Hva julen handler om for meg.

//annonse

For dere som følger meg kommer det ikke som noen bombe når jeg forteller at jeg er uendelig glad i julen.
Bare vi snakker om desember måned blir jeg liksom litt ekstra varm rundt hjerte.

For meg handler ikke julen om det kristne budskap men om takknemlighet.
Desember er en måned hvor jeg tar meg tid til å fokusere på de vi er så heldige å ha rundt oss, tingene vi er så heldige å få oppleve og ikke minst hvor heldige vi er som har hverandre. Den store galne flokken som vi er.

Vi er en familie som generelt er mye sammen, likevel er desember en måned hvor vi har mere fokus på dette. Vi er kanskje ikke mere sammen enn normalt, men tenker mer over hva vi gjør. Og samværet går nok mere på barnas premisser enn i andre måneder.
Det er mye som skjer i desember som også kanskje gjør stundene vi har sammen rundt kjøkkenbordet, i sofaen foran en julefilm ekstra kjærkommen. Desember er jo travel.
Julen innebærer mange tradisjoner, ting vi gjør år etter og år og som kanskje barna også fører videre til sine barn. Hva julen skal handle om for mine barn når de blir eldre er det ikke jeg som skal bestemme. Det jeg derimot håper å lære de er å se å desember som en måned hvor takknemligheten står i fokus.
Flere av våre tradisjoner dreier seg om nettopp takknemlighet.
Vårt juletre for eksempel, hvor hver eneste julekule enten er ifra noen vi er glade i, kjøpt et sted vi har vært så heldige å oppleve eller laget sammen i en trivelig stund.

En annen tradisjon som er viktig for oss er vår lille stund med tilbakeblikk på julaften.
En liten seanse med bilder og videoklipp fra året som har gått.
Det er fort gjort å glemme hva man har gjort i løpet av året. Hvilke steder vi har opplevd, mennesker vi har tilbrakt tid med og hatt opplevelser med. Små og store øyeblikk. Høydepunkter og stunder vi kan le litt av.
Filmen lager vi enkelt med å plukke bilder fra Min Sky, der blir alle bildene vi har tatt gjennom året trygt lagret.

Min Sky er en lagringstjeneste fra Telenor som du kan laste ned gratis her: Last ned Min Sky.

Jeg har lagringsplass inkludert i abonnementet mitt, men alle kan bruke den. Appen lagrer alle bildene våre i en tidslinje slik at vi vet akkurat fra hvilket tidspunkt på året vi plukker dem i fra.

I tillegg har både mannen min og jeg tilgang til bildene via appen eller ved å logge inn på pc slik at vi enkelt sammen kan plukke ut de bildene vi ønsker å ha med. Han finner ofte helt andre øyeblikk enn meg.
.
Mobilen er den jeg tar de fleste bilder med. Både bilder og video fra mobilen blir automatisk lagret slik at jeg både frigjør plass på telefonen og ikke minst sørger for å ta vare på alle øyeblikkene. Verdifulle øyeblikk som det er viktig å se tilbake til når året snart er over.
Vår filmsnutt lages av øyeblikkene fra Min Sky, siden jeg har mac lager jeg snutten enkelt i iMovie og legger til en sang vi har hørt mye på gjennom året.
Jeg sipper, barna gliser og pappaen klemmer meg så godt han kan.
hvert eneste år.
Selv om man føler året flyr avgårde så rekker man å fylle dagene med så mye at man ved årsskiftet rekker å glemme litt også.
Jeg gleder meg til å lage årets video. Og 2017 inneholder en rekke øyeblikk det er verdt å se igjen.
Øyeblikk som har forandret livene våre og som jeg er uendelig glad for at jeg har tatt vare på.  Øyeblikk som ligger trygt og godt inne i Min Sky. Øyeblikk som dette:

Dette

og dette

Hvordan tar du vare på minnene gjennom året?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg