Vi har laget reinsdyrbæsj i dag.
Julegodt som alle i familien kan være med å lage.
Ingen varme ingredienser.
Alle var med å målte ingredienser og røret litt alle mann.
Så rullet vi alle kuler..
Eller, minsta fikk litt deig og spiste den før den i det heletatt var rullet 😉
Litt gris blir det, men ingen varme ingredienser og ingen steking.
Og tilslutt har man flotte reinsdyrbæsj.
Disse liker seg best i kjøleskapet og er veldig gode.
Oppskriften?
Her er den:
3 dl Havregryn
1 dl Sukker.
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker.
Bland det tørre.
100 gr romtemp smør
1 ss søndagskaffe (sterk)
Blandes til en deilig klump.
Trill til kuler
rull gjerne i litt kokkos.
På jakt etter julegave til småbarnsfamilien?
Sjekk ut vår kalenderbok Kos med Kaos, Kalenderboken som holder orden på hverdagen til en travel småbarnsfamilie. I tillegg har den rom til de gode minnene, høydepunktene, kreative utfordringer, oppskrifter, handleliste for hver uke og mye mye mer.
hei er det utblandet kaffe som skal haes i eller pulver?
Regner med at det er kaldt sterk kaffe (ikke pulver) Men utblandet kaffe..
Det stemmer 🙂
Slik lagde vi på barneskolen. Den gang het det negerboller. 🙂
Googler man “negerboller” så får man oppskiften. 🙂
Så kul att ni inte vet vad chokladbollar är! Vi har bakat det i Sverige som “fredagsmys” i årtionden! Otroligt när länderna ligger så nära 🙂
Hvor lenge står de seg?
Hva slaks havregryn bruker man i reinsdyrbæsj?
Lettkokt 🙂
Tusen takk for et godt tips! Har akkurat laget dette med gutta mine på 3 og 7 år,og de synes dette var kjempegøy og ikke minst kjempegodt 🙂
Ja de er kjempe gode!
Ser utrolig godt ut ? Hvor lenge holder de seg i kjøleskap? Må de pakkes i plast? Og kan man pakke i cellofanposer og gi som julegave, eller vil de smelte dersom de ikke holdes kalde?
De er kjempe gode og superenkle å lage.
De bør oppbevares kaldt.. vi har vel hatt noen i maks 10-14 dager (blir spist opp innen den tid 😉 )
De bør nok oppbevares kaldt for å holde lengst mulig 🙂
Hei! Sånne er gode ja. Det laga eg meg heilt sjølv frå eg var ganske lita. Hadde oppskrift i ei kokebok for barn. Lagar oss framleis av og til som lørdagsgodt med ungane. Smart å gi bort som gåve også. Merk pakken med at den må bli oppbevart i kjøleskap. 🙂
Hvem sier at ‘vi’ ikke vet det? Dette har vi laget så lenge jeg kan huske. Bestemor lærte oss barnebarna dette for mange tiår siden.
Kan “deigen” gjøres klar dagen i forveien? Skal ha juleverksted for 19 gang og fortsatt vil alle barnebarn komme,dvs 11 stk,alder 6-22. greit med alt som er blandet ferdig
jepp det kan den 🙂
Skal smøret smeltes?
Nei 🙂