Leksestund er tull-i-grunn?

Vi har vært bortskjemt frem til nå.
Vår eldste har synes at det nærmest er kos å gjøre lekser.

Hun har sørget for å gjøre de alle og har kun krevd at vi har kontrolert i etterkant.

Nå, er det på tide å brette opp ermene og finne frem leksegleden i vår nye førsteklassing, for denne karen synes ikke like mye om lekser som sin søster.

Han ante fred og ingen fare den første uken, Leksefri den første uken sa læreren.
Lekser? tenkte han… Han hadde ikke ofret konseptet en eneste tanke før skolestart.

Så i går kom han hjem med timeplanen.

Mamma, hva er egentlig lesker?

Lesker?

Jah?

Ååå du mener Lekser?

Jah?

Det er skolearbeid du skal øve på hjemme?

Hvaaaa? Skolearbeid… hjemme?

ja?

HJEMME?

Han står der med capsen på snei med en slapp ukeplan i den ene hånden.

Jeg tar en titt og forklarer hva vi skal gjøre iløpet av uka, han kaster hodet bakerover.

Han stortrives på skolen, gutten jeg følte ikke var klar, spretter opp om morgenen og spiser frokost,smører ivrig matpakke, pusser tenner og står klar flere minutter før han trenger.

Men spør han hva han liker best?

Friminuttene, og de er for korte.

Men han kommer ingen vei, lekser må vi gjøre.
Så imellom middag og leggestund skjer det..

Stressed Mom at Home

Og jeg har et mål for øye… vi skal PRØVE å kose oss.

Jeg har en overraskelse til han når han kommer hjem, en helt egen leksepult i stua.
Et sted hvor han kan jobbe uten å sitte alene, et sted hvor han kan la alt ligge om han trenger å koble av med noe annet, eller det feks er middagstider.

leksestund

En liten pult med sjarm, faktisk har denne pulten vært en skolepult til et barn i India. Vi fikk tak i den hos multitrend.no. Tror de har noen få igjen.

leksestund4
På pulten har vi gjort det enkelt, minst mulig distraksjon. En blyantorganisator med gode fargeblyanter og en ramme som enkelt kan åpnes og lukkes og ukeplan kan lett settes ut og inn.

leksestund3

leksestund2

Har du noen gode råd for å gjøre leksene til en “kosestund”?
Så del de gjerne, vi skal ut i ilden i ettermiddag.

11 kommentarer
  1. Min største gutt begynte i 1.klasse. han gledet seg, spurte om lekser med en gang. Nå har lekser 4 dager i uka, bytter på å være lese lekse en dag og oppgaver dagen etter. Han er hjemme litt før 13.30 så da får han litt å bite i og drikke før vi setter oss sammen på kjøkkenet. vi har snakket om hvor viktig det er å at det må gjøres før andre aktiviteter som fotball,klubb venner o.l.
   Pappa”N her i huset hadde selv “lekser ” en dag det synes han var gøy for da hadde de begge oppgaver på kjøkkenet. så det er en ting vi kan bruke senere å, så han ser at han ikke er helt alene om han skulle synes det er kjedelig.
   Så heldig gutten din er som har så fin lekseplass. elsket den !!:)

  2. Så hyggelig å høre. Leselekse alt nå? Oj det får en si…
   Det krever litt, både av liten og stor disse legene.

  3. Vi har gjort det slik at vi gjør leksene sammen etter middag. Da vet førsteklassingen at han kan leke mens jeg vasker opp. Så lager jeg meg en kopp kaffe og så setter vi oss ned ved kjøkkenbordet. Dette synes lillebroren også er spennende, så han sitter gjerne sammen med oss og tegner. Vi krysser av på ukeplanen når leksene er gjort. Dette har fungert i de to små ukene han har hatt lekser… Bank i bordet ?

  4. Høres ut som en veldig god rutine.. her i huset er jeg bare redd for at etter middag blir for sent for å kreve konsentrasjon for en liten kropp.

  5. Vi leser sammen da. da er det for å lære små ord med bikstaven I 😀 ord med bilder å tekst under, så øve på hva sto det uten bildene .

  6. Vi har det motsatt av dere, vår eldstefrøken HATET lekser fra dag én, og gjør det fremdeles nå i 4. klasse. Det har derfor vært en veldig fin start at minstemann synes det er ufattelig gøy med lekser, han klarte faktisk ikke å vente til etter middag med leksene, men ville gjøre de med en gang (mens storesøster snerrer fra sin leksekrok at det nok ikke blir like gøy med lekser når han får like mye å gjøre som henne). Vi svever på vår lille lykkesky enn så lenge, hi, hi! Lykke til med leksene, håper dere knekker lekser-er-gøy koden!

  7. Her blir ungene sendt på do også finner vi noe å spise og drikke. Så setter de begge seg på plassene sine og gjør det de skal.

   Foreløpig gjør de alt på mandag, bortsett fra leseleksene, de leses 2 ganger hver dag. Begge er ganske flinke til å sette i gang. Det hender vi må ta vekk noen slurvefeil fra 2. klassingen, men 1. klassingen er veldig pertentlig.

  8. “Mamma, læreren sa vi skulle få lefser”. Sitat niesen min… Hun fikk ikke lefser, men lekser 🙂

   Her i huset blir lekser gjort på morgenen. Er hun flink og gjør de skikkelig, slipper hun sette seg ned på ettermiddagen. Vi har heldigvis ukeplan med leksene så vi kan tildels velge selv når lekser skal gjøres. Syns det fungerer bra, hun er våken og opplagt, mer enn på ettermiddagen ihvertfall. Dessuten er ettermiddagene ofte fyllt av vennebesøk og aktiviteter, og lekser er sjelden et populært tema…

  9. Så deilig da 🙂 Her går skolebussen allerede kl 07.30 så skole på morgenen er uaktuelt for mor he he.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg