«Kake?»
Små øyne ser rart opp på meg. Skal vi virkelig ha kake til frokost, Mamma?
Er det noe jeg elsker er det når jeg føler at han synes jeg er den beste mammaen i hele verden – spesielt når det er så ufortjent. Stakkaren vet jo ikke at disse «kakene» bare er kjeksformet havregrøt!
Uansett.. Jeg var selv litt skeptisk for hvordan dette skulle smake for voksne ganer – men glem det! Disse ble kjempegode, og er til og med godkjent av min Indonesiske mann. 🙂
Frokostkaker.
Du trenger:
- 2,5 dl havregryn
- 2 modne bananer
- 50 gram valnøtter
- 25-50 gram rosiner (etter ønske)
Slik gjør du:
- Sette stekeovnen på 180 grader
- Kvern havregrynene i en blender
- Mos bananene i en skål til de er helt flytende
- Bland sammen alle ingrediensene
- Bruk en spiseskje til å legge ut kjeksene på et bakepapirkledd stekebrett
- Stek midt i ovnen i ca 12-15 min
Denne frokost-kaken kan oppbevares i en luftett boks i 2-3 dager, eller fryses. Men aller best nytes den varm fra ovnen.
Oppskriften er melkefri, eggfri og kan gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri havregryn. Den passer med andre ord for de aller fleste.
Skal barnet i huset få kaker til frokost i morgen? Gjør klar røra i kveld og sett i kjøleskapet til i morgen tidlig. Sett stekebrettet i ovnen mens du kler på minsten, og VIPS så er det klart!