Familiemat – Scones med havre og sirup

Lettvindt raskt og veldig godt.
Ingen for eller etterheving, ingen langvarig elting.
De er ferdige på 30 min fra start til ferdigstekt.
Denne varianten minner mye om vanlige runstykker og metter godt.
Perfekt til frokost eller lunsj en dag man har litt bedre tid.
Du trenger:
sconesha
4 dl hvetemel (spelt kan også brukes)
2 dl lettkokt havregryn
2 ss linfrø
2 ts Bakepulver
2dl lunken melk
25 gr smeltet smør
1 ss sirup
Bland alt tørre.
sconeha1
Tilsett fuktighet.
Og kna deigen raskt sammen.
Den er PERFEKT når den slipper bollen.
sconesha2
 
Kjevle så ut deigen. OBS OBS, ikke kjevle for tynn.
Deigen skal være 2-3 cm tykk
sconesha3
Stikk ut scones med ønsket form, jeg bruker ikea plastikkglass
sconesha4
 
Stekes på 180 grader i 10 minutter.
///Trykk gjerne like under her om du liker våre oppskrifter <3
sconesha6

27 kommentarer
    1. Glutenfri versjon : Byttet ut hvetemel m 4 dl semper fin mix + 1 spskje fiber husk og ca 2 spskje Jyttemel. Brukte glutenfri havregryn. Brukte kjøkkenmaskin ca 3 min til å blande med. Ellers fulgte jeg oppskriften. Mette

    2. Ja det kan du :), Men den lille sødmen gir det lille ekstra. Så om det er slik at du ikke har, kan honning eller sukker også gjøre samme nytten.

    3. Denne må vel bare prøves. Er ikke god på glutenfri men vil du si fiberhusk er nødvendig, for å få best resultat? Har hatt cøliaki i over tjue år og er sløv på å bake.

    4. Hei! Dette ser veldig godt ut! Og så lettvint! Skal jammen pröve dette i morgon för ungene kommer ned til frokost! Hva med å bruke store pepperkakeformer og kutte med? Blir det bare rart tro..? Verdt et forsök. Hadde jo värt morsomt med dame og mann etc 😉 Takk for oppskriften! Vennlig hilsen Kaisa (i Sverige)

    5. Hei
      Vet du om man kan lage alt klart kvelden i forveien og bare steke de til frokost dagen etterpå?

    6. Det har vi ikke prøvd, men kan være vært forsøket da det er bakepulver og ikke gjær skal det i praksis gå fint 🙂

    7. Glutenet i bakverket gjør det saftig og mykt. Fiberhusk er derfor nødvendig for å gjøre baksten myk, smidig og saftig ved fravær av gluten 🙂 Kan klare deg uten, men resultatet blir jo deretter.. 😉

    8. Jeg har laga disse noen ganger nå, og i påska brukte jeg natron i mangel på bakepulver. Vi opplevde da at de ble mye luftigere og bedre! Vet ikke om det var tilfeldig jeg, er ikke så god på hva som gjør hva i bakst 😉 Men det funka hvertfall 🙂

    9. Prøvde meg på disse i går. Enkle, fort gjort å lage og kjempe gode! Så nå holder jeg på med en ny, men dobbel porsjon 🙂

    10. Jeg har laga de nå å smakt..brukte spelt mel å de ble harde å tunge.. ikke hevd noe omtrent 🙁 deigen ble også veldig tørr..snuldra opp så måtte ha mere melk i en oppskriften :/

    11. Hei. Har sett den oppskriften delt av deg ofte,så nå måtte jeg prøve! De ble ok gode. Er ikke helt sikker på hva jeg gjorde feil

    12. Hei. Har sett den oppskriften delt av deg ofte,så nå måtte jeg prøve! De ble ok gode. Er ikke helt sikker på hva jeg gjorde feil

    13. De ble veldig kompakte,hevet nesten ikke i ovnen. Delte seg litt når jeg kjevlet ut. (kjevlet de ut med litt mel)Brukte varmluft.måtte stå i 14min. Håper du har tips.var supert å lage med tre åringen!

    14. Genial for å løsne opp krangle-stemning blant søsknene og få over fokus på samarbeid. Enkle å lage, supre for å klare (nesten) selv!

    15. Hei! Duger havremelk? Ser ut som noe vi skal gjøre prosjekt i morgentidlig før barnehagen!

    16. Claudia, prøvde du med havremelk? Vi har en som er allergisk mot melkeprotein òg hvetemel.

    17. Har ikke prøvd denne, men bruker havremelk i al bakst i stedet for vanlig melk, og det fungerer veldig bra

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg