Prosjekt familiebudsjett – Først utfordring: Tømming av fryser, skuffer og skap.

Ja da er vi igang, fokus på familieøkonomien er skjerpet.

Som en start, setter vi igang med å tømme fryser, skuffer og skap.

Spesielt fryseren kan gi meg magesår om jeg tenker for mye på den, vi er helt rå på å fylle den opp.
Å tømme den derimot…….der har vi forbedringspotensiale for å si det mildt 😉

Kun illustrasjonsbilde, ikke vår ;)
Kun illustrasjonsbilde, ikke vår 😉

Men i mai skal vi altså ha fokus på å bruke det vi har.
Jeg prøver meg på et lite forbud mot å kjøpe noe dersom vi kan bruke noe vi allerede har i fryseren.
Middagene denne månenden, planlegges ut ifra utvalget vi allerede har.

Vi har tatt et dypdykk i fryseren og skrevet en liste hva vi har i det kaldeste rommet i huset.
Og her er hva vi fant, som vi kunne bruke. (dessverre måtte vi kaste noe også)
Har også skrevet om det dekker en middag, eller om det må suppleres.

  • Kalkunbryst
  • Kjøttboller (2 middager)
  • Kjøttpølser
  • smårettsbacon (3 pakker)
  • Ribbe (2,5 kilo)
  • Falukorv (1 middag)
  • Laks (3 middager)
  • Kjøttkaker (1 middag)
  • Torskefile (600 gr)
  • Suppeboller (1 middag)
  • Suppebolledeig (1 middag)
  • Torskefile (1 middag)
  • Kyllingfile (1 middag)
  • Kyllingbryst (tilbehør til feks grillmiddag)
  • Burgere (3 stk, tilbehør til feks grillmiddag)
  • 3 pitabrød
  • 1 hvitløksbaguett
  • Fløtegratinerte poteter
  • 1/2 pk pommes frites
  • Mango
  • Jordbær
  • Ananas

I skuffer og skap har vi :
Masse ris, pasta (både spaghetti, makaroni og pastaplater), eggnudler, vanlige nudler, couscous, havrebulgur,tacolefser.
Av hermetikk har vi: 7 bokser hermetiske tomater, 4 bokser kikerter, 4 bokser kokosmelk, 1 boks røde linser, 1 boks chillibønner, 1 boks kidneybeans, 1 piknikskinke, 1 boks hvite bønner i tomatsaus, 1 boks mais
1 pizzasaus, 2 pesto og ikke minst masse deilig og spennende sauser fra Go-tan kampanjen vår.
Så kommer vi til moroa, hva godt kan vi lage av dette.
Vi velger å beholde levering fra godtlevert.no i denne perioden også for å sørge for variasjon og fortsette den gode trenden med å smake på nye smaker.

I tillegg er mai en måned hvor vi ikke er så mye hjemme.
Så det er mindre antall middager enn en vanlig måned.

Men, her har dere altså innholdet i vår fryser, skuffer og skap.
Og da kommer det store spørsmålet.

Hva hadde du laget?

 

Reglene er enkle, du kan kun suplere med basisvarer som grønnsaker, meieriprodukter og lignende.
Alt annet av ingredienser må taes fra fryser,skuffer og skap.

Del gjerne et tips i kommentarfeltet.

Og du, hiv deg gjerne med, tøm fryseren dere og.
Del gjerne bilder med oss på instagram ved å bruke #smabarnsforeldre og @smabarnsforeldre

 

 

13 kommentarer
    1. Dere har en del bønner og linser hva med en bønne og Linsegryte? Rema1000 hadde en god oppskrift på det se om du finner den i et av oppskriftsheftene. Mener det er fra i høst/vinter. Kan se om jeg finner oppskriften hjemme. Veldig god!:)

    2. Vi skulle nok tømt frysern, da pappa har en lei tendens til å komme med frysevarer til oss innimellom. Men, det er da ett tiltak jeg ikke er så gira på 😛

      Men forslag: Langstekt kalkunbryst (I ildfastform med utblandet kyllingbuljong i bunn og aluminiumfolie over) med fløtegratinerte poteter, grønnsaks purre og en saus dere liker til? 🙂

    3. Pasta, smårettsbacon(evt. kylling av no slag eller picnicskinke) og pestosaus. En annen umiddelbar ting i tankene er
      kyllinggryte(kyllingfilet) med bønner, tomatsaus og friske grønnsaker.
      Det var to på sparket hvertfall :p

    4. wokgrønnsaker(eller vanlige) som forhåndsstekes i stekepanne
      Ha over kokosmelk
      Ha det i ei ildfast form, legg i laks og ha ost på toppen.
      Kan serveres med poteter, ris, pasta eller det man liker

    5. Vi håller på med detsamma här hemma så igår slängde jag ihop en pastagratäng. Koka pastan också stek korven (om de behövs) Lägg allt i en ugnssäker form. Ta grädde och chilisås och lite örter (persilja, basilika) blanda allt och slå över. Sen lite ost på toppen och in ugnen på 200grader tills osten smält.. Det blev mycket godare än vad jag trodde och både mannen och barnen åt tills de blev tomt ??

    6. Tomatsuppe med bønner eller linser og hermetiske tomater. Kjør det glatt med stavmixeren, ha i pølsebiter og pastarest. Serveres med hvitløksbaguetten og pitabrødene.

      Pestobakt laksefilet er veldig godt,og supert på grillen.

      Torsk i gryte med kokosmelk og kikerter.

      Det meste kan gratineres i ovnen eller slenges på grillen. Alle må ikke spise det samme heller. Lag litt store middagsporsjoner og ha restefest middag en dag når du har samlet opp i to-tre dager. Da kan alle spise den retten de selv liker best ?

      Vi bruker 2000 kr/uka med to voksne,3 små barn og en 12åring som er hos oss deltid. Og vi har ofte noen ekstra barn rundt middagsbordet.

    7. For oss er dette standard rutiner. Pluss at vi handler inn større kvantum av mat vi vet vi bruker my, som vi deler i passende enheter for en familie på 3-4.

      Men noen middagstips kan jo være:
      – Wokwrap: Lag en wok og ha i tacolefsa. Her kan du variere med å servere med ris eller nudler. Ja, til og med pasta.
      – Tradisjonelle kjøttboller/ kjøttkaker med utradisjonell råkost: Revet gulrot, kålrot, rødløk, rødkål/ nykål og andre grønnsaker du liker og ha over olje, salt og pepper fremfor eddik/ sukker vannet. Og ja, alt skal rives på rivjernet.
      – Grillribbe: Ha på godt med krydder/ bbq- saus el lign å la ligge over natta. Etter å ha kost seg på grillen trenger du bare salaten
      – Omeletter er lettvint middag og med poteter og grulrøtter og lignende metter den utrolig godt.
      – Kylling nuggets med tomatsaus og pestoris: Dypp kyllingbiter i egg, mel, egg igjen, sesamfrø og fritèr. Kok risen ferdig, kutt grønnsaker du ønsker i biter ca samme str som risen, pg stek i en panne. Når gr.sakene er gjennomvarmet tilsetter du 1 ss pesto og lar den frese litt. Ha alt i risen og rør godt om til alt er blandet.
      – Linsesuppe: http://ceciliesmat.no/linsesuppe-med-bacon/ Personlig er jeg ikke vant til baconet, men det er smakssak. 🙂

      Uansett hva du lager, har jeg kun ett tips: Nesten alle oppskrifter er bare veiledende (unntaket er i baking)- så har du ikke alt i oppskrifta? Hva så? Er det egentlig så nøye? Hva blir din variant?

    8. Så mye godt dere hadde i fryseren. Blir mange gode middager der! Lurer litt på hva suppebolle deig er?
      Ellers blir jeg inspirert av deg og slenger meg med på dette. Trenger å sortere og tømme fryseren, lenge siden jeg har sett bunnen og aner ikke hva vi har der… ? lykke til, både til deg og meg! ?

    9. ser dere har en del pølser. Kva med pølser,rotmos og ein form for saus? Heilstekt kalkunbryst med stekte grønsaker og fløytegratinerte poteter er og godt 🙂 laks med potet,gulrot og sellerirotmos er også godt syns eg da 😉 håpar nokon av tipsa hjelper dikka på veg

    10. Oh hold meg oppdatert da. Er du på insta får du gjerne tagge meg så jeg får se 😉
      Suppebolledeig er rett og slett ferdig lys deig som lager de deiligste suppeboller…mmmm

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg