potetstappen.
Når bitene er møre, heller du av vannet.
Tilsetter en god dæsj smør og resten av kesamen (eventuelt melk)
Stapp godt og krydre med ønsket krydder.
Velbekomme 🙂
Det er så enkelt å lage selv, også myyye bedre:)