Himmelske burgere med hjemmelaget brød.

//Samarbeid med Gallerian Strømstad

SOMMER, det er det vi vil ha, SOMMMER det er det som er braa.

SOoooooOOOoomer, sooommer og GRILLETIIIID!

Å endelig er den her, den som vi venter så lenge på, og som forsvinner før vi er klar over det.
Sommerferien.

I år skal den nytes hjemme i det nye huset vårt.
Vi skal prøve å overse møne som burde males og hagen som burde pleies og nyte i år.
Vi har lagt et tøft år bak oss med VELDIG mye som skjer, så en måned med ferie trenger vi.

I løpet av sommeren griller vi endel, av flere årsaker.
Vi kan lage middag mens barna leker i hagen, vi har god plass rundt oss når vi spiser, men mest av alt fordi det er veldig veldig godt.  Det er noe eget med mat som er laget ute.

Når vi har ekstra god tid, og kan forberede måltidet litt lager vi burgere.
Hjemmelaget burger er det INGENTING som slår for min del.

Og under vår shoppingtur til Gallerian og Strømstad Mat,  kom jeg over noe som jeg håpet skulle ta våre burgere til de neste høyder og det gjorde det jammen!

Dette trenger du:

Burgerbrød (10 stk)

Hvetemel 500 gr  (vi bruker økologisk fra Strømstad Mat)
1 ss sukker
1/2 ts salt
25 gr gjær
2,5 dl melk
1 dl vann
50 gr romtemp smør i terninger.
Sesamfrø

Slik gjør du:
Rør sammen alt tørre.
Tilsett vesken i finger temperatur.
Del smøret opp i terninger og elt inn i deigen tilslutt.
Er deigen veldig klissete kan du tilsette litt mel.

Trilles til 10 kuler og klemmes flate.
heves i ca 45 minutter før de pensles med vann og får et dryss sesamfrø.
Stekes midt i ovnen  225 grader i ca 10 minutter.

Kan med fordel fryses ned.
Hamburgere
Karbonadedeig (du får ca 3 burgere på 500 gr)
1 egg pr 500 gr
1/2 dl vann pr 500 gr.
Salt og pepper etter smak
IN-FLAVOR garlic and pepper. (!! Mitt hemmelige våpen)

Kna sammen deig og egg lett med fingrene, tilsett salt og pepper etter ønske.

Burgerne formes ved å trilles til kuler, plasseres på en fjøl og “hakkes” flate med kniv.

Stekes på høy varme til de har fått en god stekeskorpe og er gjennomstekte (lengre steketid jo tykkere du har de) og la de hvile i 5 minutter, (dette er VIKTIG)

Mens burgerene stekes på første side, drar du frem det hemmelige våpen og gir hver burger fire stikk med vidundermiddelet.
gallerian4

gallerian3

 

Serveres med frisk grønn salat, ønsket dressing og tilbehør.

gallerian1

(Potene servert ved siden av er fra frysedisken i Strømstad Mat)

Velbekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg