Vi har laget reinsdyrbæsj i dag.
Julegodt som alle i familien kan være med å lage.
Ingen varme ingredienser.
Alle var med å målte ingredienser og røret litt alle mann.
Så rullet vi alle kuler..
Eller, minsta fikk litt deig og spiste den før den i det heletatt var rullet 😉
Litt gris blir det, men ingen varme ingredienser og ingen steking.
Og tilslutt har man flotte reinsdyrbæsj.
Disse liker seg best i kjøleskapet og er veldig gode.
Oppskriften?
Her er den:
3 dl Havregryn
1 dl Sukker.
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker.
Bland det tørre.
100 gr romtemp smør
1 ss søndagskaffe (sterk)
Blandes til en deilig klump.
Trill til kuler
rull gjerne i litt kokkos.
På jakt etter julegave til småbarnsfamilien?
Sjekk ut vår kalenderbok Kos med Kaos, Kalenderboken som holder orden på hverdagen til en travel småbarnsfamilie. I tillegg har den rom til de gode minnene, høydepunktene, kreative utfordringer, oppskrifter, handleliste for hver uke og mye mye mer.
Sjekk den ut HER
hei er det utblandet kaffe som skal haes i eller pulver?
Regner med at det er kaldt sterk kaffe (ikke pulver) Men utblandet kaffe..
Det stemmer 🙂
Slik lagde vi på barneskolen. Den gang het det negerboller. 🙂
Googler man “negerboller” så får man oppskiften. 🙂
Så kul att ni inte vet vad chokladbollar är! Vi har bakat det i Sverige som “fredagsmys” i årtionden! Otroligt när länderna ligger så nära 🙂
Hvor lenge står de seg?
Hva slaks havregryn bruker man i reinsdyrbæsj?
Lettkokt 🙂
Tusen takk for et godt tips! Har akkurat laget dette med gutta mine på 3 og 7 år,og de synes dette var kjempegøy og ikke minst kjempegodt 🙂
Ja de er kjempe gode!
Ser utrolig godt ut ? Hvor lenge holder de seg i kjøleskap? Må de pakkes i plast? Og kan man pakke i cellofanposer og gi som julegave, eller vil de smelte dersom de ikke holdes kalde?
De er kjempe gode og superenkle å lage.
De bør oppbevares kaldt.. vi har vel hatt noen i maks 10-14 dager (blir spist opp innen den tid 😉 )
De bør nok oppbevares kaldt for å holde lengst mulig 🙂
Hei! Sånne er gode ja. Det laga eg meg heilt sjølv frå eg var ganske lita. Hadde oppskrift i ei kokebok for barn. Lagar oss framleis av og til som lørdagsgodt med ungane. Smart å gi bort som gåve også. Merk pakken med at den må bli oppbevart i kjøleskap. 🙂
Hvem sier at ‘vi’ ikke vet det? Dette har vi laget så lenge jeg kan huske. Bestemor lærte oss barnebarna dette for mange tiår siden.
Kan “deigen” gjøres klar dagen i forveien? Skal ha juleverksted for 19 gang og fortsatt vil alle barnebarn komme,dvs 11 stk,alder 6-22. greit med alt som er blandet ferdig
jepp det kan den 🙂
Skal smøret smeltes?
Nei 🙂