Vi søker gode familieoppskrifter – Vinn en ukesmeny fra Godtlevert.no

Som mange av dere har fått med dere, får vi levert mat på døren hver mandag. Maten kommer fra godtlevert.no og vi har valgt barnemenyen. Det er tre middagsretter hver uke (ofte ender vi opp med fire fordi det er fantastisk mye mat)
Her kan dere lese mer om våre erfaringer med godtlevert.no

Barnemenyen er (selvfølgelig) rettet mot barnefamilier, men selv om menyen har barnevennlig mat, “presser” den oss også til å smake på nye ting. Ja slik som laks med mangosalat  eller Nudler med Kinesisk kjøttsaus

collage12

I samarbeid med godtlevert.no er vi nå på jakt etter gode oppskrifter som lages av småbarnsforeldre der ute.
De trenger gode retter som passer til småbarnsfamilier, som er enkle å lage og gjerne raske også.

 

Cute happy little baby cooking something

 

godtlevertkonk

collagekonk2

Vinneren trekkes 5 oktober.

Har du allerede blogget en god oppskrift kan du legge ved en link ved å trykke på den blå knappen:

[inlinkz_linkup id=449289 mode=1]

17 kommentarer
    1. Mosaka 4 pers.
      *8 mellomstore poteter, kokes og deles i skiver
      *Kylling/ kjøttdeig stekes med
      Halv løk i biter
      1 raspet gulrot
      krydder
      *1 Fløte blandes med
      To egg
      krydder
      * ost
      poteter og kjøttdeig tas i to lag og fløte/egg helles over, ost på toppen.
      stekes på ca 250 i 15 min. Ovnen skrus av og man kan gå en tur og kose seg med barna et par timer mens maten godgjør seg. Eller spise med en gang 😉
      Serveres med grønsaker!

    2. Super enkel gryte 🙂 stek kjøttdeig (varier med krydder for hver gang ,blir spennende ) kok makaroni ,smelt gul ost og ha over ,server med friske grønnsaker ved siden av og da får du ett godt lettvint og mettende smaklig måltid 😀

    3. Kylling med creme fraishe.

      Legg kyllingfileter i en ildfast form.
      Riv hønsebuljong over og ha på kyllingkrydder.
      Ha over ca. 1 ss creme fr. på hver filet.
      Dryss litt revet ost over.
      Stekes midt i ovnen på 200 grader 25-30 min.
      Serveres med ris og en god salat og en ekstra klatt creme fr. til de som vil ha (som regel alle).
      Jeg har også gjerne litt krydder over risen.

      Enkel og kjapp middag. 🙂

    4. Torskefilet i form
      Torsk og valgfrihet grønnsaker puttes i en ildfastform, grønnsaker i bunn og fiskefileten på toppen. krydder med litt salt og pepper. Ha over matfløte, noen oppskjærte tomater og ost. Stekes i ca 20 min. Kok poteter eller server med nystekte rundestykker 🙂

    5. pasta med hjemmelaget pastasaus

      1 løk
      2 -3 gulrøtter
      2 fed hvitløk
      1 pk kjøttdeig (400gr)
      5 dl vann
      1 buljongterning
      2 ss tomatpurre
      1 boks hermetiske tomater
      Pasta
      Revet ost

      Hakk opp løk, gulrøtter og hvitløk og stek det i panne i ca 5-10 min. Til det blir gyllent.
      Kok opp vannet med 1 buljongterning oppi. Tilsett løken, gulrøtterne og hvitløken. Kok opp. Tilsett tomatpurren. Rør godt før du tilsetter de hermetiske tomatene. La det koke i 10 min, mens du steker kjøttdeig og koker pasta som anvist på pakken.

      Før du tilsetter kjøttdeigen moser du gulrøttene i sausen. Mod godt. Da blir det en søtere smak i sausen

    6. INGREDIENSER
      1 stk kyllingfilet delt på langs
      SALT OG PEPPER

      1 ss rapsolje
      1 boks hermetiske tomater
      1 boks hermetiske kikerter
      1⁄2 ts gurkemeie
      1⁄2 ts malt spisskummen
      1⁄2 ts salt
      1⁄2 ts pepper
      1 båt hakket hvitløk
      2 stk snittet vårløk
      50 g bladpersille

      1. Ha tomater og kikerter i en ildfast form, og bland i krydder og hvitløk. Sett formen i ovnen på 225 °C og stek i 20 minutter.

      2. Del kyllingfiletene i to på langs og krydre med salt og pepper. Stek dem i olje i en middels varm panne i 2-3 minutter på hver side.

      3. Vend inn hakket bladpersille og vårløk i retten like før servering.

      Godt med ris eller brød til.

    7. Stekt torsk med linser og grønnsaker:
      Fres løk, gulrøtter og/eller søtpoteter i kjele på lav varme i olje til de blir myke. Tilsett 2 bokser grønne linser. Hakk opp litt hvitløk og bland inn, og ha over litt vann med buljong eller annet. Tilsetter ofte litt soyasaus eller noe. La det få et oppkok.
      Stek torsk i panne, krydre etter ønske / behov.
      Jeg heller ofte linsene opp i pannen for å få med litt av smaken etter stekingen, men er ikke nødvendig. Serveres / presenteres som torskegryte 🙂

    8. Pasta og kjøttsaus (ca. 10 porsjoner)

      1 pakke karbonadedeig
      2 gulrøtter, raspet
      1/2 squash
      3 brokkolibuketter
      1 rødløk
      1/2 rød paprika
      1 boks/pakke tomater (ca. 500 g)
      2 ss tomatpuré
      4-5 never fullkornspasta
      2-3 fedd hvitløk
      3 ss kaldpresset olivenolje
      basilikum
      sort pepper
      oregano

      Kutt grønnsaker og hvitløk i biter. Kok pasta i usaltet vann. Kok karbonadedeig i hakket tomat, sammen med hvitløk, løk og paprika. Ha i gulrot, squash og brokkoli og la det putre litt. Smak til med pepper, oregano og basilikum.

      Dette gir ca 10 porsjoner på 100-150 ml, dersom man ønsker å mose til babymat. Ellers er det nok til 2 voksne og 2 barn.

      Variasjon: fra barnet er 10 mnd kan du røre inn et par skjeer creme fraiche eller rømme like før servering.

    9. Kjøttpudding
      :
      400 g karbonadedeig
      1 stor gulrot
      1/2 løk
      2 fedd hvitløk
      1 egg
      1/4 ts muskat
      1/4 ts malt ingefær
      1/4 ts sort pepper
      en kvast krydderurter (i dag brukte jeg timian)
      evt. en skvett melk/fløte

      Finhakk/rasp grønnsaker og bland det hele sammen til en jevn masse. Ha dette over i en brødform/liten ildfast form. Smør forma dersom den ikke er av silikon. Dette kan du altså gjøre klart i forveien! Dekk da forma med plast og sett i kjøleskapet.

      Stek kjøttpuddingen midt i ovnen på 190 grader i ca. 45-60 min (avhengig av størrelsen på forma). Skjær i den hvis du er usikker på om den er ferdig. Mens kjøttpuddingen står i ovnen ordner du tilbehør. Kokte poteter, saus og grønnsaker. Voila, så er middagen klar!

    10. Blomkål i ovnen.

      Du tar så mye blomkål du måtte ønske og deler den opp i så store biter/buketer du ønsker. Leger de i et ildfast fat.
      Lag vanlig hvit saus og stek bacon i skiver/terninger.
      Når dette da er laget heller du den hvite sausen og bacon over blomkålen og rører det rundt så det blir godt fordelt, så strø ost opp på toppen tilslutt og sett i ovnen til blomkålen har blir mør og fin.
      Vi pleier og ha rundstykker ved siden.
      (Man velger selv hvor mye hvit saus man ønsker og ha, det kan også sløyfes om ønskelig)

    11. Laks med pasta og pesto:D
      Legg laksefilet i ildfastform, ta på ønsket krydder feks sitronpepper. Evt presse litt sitronsaft over og krydder med pepper. Stek dem i ovnen. Kok spaghetti eller annen pasta og bland i pesto når den er ferdi kokt. Server med grønnsaker. Vi bruker gulrot, blomkål og brokkoli:D det er også godt å steke laksefilet med pesto oppå, å heller blande litt matfløte og revet ost i pastaen når den er ferdig kokt, eller ha bare pasta uten noe oppi den. Mange muligheter:D her i huset er vi hvertfall veldig glad i kombinasjonen laks, pasta og pesto:))

    12. Dette lager jeg alltid etter vi har hatt taco da vi alltid har tacolefser igjen 😉

      Dette trenger du:
      1pk tortillalefser
      500g svin-, kylling-, lamme- eller biffkjøtt (evt laks eller scampi).
      1 mango
      1pk ruccula salat
      sweet chili saus (anbefaler eldorado sin sweet chili, den er ikke så sterk. Evt ikke bruk sweet chili eller utvannet til barn).

      Stek kjøttet, sett ned varmen på platen, ha litt sweet chili i pannen slik at dette kan putre og blir en “saus/marinade”. Kutt opp mango i skiver og legg i tacolefsen sammen med kjøtt og rucculasalat. Det var det 🙂 Enkelt, lite tidkrevende og utrolig godt.

    13. Slår et slag for gode fiskeretter til barna, og deler favoritten hos oss for både barn og voksne: Laks med dillpesto!

      Hjemmelaget dillpesto (har den stort sett klar i kjøleskapet på forhånd)
      en bunt dill
      en håndfull pinjekjerner
      2 fedd hvitlk el. mer etter smak og behag
      ca. 1/2 dl parmesan
      ca. 1/2 dl. olivenolje
      smak til med salt, pepper og sitron og kjør i kjøkkenmaskin.
      Smør pestoen over laksefiletene og stek i ovn.
      Ris og grønn salat til (salat, agurk, vårløk, sukkererter) med dressing av sitron og litt sukker.
      Friskt og godt:o)

    14. Deilig, kraftig paprikasuppe – de kresne barna dypper litt godt brød og spiser kjøttet

      En pakke karbonadedeig brunes i 2 ss smør i en stor gryte
      En løk og fire paprika (gjerne i ulike farger) kuttes i litt store biter og legges i med kjøttdeigen – stek til det faller sammen litt
      1-2 spiseskjeer paprikapulver strøs over, rør og la stå i 30 sekunder
      1 liter kjøttbuljong helles i, la koke i ca. 10 minutter
      Smak til med salt, pepper og evt mer paprika
      Til slutt hell i 1-2 dl matfløte for å runde av suppen.
      Server med godt brød til – SUPERDIGG!

    15. Laksefilet i form
      2ts pesto smøres ut på hver filet. Kutt opp tomater og brokkoli og legg i formen. Stek i ovn til laksen er gjennomstekt. Kok pastaskruer til.

    16. Kremet kylling i ovn

      Sett ovnen på 200′.
      Skjær kyllingfilet i biter og ha i ildfast form.
      Stek paprika, champinjong, gulrot(evt andre grønnsaker du ønsker), hell over fløte, ha i kremost(naturell og krydder) og la det småkoke litt.
      Hell over kyllingen og sett i ovnen i ca 20 min.
      Server med ris:)

      Enkelt og utrolig godt!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg