Gratulere du er gravid, fra nå av skal alt bli forbanna magisk

2 blå streker har lyst mot deg, eller tilsammen 14.
(holder jo ikke med en test må vite…)

tester

Og den digitale testen har både fortalt deg at du er gravid og at du er 3+

Gratulere, du er gravid og 1400 kr fattigere på tisseprøver.
Fra nå av, skal alt bli forbanna magisk.

Hver morgen skinner solen, iløpet av kort tid, snakk om uker eller dager vil du ikke lenger våkne alene.
Tett i tett ved din side vil din gode venn morgenkvalmen ligge.

Han klamrer seg så godt fast at du er villig til å kaste deg over en knusktørr knekkebrødpakke før øyelokkene har åpnet seg helt. Noen tar avskjed med mr kvalm når morgen går over til dag, andre går hånd i hånd med han i lengre stund. Gjerne 3-4 måneder, og om du er ekstra heldig tar du han med deg hele svangerskapet.

Det sies at alle jenter har en drøm om å bli en skikkelig disneyprinsesse, og jeg skal love deg at iløpet av de neste månendene vil du trolig få drømmen oppfylt.
Iallefall så lenge vakre Aurora, eller Tornerose som du kanskje kjenner henne bedre som er en del av drømmen. Trøtthet vil gå over til en ny dimensjon og søvn har nok aldri kjentes så godt.

tornerose

Uavbrutt blir den dermed ikke, allerede før spiren i magen er større en en femkroning vil blæren merke den godt og minne deg på om det gjerne flere ganger iløpet av natten, det magiske ved det? Du kan se mye stjernehimmel de neste månedene.

Men så blir alt så mye bedre, for etter en flott natt med avbrutt søvn, og godt selskap av mr kvalme på morgenkvisten, vil du våkne til fuglesang og solskinn. Rulle deg over på siden og sette deg opp med samlet ben, sprette opp av sengen og starte dagen med mindfullness og gravidyoga.

Irony

Dagen fortsetter med en vellbalansert frokost, kun basert på økologiske og naturlige råvarer.
Sukkerfritt og uten tilsetningsstoffer.

Smaksløkene har eksplodert og kaffen er selvfølgelig koffeinfri, om du ikke allerede har gått over til te.
Selv om ikke te er så lurt heller, da det hemmer opptaket av jern som du virkelig trenger.

I bakgrunnen, når frokosten inntaes vil det spilles klassisk musikk, akkurat høyt nok til at spiren i magen får sin dose kultur før dagen er skikkelig i gang.

Kroppen forandres, og du fryder deg over alle forandringene som følger, ikke bare vokser magen og brystene, men bena får flott dekor av åreknuter, leggene, føttene og fingrene dobler i størrelse av vann og hevelser og du slipper å se kragebena igjen på en stund.

Etterhvert som tiden går vil du kjenne mer og mer på endringene som skjer i din fantastiske kropp.
Huleboeren som du har ventet så lenge på et livstegn på begynner nå virkelig å vise muskler.

Små sjarmerende dult som du over lengre tid undrer deg over er en fis som passerer eller blaff fra små barneføtter, går raskt over til solide spark som overhode ikke gir deg noen tvil.
Magen vokser, og tilslutt kjennes det ut som en levende striesekk fylt med gråstein, synker gjør den også, og på slutten henger det godt nede på bekkenet som en real ølmage.

En vuggende gange blir ditt kjennetegn, som en ballerina vil du skride over gulvet med en vellkjent gange til en vordene mor.

ballerina

Du vil oppdage etterhvert at det finnes sider ved svangerskapet ikke så mange snakker om, vesker du ikke visste fantes i kroppen siver ut av åpninger du ikke helt var klar over at du hadde, gasser dannes og alt fra navlen og ned blir nærmest umulig å stelle på egen hånd.
Når kalenderen virkelig begynner å telle ned, og du går over fra å telle uker til dager begynner den virkelige ventetiden.
Du forvandles til en magnet for både kjønngjettere, magetafsere, fødselsdatofanatikere og la oss ikke glemme fødselshistorikerne.
plugged-ears

Jeg vet ikke om jeg skal si at magien forsvinner her, men den kan bli litt vanskeligere å finne.

Men nå er startpunktet rett der fremme.
Ja for det er ikke slik at du er ferdig når fødselen er over, nei det er da alt begynner.

Det er DA den virkelige magien trår til, hvor alt er så uendelig verdt det og du skjønner hva livet egentlig handler om.

Gravideteten er en turbulent reise, for noen som en magisk rosa sky, for andre en kamp.
Uansett.. så skjer det magi ved fødsel.

Et nytt liv smaker på luft for første gang og en mamma og en pappa blir født.
Jeg sier ikke at magien her vil bli like enkel å se alltid heller… men det kan vi snakke om en annen gang 😉

lotion-for-newborn-dry-skin

3 kommentarer
  1. Jeg dauer!! Sitter [ligger] her gravid i 4,5 mnd med to fra før… kvalm og fin! Dette var spikeren på hodet!! Morsomt og godt beskrevet 🙂

  2. Kunnet ikke truffet spikeren mer på hodet! Kjenner meg absolutt igjen!! Sitter her selv nå i uke 37, har akkurat gått ut i permisjon, å alle rundt meg sier ting som “nå skal du slappe av”, “nå må du bare nyte tiden fram til babyen kommer, for da blir det andre boller”, “nå må du sove så mye som mulig nå fordi det blir ikke mye søvn når babyen er ute” osv…..bla bla bla…….
   Jeg personlig holder på å kjede feil på meg etter 1 uke hjemme, å det er begrenset hvor mye søvn man for med en “blekksprut” inni magen som ommøblerer på alle tarmene og innvollene dine, hver gang man skal slappe litt av. Og når man i tillegg må opp på toalettet 40tusen ganger i løpet av natten, så sier det seg jo selv at søvnen blir litt så som så…..
   Så kan ikke si at jeg kjenner på noe særlig magi ved å være gravid nei 😅😅

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg