//Annonse
Hos oss følger vi ikke de syv tradisjonelle sortene. Noen av de har vi selvfølgelig, men de fleste utgår.
Årsaken er rett og slett at jeg ønsker å ha med meg barna når vi baker julebaksten og barna elsker det også. Dermed er alle kaker med vanskelig prosedyrer og tidkrevende oppskrifter uaktuelle.
Vi har 3 favoritter som barna ELSKER å være med på å lage. Vi begynner nå, av erfaring må det gjerne en runde to inn, og det er godt å ha litt julebakst å kose seg med i begynnelsen av desember også.
De er så enkle å lage at alle tre kakene lages enkelt på en bakedag/kveld om man foretrekker å få det unna.
Før julebaksten skal igang tar jeg en tur over grensen, til det store utland. Handler bakeskuffen full av deilige bakevarer. Hos Strømstad Mat får man tak i det meste i økologisk form også.
Julebakst med god samvittighet og rene smaker. Strømstad Mat ligger i Gallerian Strømstad, et kjøpesenter med flere butikker, og har man julegavelista klar, kan man jammen gjøre noen gode svenskekupp her.
Våre tre favoritter er enkle å lage, holder lenge og har få ingredienser.
De er perfekt å lage med barna, og i følge firkløveret her (jepp Jonatan har også prøvesmakt) smaker de HIMMELSK.
Barnas 3 julebakst-favoritter
(med mammas favoritt ingredienser)
Nesten alle ingrendiensene jeg trengte til disse fant jeg i økologisk form på Strømstad Mat
Reinsdyrbæsj.
Disse har vi skrevet om før, disse ELSKER vi. SÅ gode synes vi de er at vi ikke bare lager de til jul.
Ingen steking eller varme ingredienser.
Du trenger:
3 dl havregryn (lettkokt)
1 dl sukker
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
100 gr romtemp smør
1 SS kaffe
Bland alt tørret og mos dette sammen med smøret til en sammenhengende deig.
La stå i kjøleskapet 30 min trill til kuler. Disse kan du gjerne trille i kakestrø, kokkos eller perlesukker.
Sjakkruter:
Disse ser innmari morsomme ut, og eldstes absolutt favoritt.
Perfekte blanding mellom vanilje og sjokolade.
Du trenger:
250 gr hvetemel
100 gr sukker
150 gr romteperert smør
1 ss vaniljesukker
1 ss kakao.
Bland sammen 250 gr hvetemel og sukker og kna dette sammen med smøret til en deig som er god å jobbe med. Del deigen i to like deler og bland in 1 ss vaniljesukker i den ene, 1 ss kakao i den andre.
Trill hver del i to pølser, legg disse lagvis med vanilje og sjokolade annenhver.Legg pølsene på et bakepapir og la stå kaldt 30 min.Del pølsen opp i 1/2 cm skiver som du steker på stekebrett. 175 grader i 10 minutter.
La avkjøles før de nyyyytes med et glass melk.
Kolakjeks.
Minstemor er ikke så glad i søtsaker, men disse er hennes favoritt.
De smaker lett karamell og smelter i munnen.
Hun er med på hele prosessen og kan vel nesten å lage de helt selv nå he he.
Hva du trenger:
200 gr romtemp smør
2 dl sukker
2 ss mørk sirup
2 ss vaniljesukker
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
perlesukker til pynt.
Rør smør og sukker sammen til en porøs masse, tilsett to spiseskjeer mørk sirup.
Bland alt det tørre sammen og bland deretter med smør, sukker og sirup til en myk og god deig.
Del deigen i fem deler, trill disse til fem pølser.
legg to pølser på den ene platen, tre på den andre og klem flat. Dryss perlesukker over.
Stekes midt i ovnen 175 grader i 10-12 minutter
Ved lett gylden farge taes brettet ut og slangene kuttes i 1-2 cm brede stenger.
Julen banker på, vips så er det desember.
Skriv liste både for bakeskuff og julegaver og ta turen til Gallerian Strømstad.
Jeg lover, det er verdt turen 😉 Og nå neste uke er det jo
Hos oss følger vi ikke de syv tradisjonelle sortene. Noen av de har vi selvfølgelig, men de fleste utgår.
Årsaken er rett og slett at jeg ønsker å ha med meg barna når vi baker julebaksten og barna elsker det også. Dermed er alle kaker med vanskelig prosedyrer og tidkrevende oppskrifter uaktuelle.
Vi har 3 favoritter som barna ELSKER å være med på å lage.
Og de er så enkle å lage at alle tre kakene lages enkelt på en bakedag/kveld om man foretrekker å få det unna.
Før julebaksten skal igang tar jeg en tur over grensen, til det store utland. Handler bakeskuffen full av deilige bakevarer. Hos Strømstad Mat får man tak i det meste i økologisk form også.
Julebakst med god samvittighet og rene smaker. Strømstad Mat ligger i Gallerian Strømstad, et kjøpesenter med flere butikker, og har man julegavelista klar, kan man jammen gjøre noen gode svenskekupp her, leker feks!
Våre tre favoritter er enkle å lage, holder lenge og har få ingredienser.
De er perfekt å lage med barna, og i følge firkløveret her (jepp Jonatan har også prøvesmakt) smaker de HIMMELSK.
Barnas 3 julebakst-favoritter (med mammas favoritt ingredienser)
Nesten alle ingrendiensene jeg trengte til disse fant jeg i økologisk form på Strømstad Mat
Reinsdyrbæsj.
Disse har vi skrevet om før, disse ELSKER vi. SÅ gode synes vi de er at vi ikke bare lager de til jul.
Ingen steking eller varme ingredienser.
Du trenger:
3 dl havregryn (lettkokt)
1 dl sukker
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
100 gr romtemp sukker
1 SS kaffe
Bland alt tørret og mos dette sammen med smøret til en sammenhengende deig.
La stå i kjøleskapet 30 min trill til kuler. Disse kan du gjerne trille i kakestrø, kokkos eller perlesukker.
Sjakkruter:
Disse ser innmari morsomme ut, og eldstes absolutt favoritt.
Perfekte blanding mellom vanilje og sjokolade.
Du trenger:
250 gr hvetemel
100 gr sukker
150 gr romteperert smør
1 ss vaniljesukker
1 ss kakao.
Bland sammen 250 gr hvetemel og sukker og kna dette sammen med smøret til en deig som er god å jobbe med. Del deigen i to like deler og bland in 1 ss vaniljesukker i den ene, 1 ss kakao i den andre.
Trill hver del i to pølser, legg disse lagvis med vanilje og sjokolade annenhver.Legg pølsene på et bakepapir og la stå kaldt 30 min.Del pølsen opp i 1/2 cm skiver som du steker på stekebrett. 175 grader i 10 minutter.
La avkjøles før de nyyyytes med et glass melk.
Kolakjeks.
Minstemor er ikke så glad i søtsaker, men disse er hennes favoritt.
De smaker lett karamell og smelter i munnen.
Hun er med på hele prosessen og kan vel nesten å lage de helt selv nå he he.
Hva du trenger:
200 gr romtemp smør
2 dl sukker
2 ss mørk sirup
2 ss vaniljesukker
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
perlesukker til pynt.
Rør smør og sukker sammen til en porøs masse, tilsett to spiseskjeer mørk sirup.
Bland alt det tørre sammen og bland deretter med smør, sukker og sirup til en myk og god deig.
Del deigen i fem deler, trill disse til fem pølser.
legg to pølser på den ene platen, tre på den andre og klem flat. Dryss perlesukker over.
Stekes midt i ovnen 175 grader i 10-12 minutter
Ved lett gylden farge taes brettet ut og slangene kuttes i 1-2 cm brede stenger.
Julen banker på, vips så er det desember.
Skriv liste både for bakeskuff og julegaver og ta turen til Gallerian Strømstad.
Jeg lover, det er verdt turen ? Til helgen er det black friday også. Mulighet for EKSTRA GODE kupp!
100 gr romtemp sukker har jeg ikke hørt om i oppskrifter tidligere;)
Ha ha takk 😀
Åh, pepitaruter tror jeg jaggu jeg må lage i år. Bestemor laget alltid det, og siden hun ikke er blandt oss lenger så må jeg prøve meg på slike. Takk for oppskrifter <3
Hei. Disse reinsdyrbæsjene står det at det er 1 ss kaffe. Er det kokt kaffe eller kaffepulver? Regner med det er kokt kaffe, men da står det ikke hvor det blandes inn…?
Kokt kaffe, tilsettes bare og knaes inn
Tusen takk for at du delte disse oppskriftene 🙂 Har en sønn med mye allergier så det er ikke så lett å finne oppskrifter som han kan ha, men disse 3 kan han ha :):)