Familiemat – Tortillapai.

Nok en favoritt ifra fantastisk godtlevert.no som jeg vil dele med dere.
Hver måned kommer det retter vi ikke har prøvd før, og nye favoritter endre i middagsrekken vår.

Det er offisielt slutt på våre tre pér (pølser-pasta-pizza)
Ja for all del, vi har de til middag, men det er bare innimellom 😀

Denne enkle middagsretten er en stor stor favoritt hos oss. Tortillapai.
En superkompo av to fantastiske retter (spør du meg) Taco og lasagne.
Enkel å lage, og bonus, den er nesten enda bedre dag nr 2, om du er så heldig at det er rester da 😉

Hva trenger du:

1. kg kjøttdeig/karbonadedeig
1 pose tacokrydder
3-4 dl kraft/buljong
1/2 rødløk
3 gulrøtter
4 ss tomatpure
Salt og pepper.
1-2 dl revet ost
1 pk med tortilla (vi synes santa maria sine er desidert best)

Tilbehør:

Grønnsaker til salat.
og Rømme

Slik gjør du:

Kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen (gjerne i 2 omganger)
Fordel tacokrydder på kjøttet under steking.
Sett kjøttet til side
Finn en kasserolle
Finkutt rødløk og fres blank i olje.
Tilsett kjøttet, buljongen og tomatpureen.
Kok opp
Tilsett raspet gulrot.

La blandingen stå å putre i 10-20 min.

Sett på ovnen på 180 grader.

Paien:
Kutt tortillene så det blir firkantet.
(avskåret er perfekt som tilbehør til middagen)

tortillapai

Legg lagvis som lasagn, først kjøtt, så tortilla, så kjøtt.
Denne gangen brukte jeg litt hvit saus fra middagen i går og revet ost i mellom lagene.

tortillapai1

Avslutt med kjøttsaus og topp med ost.

Putt i ovnen til osten er gyllen.
ca 15 min.

tortillapai3

La paien hvile 10 min, og server med salat og rømme.
tortilla5 tortillapai7

10 kommentarer
    1. Cheddar ost på boks er også super å som “saus” mellom lagene og litt crispy tortilla chips på toppen (under topp osten) ? dette blir vår fredagskos

    2. Lagde det uten tomatpuré, og krydderet ikke med salt og pepper. Synes det er nok krydder med tacopulver. Hadde bare en salat ved siden av, og ingen rømme. Men hadde mais oppi. Kjempe godt?.

    3. Hei,tenkte å prøve denne i kveld. Men er det lurt å skjære lefsene opp i mindre biter? Innbiller meg at de blir vanskelig å dele når de ligger lagvis i form?

    4. Jeg lurer på Buljong/kraft. Det står 3-4 dl i oppskriften; tar du da å koker opp 3-4 dl vann med buljong terning og heller det oppi kjelen med det andre eller tar du bare 3-4 dl vann rett i kjelen og en buljong terning oppi der sammen med alt? Har aldri brukt buljong/kraft før.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg