Havre og peanøttbar – farlig god

Disse barene er helt supre å ha med på tur, en liten energibonus i matpakken eller som et raskt mellommåltid
Havre og peanøttbar er forøvrig så gode at våre tre velger de gjerne til lørdagsgodt også 😉
Hva trenger du?
9 dl havregryn
3 egg
3 eggehviter
150  gr sukker
1 ss honning/sirup (kan sløyfes)
1 glass peanøttsmør
Eventuelt mørk sjokolade, rosiner eller annen tørket frukt.
Denne gangen har vi brukt mørk sjokolade
Havrebar6
Slik gjør du det:
sett ovnen på 160 grader
Bland alt det tørre
Tilsett peanøttsmøret
havrebar1
Her er det lurt å bruke fingrene og klemme det hele godt sammen.
Tilsett sammenvispet egg og eggehvite.
havrebar
Bland lett og godt.
Spre utover en bakeplate og del opp i ønsket størrelse.
Havrebar2
Stekes midt i ovnen i 25 min.
deles opp varme og kjøles på rist.
Oppbevares i lufttettboks i kjøleskap
Mmmmm
havrebar3

27 kommentarer
    1. Dette så veldig godt ut, må kjøpe inn honning og peanøttsmlr imorgen … Kjempe ide til matpakken til eldste datter m gluten allergi

    2. Hei!
      Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
      Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
      Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
      For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
      Ha en fin dag!
      Vennlig hilsen,
      Elin
      Alleoppskrifter.no

    3. Dette skal jeg lage å ta med på hytta! 😀 Takk for en super oppskrift!

    4. Hei disse så veldig gode ut. Tror vi skal prøve med peanøttsmør og sjokolade det må jo bli godt ☺

    5. Høres kjempegodt ut, men lurer på å erstatte sukker med sukrin. Noen som har erfaring med det i bakst?
      Takk for oppskrift.

    6. Har du tips til ett alternativ til peanøttsmør i disse? Eller kan det bare sløyfes?
      Hilsen ho som ikke er så veldig fan av peanøttsmør, men veldig glad i sunnere mellommåltider for små og store 😉

    7. Hei! Kan man fryse disse? Kjekt å ta opp bare det man trenger der og da?

    8. Prøv sukrin gold, som er sukrins versjon av brunt sukker. Pleier å fungere veldig godt i denne type bakverk:) (Brukes vanlig sukker, mener jeg dette er lørdagsgodt/tursnop og ikke egnet for matpakken..)

    9. Disse så fantastiske ut! Er de sunne? Spiser aldri peanøttsmør, så lurte litt på sunnheten:)

    10. hei! Takk for super oppskrift -disse skal prøves! Kan anbefale å bytte ut peanøttsmøret dere har brukt med det økologiske som inneholder hele 99% (!) peanøtter 🙂 dermed vil det bli langt mindre sukker!

    11. Her var det nesten tomt for sukker i dag, så jeg hadde i tørkede aprikoser delt i småbiter, samt rosiner med sjokoladetrekk. NAM! Det ble fantastisk godt! Tusen takk for oppskrift! 🙂

    12. Byttet ut sukkeret med 100 G kokossukker og 50 G lønnesirup. Da slipper man unna det usunne raffinerte sukkeret og samtidig beholder den gode smaken!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg