Du vet når du våkner opp på søndag, og bare merker at du har lyst på noe godt.
Kanskje gjærbakst? Kanskje kake? Kanskje godis?
Vel, da er belgiske vafler absolutt et alternativ.
Jeg har testet mange varianter, og opplevd flere av oppskriftene som vanskelige og langtekkelig.
Derfor har jeg på sett og vis kommet fram til min egen.
Inspirert av mange andre oppskrifter der ute.
Det var mange av dere som ønsket oppskrift da vi delte øyeblikk fra vår vaffelfest, så her kommer den:
Hva trenger du:
2 egg
6 dl melk
175 gr smør
630 gr hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
1,5 dl perlesukker
50 gr gjær
Slik gjør du:
Rør godt sammen egg, salt og perlesukker
Smelt smøret og bland i melken til en fingerlunken temp og bland sammen med egg og perlesukker.
Tilsett alt resterende tørre (bland dette gjerne sammen først) og bland sammen.
Konsistensen blir som en løs gjærdeig.
Heves til dobbel størrelse (ca 60 min)
Stek vaflene i jern ment for belgiske vafler og nyyyt.
Jeg liker de helst bare slik de er, mannen med litt is og ungene med sjokoladepålegg og strøssel.
Skal det ikke være noe for at den skal gjære?
Tante bruker hjortetakksalt…
Men din oppskrift hadde jo ingenting, ikke gjær/bakepulver/natron etc….
Glemte gjær 😆 lagt til nå
Er det 50 gr tørr-gjær, dvs 4 pk, eller 1 pk fersk gjær? Hvordan tilsetter du gjæren? Antar fersk i melk, eller tørr med det tørre, men følte noe mangler i fremgangsmåten🤔
1 pk fersk eller en pose tørr