Saftig Oboykake – Jonatans favoritt.

Så var feiringen av Jonatan over, puh det er stas å feire disse små men jammen er det deilig når roen senker seg også, Tenk at han er to år alt.
Vi feirer enkelt, det viktigste er at jubilanten blir sett og står i fokus.

For å gjøre litt ekstra stas laget jeg hans favoritt. Nemlig sjokoladekake.
Denne viste jeg dere på snap og fikk MASSE spørsmål om kaken og oppskrift og det er KLART jeg deler.
Saftig Oboykake:
Du trenger:
8 dl Kulturmelk
8 store ss oboy
1 ss natron
650 gr mel
3,5 dl sukker
150 gr smeltet smør
1/2 plate lys kokesjokolade
Glasur:
200 gr smør
600 gr melis
4 ss oboy
1/2 plate kokesjokolade
1 romtemp egg
Slik gjør du.
Sett ovnen på 180 grader
Bland Oboy, natron, sukker sammen.
Tilsett kulturmelken og visp godt.
Smelt smør og sjokolade på svak varme mens du rører godt.
Rør inn smør og sjokolade i tynn stråle i kulturmelkblandingen
Tilsett mel til du får en tykk men luftig røre.
Hel røren over i en langpanne, stekes midt i ovnen i 30 minutter.
Glasuren (må lages mens kaken stekes)
Smelt smøret og sjokoladen, tilsett melis og oboy og visp godt (kan med fordel lages i maskin.
Når massen kjølner kan egget tilsettes.
Når kaken kommer ut prikkes den med gaffel og glasuren taes på med en gang.
På den måten trekker den ned i kaken og gjør den ekstra saftig og god.

Kaken kan med fordel stå en dag før servering.
 

22 kommentarer

    1. Så veldig godt ut? Hva gjør man med den halve kokesjokoladen i glasuren? Det kom ikke frem i oppskriften. Smelter man den ilag med smøret sånn så med kaken??

    2. Hei,
      blander du alt i kjøkkenmaskin? Tenker på “Tilsett kulturmelken og visp godt.” og når du har i melet..?

    3. Brukte denne oppskriften når vi feiret bursdagen til guttungen igår. Var veldig myk og saftig.
      Enest var at glasuren måtte vi ha ekstra smør i, for den ble knusk tørr hvis ikke? Men da ble det bra.
      Guttungen liker ikke sjokoladekake, men denne spiste han av?

    4. Glasuren her å ble helt tørr før egget, men jeg hadde oppi litt kulturmelk i tillegg. Ble så bra 🙂

    5. Visst man skal lage denne til gluten og uten melk har du noen tips til det?

    6. Hei!
      Jeg har laget denne mange ganger, den er så utrolig god! Men, vet du om det går an å lage den to dager i forveien, dersom den pakkes godt inn og settes i kjøleskapet?

    7. Har du prøvd å fryse den ? Må lage den minst to dager i forveien så jeg lurer på hva som er lurest ,fryse den ned eller la den stå i kjøleskapet i 2 døgn ?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg