Lettlaget havrerundstykker.

Mmmm hva er vel bedre enn lukten av ferskt brød eller rundstykker?
Når jeg våknet i dag scrollet jeg meg gjennom instagram som vanlig og så noen hadde laget rundstykker.
Det var nesten så jeg kjente lukten og fant ut at jeg måtte bare stå opp og lage noen selv.
Haverundstykker er lett å lage, og med ingredienser du mest sannsynlig har i skapet.
Hva med en ekstra god lunsj i dag, eller litt bonus i matpakkene i morgen?
Hva trenger du? (ca 16 rundstykker)
200 gr grovt mel (jeg bruker grovbakst)
450 gr hvetemel
3 dl lettkokt havegryn
knipe salt
1 pk tørrgjær
2 never linfrø (valgfritt)
1ss honning (eventuelt sukker)
4 ss olje eventuelt smeltet smør
3 dl melk
3 dl vann
Slik gjør du:
-Sett ovnen på 210 grader.
-Bland alt tørre,
-Varm opp vesken (kan godt bruke bare vann) og tilsett vesken i det tørre. Hold igjen litt av vesken, noen ganger trenger man ikke alt.
-Elt til deigen slipper bollen og er lett å jobbe med
-Trill ut til 16 like store deler og la heve i 30-45 min
-Pensle med vann og dryss havregryn over.
Stekes 10 min 210 grader.
Avkjøles på rist!

 
(pssst det smarte lokket vi har brukt på syltetøyet finner du HER)

1 kommentar
    1. mmm de så gode ut. må sjekke om æ har ingredienser i morra. om æ har ska æ lage en posjon å ha med på bilturen til uka ?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg