Gnagekjeks for såre gummer

Når de små tennene etterhvert begynner å titte ut en etter en går mange små gjennom en sår og frustrerende tid. Gummene verker og klør og diverse gjenstander rundt om i huset går ofte innom munnen en tur i en desperat kamp for å stilne kløen. Vi voksne sitter noen ganger litt handlingslammet og ser på og bare håper at det snart skal gå over. Men før den ene tannen er ute, er neste på vei. Og sånn går nå dagene..

Da er det kjekt å ha et par triks i bakhånd. Jeg sier ikke at dette vil fjerne alle plagene, men det kan være en liten lindring når kløen står på som verst. Og all hjelp er kjærkommen hjelp, er det ikke? 🙂

Disse kjeksene er superenkle å slenge sammen og består av bare 3 ingredienser. Kjeksene inneholder babygrøtpulver slik at babyen samtidig får i seg tilsatt jern og mange andre viktige næringsstoffer. Vitamin C fra appelsinjuicen vil også bidra til at jernet tas opp bedre i tarmen på din lille.

 

Du trenger:

 • 2 dl sammtalt hvetemel
 • 2 dl babygrøtpulver
 • 2 dl appelsinjuice (eller annen ønsket juice)

Slik gjør du:

 • Sett ovnen på 180 grader
 • Rør sammen alle ingrediensene
 • Rull ut i små, avlange kjeks og legg på et bakepapirkledd stekebrett
 • Stekes midt i ovnen i ca 20. min til kjeksene begynner å bli harde, men ikke brent
 • Avkjøl og servèr

Oppbevares i en lufttett boks i 1-2 uker. Kan også fryses ned.

Smaken på kjeksene kan varieres ved å bruke en annen juice. Prøv for eksempel med ananasjuice, druejuice eller eplejuice. Eller hva med å bruke sviskesaft istedenfor hvis minsten trenger litt hjelp til å få magen i gang igjen? Prøv dere frem 🙂

 

 

For flere oppskrifter, besøk www.sunnstart.no

4 kommentarer
  1. Hva med de som har ikke tåler kumelkprotein? All babygrøt i Norge er tilsatt melkepulver… Hva kan jeg erstatte dette med ?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg