Grove matmuffins med eple og kanel

Bladene på trærne har begynt å bli gule, og det blir tidligere mørkt om kvelden. Selv om temperaturen fortsatt holder seg bra, er det ingen tvil om at høsten er over oss, og høst = innhøsting.

I hagen har vi et gigantisk epletre.

Epletre_lite

Uheldigvis er ikke eplene på dette treet spesielt gode å spise som de er. Ikke blir det god saft eller juice av dem heller, og ingen av oss er særlig glade i eplesyltetøy. Det eneste vi foreløpig har funnet ut at de passer til, er eplekake.

Mannen min baker supergod eplekake, men det er jo begrenset hvor mye eplekake man kan spise i løpet av høsten. Dessuten er verken jeg eller barna tilhenger av varme eplebåter. Jeg elsker eplekake, men eplebåtene ligger alltid igjen på tallerkenen…

I dag har jeg derfor i stedet funnet meg en oppskrift på grove matmuffins med eple og kanel, som jeg vil dele med dere. Eplene i denne oppskriften raspes, men er du glad i eplebåter, kan du selvsagt gjøre det på din egen måte.

Matmuffins er kjekt å ha liggende i fryseren, kjempepopulært i turmatboksen og smaker knallgodt – med eller uten pålegg.

 

Ingredienser:

2,5 dl hvetemel

3 dl lettkokte havregryn

2 ts bakepulver

1/2 – 1 dl sukker
(Bruk gjerne mindre sukker eller bytt ut sukkeret med honning)

2 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

2 ts kanel

2 dl lettmelk

2 egg

1/2 dl rapsolje

2 stk raspet eple

Fremgangsmåte:

DSC_2317

Bland først sammen det tørre i en bolle.

DSC_2318

Visp sammen egg, melk og olje i en egen bolle og bland det deretter forsiktig inn i det tørre.

DSC_2321

Skrell og rasp eplene og rør det inn i deigen.

DSC_2322

Ha så deigen i muffinsformer og stek dem midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.

DSC_2327

Voila: Deilig nistemat til turdag på skolen.

Smaker nydelig som de er, eller man kan ta dem ut av formene, dele dem i to og ha på smør og pålegg.

10 kommentarer
    1. Hei:) Baker disse nydelige muffinsene nå for å ha med på søndagspiknik med venner:) Gleder meg til å smake!! Lurte veldig på hvor den smarte matboksen med rom som passer til yoghurt er fra? Genialt!!

      Hilsen fra Marie

    2. Hei Marie, dette er en susanne Kaluza matboks, fåes kjøpt i utvalgte dagligvarebutikker til under 100 lappen 🙂

      Håper pikniken ble bra.

    3. Muffinsene ble helt topp! Byttet ut oljen med cocosa og hadde i litt revet kokos, helt nydelige!!! Alle ble spist opp for å si det sånn:) Tusen takk for tips, da skal jeg lete etter de, var jo veldig praktiske!!

    4. Skal dei vere litt klissete inni? Det vart dei eg laga, og hang litt fast i papiret. Men gode 😀

    5. Hei.
      Tenkte å prøve muffinsene dine,men kan de lages uten egg?
      Er en m fryktelig egg allergi på skolen til sønnen min,så de vil helst ikke ha noe m egg i i matpakkene.
      Hilsen Lise.

    6. Nydelige muffinser! Har laget de flere ganger nå, både med 5-åringer og alene, og det er lettvint uansett. Takk for supert mattips. Denne er en slager her i hus:)

    7. I de fleste oppskrifter så kan man bytte ut et egg med en tskje potetmel for å få stivelse.

      Skal teste disse litt senere 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg