Grove horn med ostefyll.

Disse lager vi ofte.
Gjerne når flokken har litt laber matlyst og vi merker at brødmat er for “kjedelig” eller når vi skal ut på tur og ønsker noe ekstra godt i matboksen.
Disse kan sikkert fryses, men må innrømme at vi ikke har fått testet det da de forsvinner mens de enda er varme.
Oppskriften gir 16 store horn.
Du trenger:
400 gr hvetemel
200 gr hvete grov
150 gr havregryn
50 gr gjær
1 ts salt
1 ts sukker
100 gr smør.
4 dl melk
ønsket fyll (vi bruker ost og noen ganger skinke)
1 egg til pensling (kan sløyfes)

Slik gjør du.
Bland alt det tørre sammen.
Varm om melken til 37 grader (fingervarm)
tilsett smøret delt i terninger i melken og hel dette i melblandingen med en gang mens maskinen går.
Elt til en smidig deig som ikke kleber bollen.
Hev 30 min
Del deigen i 2


Kjevle ut til en sirkel, underveis i kjevlingen kan du drysse revet ost så den forsvinner litt ned i deigen. På denne måten blir det enklere å rulle de sammen.
Del sirkelen i 8 deler, og trill de til horn, fra ytterst til innerst.
Hev nye 30 min.
Pensle og strø eventuelt på litt ekstra ost.
stekes på 220 grader midt i ovnen i ca 12 minutter.

Kjøl på rist.

4 kommentarer
    1. De er supre å fryse. Har de som matpakke i Bhg. Tiner de litt i stekeovnen på150 gr. Da er de perfekte til måltid i Bhg. Kan også pakkes inn i aluminiumsfolie etter opptining, holder seg lunket lenger da.

    2. Ekstra godt hvis man smører med bacon/skinkeost og krydrer med oregano først 😊

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg