Her ser jeg 40% grønnsaker…. gjør du?

Ååå som jeg har GLEDET meg til å fortelle dere om disse.

Det ser kanskje ut som helt vanlig pølser, ja du vet, de som man kaster i seg de ettermiddagene hvor storebror skal på fotballtrening og vesla på turn.

Eller de man har med seg for å slenge på grillen i dugnaden i barnehagen, grille på bålet på skogturen eller servere mens man venter på at biffene skal grille ferdig.

Pølser er å blir vanvittig praktisk, er bare så dumt at de er så vanvittig usunne.
Enig? BRA!

Det er nettopp derfor jeg har gledet meg til å fortelle deg om disse!

Dette er nemlig ingen hvilken som helst pølse, det er Pølsak.

pølsak

Ohyes…

Ikke bare er disse pølsene veldig saftige og  gode, de er også sunne.

Hele 40% grønnsaker, i hver eneste pølse.

40% !

funny vegetable cartoon isolated on white
En pølse inneholder en god neve med blandt annet gulrøtter, brokkoli og pastinakk.

Lite salt, lite fett og masse kjøtt.

Bak Pølsak står det en mamma, en mamma som var i ferd med å rive av seg håret i frustrasjon fordi barnet ikke ville spise grønnsaker.

At det ikke alltid “bare er å” innføre grønnsaker fra start fikk denne mamman erfare på godt og vondt.
Kajas første barn gikk overgangen til mat og grønnsaker så lett, hun plukket asparges rett fra hagen, ristet av litt jord og knasket i vei. Nr 2 derimot, nektet å spise alt som var rødt, grønt og gult.

Kaja hadde nesten gitt opp, da ideen om Pølsak dukket opp.

For pølse, DET spiste hun. Den var jo brun.
Og Kaja hadde prøvd å gjemme grønnsaker i det meste, men ikke pølse.

Og resultatet ble altså Pølsak.
og med seg på laget har hun Bama og Brandbu pølsemakeri.

pølsak2

Jeg må innrømme, jeg var veldig skeptisk.
Pølse med hele 40% grønnsaker, det kom ikke til å gjennom hos mine.

Men det gjorde det altså, uten nøling.
Både grill og wiener varianten.

Og i følge mannen er det kanskje en av de beste pølsene han har smakt.

pølsak5

Kaja har gjort sitt beste for å ikke bli avslørt av den lille grønnsaksdetektiven,
de både ser ut og veier like mye som “vanlige” grillpølser.
Lukter og har samme konsistens som vanlig pølser og smaker mild og god grillpølse.

Det ser ut som en pølse, men er så mye mer.

pølsak3

Pølsak er altså et resultat laget av en småbarnsmamma som har erfart at det ikke alltid kan være like enkelt å få små til å spise sine grønne.

Ønsker dere å prøve Pølsak dere også? Kanskje dere sliter med å få i mini grønnsaker, eller trenger et sunnere alternativ til den raske middag mellom fotballtrening, ballett og althornøvelse?

Pølsak er på vei ut på markedet i disse dager, den kan kjøpes i resturanten til Kaja som heter Oldemors Karjol, den vil være å få tak i i Hadeland glassverk sin nye mathall fra og med onsdag 1. juni og Meny har den i sitt sortiment over hele landet.

Finner du den ikke i pølsedisken kan du enkelt spørre din nærmeste menybutikk om de kan ta den inn.

pølsak6

14 kommentarer

    1. Får ikke slettet kommentaren, så da kommer det to ? Så ingrediensene nå, så da var det utelukket :-/

    2. Hvorfor utelukket? Synes de høres supert ut men har ikke fått sjekke ingrediensene selv enda

    3. Nå må dere SKJERPE dere! Skal dere ha i barna sunne grønnsaker så start med små biter -til hvert måltid! Ca 13 ganger skal til før barna venner seg til smaken
      Mix det i sauser eks tomatsausen til spagetti el lign. Jeg serverer også pølser til min 6åring MEN jeg vil aldri kjøpe det her! Dessuten bør alle kikke på nitritt innholdet i ferdig produktet! Det er mer usunt, enn om man ikke får i seg grønnsaker;)

    4. Hvorfor skal vi SKJERPE oss? Om du kamuflerer grønnsakene i en saus, en pølse eller en smoothie spiller vel ingen rolle? Det er en snedig måte å få i ekstra grønnsaker på. Ikke alltid at 13 ganger er nok serru. Og når de først skal spise pølse så er det jo fint at den er sunn, synes du ikke? Og nitritt innholdet står det ikke noe om på pakken. Kanskje du kan opplyse oss du da, siden du vet så mye om det?

    5. Flott at det kommer litt “sunnere” pølser! Om barna har en fase(noe jeg tror alle barn her) der f.eks bare vil spise pølse, eller bare d å bruke disse i en pølsebursdag før masse kaker ol, er det jo helt fantastisk, så ungene ikke får i seg så mye drit. For min sønn sin del har grønnsaker aldri vært et problem, noe jeg tror hovedsaklig kommer av at han fikk en del hjemmelagd brokkolipure/gulrotpure og lignende. Han spiser helst bare grønnsaker til middag og de må faktisk brukes som belønning for at han spiser det andre på fatet også. MEN, jeg er spent på hvor lenge d varer ?

    6. Alle foreldre i dag som trenger det! burde få ett tilskudd av staten i kokke kurs om det og lage næringsrik mat til barna sine. Det finns ingen snarvei til god helse for barn eller voksne.

      Håper mat og helse blir mer prioritert innen barn å ungdomskolen i fremtiden.
      Faget kunne hete Food for Earth.

      Det er jo faktisk så mange millioner barn her i verden som ikke har nok eller så si ingen Mat.!

    7. Hvorfor skal man lure barn til og spise pølser som bare inneholder ca 40 gr grønnsaker pr 100gr vare
      Når de er bearbeidet å kokt i pølsen og har tapt de fleste næringsstoffer i produktet.
      Barn i oppvekst trenger tett energi av sunne næringsrike matvarer.
      Dvs. Ca 400 gr grønnsaker pr dag.

      Hvis du deler en middelsstor gulrot i 4 har du ca 40 gr.

      Er bare uenig om dette produktet skal markedsføres for barn i oppveksten.

    8. Det er mulig og lage alt annet av retter i barnebursdager i fremtiden en pølser.
      Bare med litt tid og planlegging som vi alle har nok av.

    9. Aldri mer pølsak her i huset. Unga likte ikke og vi voksne likte ikke. Søtt og uten smak. Ekkel ettersmak som av kunstig søtning. Gi de litt godt krydder og kutt ut gulrota. Var bare ikke godt. Gi barna vanlige pølser og ei rå gulrot ved siden av.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg