Verdens beste kanelboller?

Mmmm er det noe som er bedre en duften av ferske kanelboller?
For meg er det en salig nostalgisk blanding av barndomsminner, Hakkebakkeskogen og jul i ett.
Og er det noe hele gjengen her elsker, så er det nettopp kanelboller.
Så vi baker det rett som det er.
Og jammen har vi ikke kommet frem til en temmelig perfekt oppskrift også.
Etter MYE prøving og feiling, og den deler vi selvsagt med dere.
Jeg er derimot ingen matblogger, og hverken kokk eller baker.
Så bildene er kanskje ikke proffe og fremgangsmåten feil i forhold til hva proffene sier.. men dommen er klar..disse bollene er GODE.
Du trenger til boller:
ca 1 kg hvetemel (hold igjen 100 gr)
100 gr sukker (legg gjerne på 50 gr om du lager vanlige boller)
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 pk tørrgjær
1 egg
5 dl lunken melk
150 gram romtemp smør i terninger
Til fyll:
100 gr smør
2 ss kanel
2 ss brunt sukker
5 ss hvit sukker
+ et egg til pensling av bollene før steking.
 
Slik gjør du:
Bland alt tørre til bollene, tilsett lunken melk (ca 37 grader, kan gjerne være kaldere dersom du har tid til å heve lengre)
Elt deigen godt, jeg bruker maskin i ca 10 min. Tilsett så smørterningene (dette tipset har jeg lært av Trine i trines matblogg og det gjør stor forskjell på gjærdeigen.) og elt deigen ytterligere 10 min (til smøret er godt eltet inn)
Tilsett resten av melet dersom deigen virker løs eller ikke slipper bollen.
La deigen heve under plast til ca dobbelt størrelse (ca 1-1,5 time)
Mens deigen hever kan du blande fyllet.
Rør smør, brunt sukker, kanel og hvit sukker sammen til en jevn og fin blanding.
Kjevle så deigen ut til en rektangel på ca 1 cm tykkelse, smør utover fyllet og rull det hele sammen som en rullekake.
Del opp i ca 3 cm tykke skiver, sett på en stekeplate og hev på nytt ca 1 time.

pensle så bollene med egg og strø på litt perlesukker om du har.
Stekes i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.


Jeg har stekt kanelsnurrene her i en høy form slik at de eser i hverandre og blir nærmest en kake.
Denne varianten synes jeg blir ekstra saftig og god, men må stekes litt lengre. Ca 5-8 min for å bli gjennomstekt.
Da smører jeg formen med litt av den smørblandingen jeg har laget som fyll.

17 kommentarer
    1. Hei. Mmm ser veeldig gode ut..minner dei om kanelbullarne frå ikea lukte? 😉men må man ha brunt sukker? Og søt gjær eller vanlig gjær? Mvh silje

    2. Du burde kanskje prioritere å lufte barna dine litt mer enn å stadig stappe i de boller og drittmat?

    3. I alle dager????! Den der syns jeg var oppgulp.. som om ikke barn syns det er kjekt å baka? Og hvordan vet du at barna ikke luftes nok?? Makan… si fine ting,eller la vær å si noe lærer jeg barna mine!

    4. Så herlig å se at du faktisk baker med ungene og at dere får denne tiden sammen👌
      Å det oppgulpet som kom over her om å lufte barna istedet for å stappe i de boller….seriøst?
      Blir overrasket over at folk fortsatt ikke skjønner at det vi ser i sosiale medier er en brøkdel av en dag – tydeligvis noen som misunner deg bakegleden med barna Nina😘
      Her baker vi boller, kanelsnurrer eller steker vaffler HVER helg. Jepp – jeg skrev HVER helg, og nei – jeg skjemmes ikke.

      Digger deg og gjengen din Nina 😘 Fortsett å vær de dere er, ekte, ærlige – og menneskelige😉

    5. I alle dager… Hvor kom det der fra?!?! Stått opp med feil fot i dag, Hege?? En virkelig unødvendig kommentar.

    6. Tusen takk. Der kom oppskriften. Fant den ikkje når eg leita. Ser sooo godt ut… men min litle gut må vel vente til han er 1 år med eta dei.❤❤❤🤩🤩🤩

    7. “Hege”, du burde kanskje prioritere å være et godt menneske fremfor å rakke ned på en helt NORMAL mamma?

    8. Denne oppskriften skal jeg prøve! Det så magisk godt ut:)

      @Hege og alle dere som sprer eder og galle på sosiale medier: Hva er poenget med å følge noen på sosiale medier dersom det kun er for å rakke ned på vedkommende? Dette er en småbarnsfamilie og DERES hverdag. Vi er heldige som får innblikk i deres oppturer og nedturer og ikke minst det helt normale, enkle og usensurerte! Jeg trodde det vi står i nå av «ny hverdag» hadde gjort noe med oss. At vi kan ta mer vare på hverandre. Slutt å vær tøff bak tastaturet og for Guds skyld. Ta deg en bolle!

    9. Dette passa perfekt for tenkte på dine kanelboller i dag tidlig når ungene spurte etter det 😅😍 de ser så gode ut!
      Nå gleder jeg meg til å prøve!

    10. Mmm🤤 disse skal definitivt bakes en av di neste dagene🤩🙌takk for oppskrift👍

    11. Så nydelig ut🤩😍 Ser det står egg 2 ganger. Bruker du det i selve deigen og til pensling?

    12. Den der oppskrifta skal seriøst prøves, har en kar på 7 som elsker og holde på på kjøkkenet sammen med meg, tror han blir baker slik min bestefar var 🥰

    13. Prøvde disse bollene i midten på Januar😍
      Å herre min!!!😍🤤🤤🤤 Nå har vi blitt avhengi av dem. Må ha dem hver helg🙈😅🤤 Da står begge kidsa med hver sin kjevle å kjevler i vei, dem må selvsagt smake litt på deigen underveis (kvalitetssikre, de e viktig)👩🏼‍🍳🧑🏼‍🍳😍😍

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg