Halloween er ikke for alle…

Herremin som jeg digger halloween, ja både voksen versjonen og den med barn.
Kostymer, jeg må bare innrømme det, jeg elsker å kle meg ut.

Er noe med at man fjerner litt grenser så fort kostymene er på.
I tillegg er jeg jo glad i alt man kan gjøre litt stas på, mørketiden er her, og en fest med lykter på trappa nå i passelig tid før jul er jo helt supert.
Men i år, blir det ingen fest, ingen kostymer, ingen masker.
I år, er utelysene våre slukket.
I år, hopper vi over halloween feiringen slik vi har pleid å feire den.
I år har vi et barn i hus som er redd alt som utkledd. Kostymer, masker, aniktsmaling kan gi mareritt i lange stunder etterpå. Rett og slett livredd. Klarer ikke en gang se kostymer i leketøyskatalogen uten å få en ekstra klump i magen. Å gå i butikkene den tiden her har vært en utfordring når til og med dagligvarebutikkene har skumle masker hengende.

Det sier seg selv at hverken mamma eller pappa kan kle seg ut, det ville jo nærmest vært tortur.
Vi velger å respektere det.
Eldstefrøken har arvet min elsk på halloween og var klokkeklar for en feiring, heldigvis ble hun invitert til en god venn og kan få markere dagen omringet av gode venner.
Vi er hjemme får krype opp i sofaen under teppe å se en film sammen.
Og tenke gode tanker.
Trøsten er, at det bare er en dag.
En dag så er det hele over.
Da ryddes kostymene bort fra butikkhyllene og det kommer glitrende engler og koselige nisser i hyllene i stede…
Så får vi bare passe på å unngå maskenissen…

5 kommentarer
  1. 7 åringen min har det på akkurat samme måte,han fikk mareritt og panikk etter halloween i fjor…Hadde jeg bare visst at han skulle reagere så sterkt på det… Han hadde jo gleda seg så… Så i år blir det kun Halloween på lillesøster som elsker alt som har med denne dagen/kvelden å gjøre? Håper dere får en fin dag?

  2. Forstår så godt! Det er likedan her… Vi ruller ned gardinene, tar ut batteriene i dørklokka, tar frem godteri og ser en film. Men vi har også arrangert en gøy og fin fest med bare snille kostymer og masse gøy (i år fikk vi ha det i går fordi kirka vi leier er opptatt i dag)! Kanskje det finns Hallo-venn i nærheten av dere som kunne være aktuelt? ?

  3. Dere er ikke alene. Vi har en gutt på 4 år som ikke har noe forhold til halloween. Annet enn de som kommer på døra. Vi var lenge usikre på om vi skal ha på lys eller ikke. Men vi har til slutt valgt og ha på lys. Bare forklare at de som kommer har kled seg ut.. ? så håper jeg det går bra. .. ang nisse maske er det helt ut.. kun ekte ansikt som gjelder .. ha en fin dag ..?

  4. Så fint at du skriver om dette! Har t barn som er livredd disse maskene, men som gjerne vil feire litt likevel. Vi pynter med noen lys, høstplater og litt gresskar inne, men dropper utkledning og skumle innslag! Noen gleder seg veldig til i morgen ? Kos dåke med Halloween -på dåkas måte ?

  5. Jeg har også sittet med en livredd fireåring i efta. Han elsker å kle seg ut, men i dag var han are redd. Vi har ikke lagt opp til noe på forhånd. Men regner med han får med seg endel rundt omkring, både fra storebror, TV, butikker og kanskje også i barnehagen. Han var redd for å bli skremt sa han. Redd for at det skulle komme noen på vinduer og døra. Ikke så lett for en lite skatt. Vi slo av alle utelys( fikk besteforeldrene som er nærmeste nabo til å gjøre det samme) og han fikk etterhvert en god kveld.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg