Jakten på den perfekte storfamiliebilen.

Det er vanvittig lite informasjon der ute når det kommer til STORfamilie bil.
Vi ble kastet inn i rollen fra stor familie til xxl på under 18 mnd.
Og ble plutselig en familie som ikke får presset seg inn i en “vanlig” bil.
Vi begynte å søke når vi innså at vi ville fylle både statiske og “flappopp” seter.
Vi ønsket oss ikke bare plass til menneskene men også tingene vi skulle ha med oss.
Vi er en familie som kjører mye bil, over 30 000 hvert år.
En allrigth bil er viktig.
Jeg merker at det er mange som er sugen på mer info ang storfamiliebilen.
Hver eneste gang jeg småsnapper litt fra bilen blir jeg bombadert med det samme spørsmålet:

HVILKEN BIL HAR DERE?

 
SÅ derfor tenkte jeg at jeg skulle dele pittelitt fra vår jakt på ny bil.
Hva har vi i dag.
Vi har en Mercedes Vito.
Bilen er vi fornøyd med. Superflott bil til å bare teste ut kassebil konseptet.
Jeg var nemlig temmelig skeptisk. I starten føltes det ut som om jeg satt i en buss.
Nå ofrer jeg det ikke en tanke en gang.
Men for å være helt sikker på at det var riktig valg, valgte vi å lete etter et rimelig men godt alternativ som en start.
Hva vi digger med Vitoen:
Fleksible seter, dvs de kan deles opp, flyttes på og ikke minst snues.
Vi varierer ofte og har noen ganger seterad 2 og 3 mot hverandre. Noe barna elsker.
Den er automat. Kjør kjøringen behageligere både for sjafør og de som sitter på.
Skinnseter, ingen krise om noen har et uhell i baksete av en eller annen grad.
Isofix, praktisk til barnesetene våre.
Skyvedør, selv om bilen er stor er det enkelt å komme ut på parkeringsplasser.
Luftig og god plass.
Koppholdere ved flere seter til barna og god plass til bagasje. Vogna går rett inn.
Så hvorfor skal vi bytte?
Det er i grunnen kun en årsak:
Det er kun dør på ene siden til baksete.
For en stor familie med større barn som setter seg i bilen selv er dette nada problem.
For oss som må assistere 4 av 5 med seler osv er det nærmest håpløst.
Så da har vi begynt da, å lete etter ny.
Vi har våre kriterier:
2 skyvedører,
fleksible seter
automat
adaptiv cruisecontroll
isofix
skinnseter
Webasto ( dieselvarmer)
Og litt smånips som mannen ønsker seg av duppedingser.
lang versjon(trenger god plass)
Utfordringen?
Det finnes svært få brukte og slike store biler.. vell de KOSTER.
OM man googler og søker skulle man tro det kun var Mercedes og Volkswagen som hadde kassebil men etter ordentlig research har vi funnet mange gode alternativer til vesentlig hyggeligere priser.
Fortsatt kostbart, men det er jo ikke til å komme unna, det er mye bil vi snakker om.
SÅ, hvem vurderer vi?
Ikke Mercedes eller volkswagen.
Hvorfor? Prisen. enkelt og greit.
Vi har peilet oss inn på tre som vi ønsker å prøvekjøre og det er følgende:
 
Citroen space tourer


Denne har egentlig alt vi ønsker oss og litt til. Vi kjenner ingen som har citroen, og har aldri eid en selv før og er derfor naturlig skeptisk. Liker spesielt godt at denne har en som er ekstra lang, kraftig motor på automaten og at den har en ekstra luftig variant med sju seter. 2+2+3
Peugeot Traveller:


Her kan man bygge seg drømmebilen, men lite av det vi ønsker er en del av stand dermed blir den litt dyrere.
Romslig og med mange smarte løsninger til småbarnsfamilier her og der.
Toyota Proace verso.

Denne vurdere vi i all hovedsak fordi vi har veldig god erfaring med toyota tidligere. Vi rett og slett savner bilen vi solgte når vi vokste ut av den. Denne er også i samme prisklasse som de tidligere nevnte og har flere ok finesser som vi ønsker oss.
Digger at denne har åpning av vindu i bakluke, noe også Citroen har.
Dette var kort om bilene vi vurderer.
Neste steg er å få prøvekjørt de.
Bilene er i grunnen temmelig like sånn rent spefikasjonsmessig, her går det rett og slett på kjørekomfort og bare finne den som passer oss best.
Vi håper på å få byttet bil før vinteren tar oss.
 
Hvilken storfamiliebil anbefaler du?

19 kommentarer
  1. Vi har Wolksvagen Multivan og vi bare elsker den.? Men skjønner gått argumentet med pris. Vår bil var “nesten” ny da vi kjøpte den. Bruktimportert fra Tyskland og kun fabrikkjørt i 2 år. Og jeg syntes det var hårreisende å bruke nesten like mye penger på bil for 5 år siden som vi hadde brukt på vår første leilighet 10 år tidligere. Men nå kunne jeg aldri gått tilbake til en “vanlig” bil. Lykke til med valget. Og visst dere vinner i lotto hadde jeg iallefall gått for WV ?

  2. Hei, Meget spendt på hvilken av disse dere ender opp med 🙂
   Du/dere vet det nok allerede, men det er verdt å vite at disse tre bilene er bygget på samme lest. På samme måte som med Peugeot 107, Citroen C1 og Toyota Aygo var, er også disse tre bilene et resultat av samarbeidet mellom Toyota og PSA-gruppen (Peugeot og Citroen). De bygges i Frankrike, på samme fabrikk. Også Toyotaen, så denne kan egentlig ikke sammenlignes med HiAce-er fra 90- og 00-tallet. Dette er en helt ny bil.
   Det er etter det jeg kan se kun fronten som skiller de eksteriørmessig. Interiørmessig antar jeg det i det store og hele også bare er detaljer i forskjell. Jeg antar de vil oppleves som relativt like å kjøre, da de kommer med de samme motorene. Det ser dog ut til, ut i fra nettsidene deres, at Proace har et snevrere utvalg av motorer, billengde og ekstrautstyr.
   Det skulle derfor ikke forundre meg om en av de franske kommer seirende ut. Veldig spendt på opplevelsen ved prøvekjøring. Og en ting er jo selve bilen, en annen ting er hvordan dere blir møtt av selgerne de forskjellige stedene.
   Lykke til 🙂

  3. Vi har en litt eldre Mercedes Viano. Med skyvedører på begge sider, skinnseter, automat og eber. Utrolig romslig og praktisk bil. Vi digger den, og ikke minst så digger ungan å sitte i den.

  4. Ha ha DET forklarer hvorfor jeg synes de er så like. Takk for nyttig info. Ja dette blir veldig spennende! ?

  5. Ja er fornøyd med vitoen og men så er det den døra… viano er også klin umulig å finne brukt med våre ønsker. Vi ønsker ikke eldre enn 14 model

  6. Hei.. Hva med å kjøpe slik kasse til å feste bakpå bilen, Thune back UP ol? Det må jo være genialt, så får du litt plass til bagasje inni bilen 🙂

  7. Vi har en WV Transporter, som er bygget om til Multivan. Er fantastisk fornøyd. Ombygget Transporter er rimeligere enn original Multivan. Men de er gjerne eldre enn hva dere ser etter. Eldre, men godt vedlikeholdt bil med nyere Multivan interiør. Skyvedører på begge sider, isofix i alle 5 seter bak, kan skyves enkelt for bedre benplass/bagasjeplass, bord som kan heises, skyves og klappes sammen. Oppbevaringsrom under alle seter (med bokser under bakerste rad, skuffer i rad 2). Minuset med nyere type er såklart pris. Den lange utgaven (like lang som lang type caravelle) kom i Tyskland i 2010 eller 2011 mener jeg, så den er nok vanskelig å få tak i. Men vi har 4 barn (2,3,4 og 5 år) og har nok bagasjeplass. Digger at to av barna kan sitte bakovervendt. Det gjør at de minste kan sitte i forovervendt bilstol (5punkt besafe på minsten) som gjør at det er lett å sette de inn samtidig som de sitter riktig og trygt, og de kan se og prate med de andre. Så noen med automatgir da vi var på biljakt, men er ikke det vanligste. Trolig vanligere på nyere modell enn det vi har. Digger også at bakerste rad kan klappes ned til seng. Ikke noe for storfamilien, men kjekt hvis bare vi voksne er på tur eller hvis man bare er på tur med to av ungene 🙂 Mulig det kan være endel å spare på å importere brukt fra Tyskland og at det da er mulig å få tak i den ekstra lange, men det er ikke noe jeg har kunnskap om. Ønsker dere lykke til med biljakt ☺

  8. Høres ut som en spennende bil ? vi har også mulighet til å snu setene så de sitter bakovervendt. Superpraktisk. Vi har nok ikke nok kunnskap til import.. og vil gjerne ha noen vi kan ta oss en tur til om det skulle være noe med bilen.

  9. Vi har også vurdert den Citroen, men for oss blir den for dyr. Vi har no ein Picasso c4, og brukar tilhenger på ferie, men det er ganske tungvint, og upraktisk. Har jo heller nesten ikkje plass i bilen når alle er med for å handle mat. Vi har fire barn i alderen 4-12. So no er neste prosjekt ny og større bil. Lykke til med letingen.

  10. Kanskje ikkje så viktig for dere som bor på landet, men det spekuleres i at dieselbil kan få kjøreforbud i de store byene ?

  11. Jeg har lest meg halvt ihjel på Turneo. De kommer nemlig i ulike versjoner, Turneo Connect og GRAND turneo connect og den superstore Turneo Custom. Den første har ikke nok plass til alt, men de andre to er interesanne for dere.. 🙂

  12. Det kan nok stemme. Den er høy, så Ok bagasjerom med alle syv setene oppe. Men Ok for oss kan være lite for dere? Vi er bare fem og bruker bare unntaksvis de ekstra setene, så for oss er det jo som å kjøre rundt med et soverom?

  13. Kva vart valget tilslutt? Vi må også ha ny bil. Ikkje lett å finne brukte kassebiler med firehjulstrekk. Har dykk valgt det?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg