Grove Scones… mmmm

Scones er rett og slett fantastisk.

Både fordi det er enkelt, kjapt, godt og helt passelig på sunnhetsskalaen.

Og bonusen er at det lukter deilig i huset etterpå 😉

Vi lager grove scones, i utgangspunktet kan man slenge i det man har.
Men noen av dere etterspurte oppskrift ifra vår facebookside.

Så her kommer en oppskrift alle er sånn ca da jeg baker uten mål 😉
Det er fult mulig å bruke annet type mel også, spelt er veldig godt.
Eller bare hvetemel.

2,5 dl grovbakstmel
eventuelt 150 gr havregryn kjørt i foodprosseor)
2 dl Hvetemel.
1 god ss bakepulver

1 ss sukker
eller en dæsj sirup.
1 liten ts salt

Alt det tørre blandes godt, så tilsettes vesken.

4-5 ss smeltet smør
2 dl melk
(har man yoghurt, kesam eller lignende smaker det VELDIG godt med et par ss det oppi røra også..da må man spe på med litt mere mel)

Så kjevles deigen ut ca 2-3 cm tykk.

Også stikker man ut scones.
Her er det viktig å ikke kjevle for tynt, da blir de flate også.

 1545771_397284227073198_580964485_n

Stekes 10-12 min på 200 grader.

Mmmmm
Her under ser dere de med havregryn, hadde i en liten dæsj sirup istede for sukkker.

025

9 kommentarer
    1. Mine ble heller ikke så store og luftige. Brukte bakepulver og elta godt. Brukte sikta hvetemel og grovmalt hvetemel. Bytta ut 0,5 dl sikta hvetemel med grovmalt hvetemel da. Mulig det som var feilen :p

    2. Disse sconene har jeg prøvd å bake sikkert 10 ganger nå, men de blir altså ikke høye.
      Jeg elter for hånd og bruker bakepulver. Og for hver ny gang, elter jeg lengre enn sist.
      Skjønner det ikke, hvorfor de ikke klarer å heve seg altså :-

    3. Har du i nok bakepulver? Topp gjerne skjeene litt.. er jo bakepulvere som gjør at de sveller. Og mine hever ca til det dobbelte.. så kanskje du kjevler for tynne i utgangspunktet? Men håper de blir gode selv om de ikke blir høye da 🙂

    4. Har ikke prøvd denne oppskriften, men ser at flere av dere sier at dere elter en stund og kjevler. Scones blir harde av bearbeidelse, så de skal bare lett knas sammen og “trykkes” ut ganske tykt. Altså ikke samme behandling som ved gjærbakst

    5. Fantastisk gooe! Blir høge og fine kvar gang og ungane mine har fått en ny favoritt! :)) taakk for oppskrift! 🙂

    6. Eg elta ikkje , men rører godt sammen . Verdens beste og ,luftigste scones. ??bruker ei toppa spiseskei i røra?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg